hirdetés
DSC_5700.jpg

A vidék első Sky Wellnesse is Sopronban van! - egy napra való programot gyűjtöttünk össze a városból

Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 09.


hirdetés

A szálloda természetesen saját vinotékájából remek borokat is kínál a környékről, szóval nehéz indokot találni a kimozdulásra... egy hosszú hétvégét simán eltölthetünk itt úgy is, hogy nem jutunk beljebb a városba.

 

Pedig a belváros körülbelül 10 perc sétára van, és itt van az egyik legstílusosabb kávézó, amivel valaha találkoztam.

Kultúrpresszóról bőven lehetne mit mesélni: főleg a klassz dizájnról és a széles kínálatukról, de én azt mondom, hogy az ottlét hangulata nagyjából átadhatatlan. Nagy boldogsággal tölt el, hogy már vidéken is van olyan hely, ahol a speciality kávé mellett Nikka whisky is lapul a pultban.

Ha pedig több hely lett volna a gyomrunkban, biztosan bevágtunk volna egy szendvicset is, és maradtunk volna olvasgatni az egyik virágos sarokban.

Így sem szabadultunk könnyen...

És bár mondhatnánk, hogy az ételekkel és italokkal már így is rendesen el lettünk látva, azért a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda tényleg a kihagyhatatlan kategóriába esik.

Itt nem lehet nem kóstolni, nem vásárolni, nem merülni el kicsit a csokoládé misztikumában.

Mi kóstoltunk mignont, mogyoró-bolívia szeletet és Harrer krémest is, de a csokiszökőkútban is megmártóztattunk pár gyümölcsszeletet.

Ha időtök engedi, itt akár a csokoládégyártásról is hallgathattok érdekes előadást, de akár a kávézóban is el lehet ücsörögni jópár órát egy könyvvel.

Olyan széles a kínálat, hogy napokig ehetnénk a különböző süteményeket szépen sorban. Kész szerencse, hogy nem volt elég időnk rá...

Szuvenírnek a kerek, a szögletes és a nyuszis csokoládétól kezdve, a süteményes könyvön át, megszámlálhatatlan különlegességet lehet választani. Ennek az ajándéknak legalább mindenki örül otthon is.

Sopronnak csak egy icipici szeletét sikerült feltérképeznünk egy nap alatt, de a benyomás igazán kellemes volt, így van hova visszavágyni, és biztos vagyok benne, hogy lesz még miért újra menni.

Nektek mik a kedvenc soproni helyeitek?


KÖVESS MINKET:





hirdetés
IMG_8928-másolata-2-1.jpg

Itt az idő, hogy elkészítsd a saját Magnum jégkrémedet! – teszteltük a helyet, ahol megteheted

Megnyitott a budapesti Magnum Pleasure Store, ahol elképesztően sok variációból állíthatod össze, milyen jégkrémet szeretnél.
Vass Adrienn - szmo.hu
2019. május 31.



Az 1989-ben alapított Magnum volt az első felnőtteknek ajánlott prémium jégkrém.

Napjainkban a márka világszerte több mint évi 1 milliárd jégkrémet értékesít,

és a jellegzetes, roppanós csoki mellett a különböző ízekkel való variálás teszi izgalmassá őket időről időre.

Ezen a nyáron azonban a budapesti közönség még egy extra szolgáltatásnak is örülhet, hiszen ma

megnyitotta kapuját a Magnum Pleasure Store,

ahol a vendégek különböző öntetek és 13 féle szórat közül válogatva, megalkothatják a saját Magnum jégkrémjüket.

A Magnum Pleasure Store koncepciója Párizsban született meg 2012-ben, és az idei szezonban Közép-Európában kizárólag Budapesten érhető el.

A sajtótájékoztatón Fördős Zé és Orosz Barbara mutatták be a koncepciót és készítették el saját kedvencüket.

 

Annak, aki kedvet kap hozzá, és hajlandó érte 1290 forintot fizetni, jópár döntést meg kell hoznia, míg eljut a végleges, személyre szabott jégkrémig.

A madagaszkári vaníliás jégkrémalap adott, de az, hogy milyen csokibevonatot választunk,  már rajtunk áll. Fehér-, tej és étcsokoládé közül választhatunk, majd jön a 13 féle szóratból a 3 legszimpatikusabb, aztán a háromféle öntet közül is választanunk kell, és végül egy fehér- vagy egy tejcsokoládés Magnum csokoládékorongot is biggyeszthetünk a művünk tetejére.

Félreértés ne essék, szerencsére nem nekünk kell mártogatni, mi csak válogathatunk a pult mögül, de így is izgalmas végigkövetni a folyamatot.

A mi munkánk leginkább abban merül majd ki, hogy posztoljuk a remekművünket és elfogyasszuk azt.

És ha már itt tartunk, a dupla csokis bevonat, valamit a feltétek miatt elég derék adag Magnum lesz a jutalmunk. Ne közvetlenül egy óriáshamburger után rendeljük be!

Jelenleg a kókusz chips, vörösáfonya, liofilizált málna, liofilizált eper, földimogyoró, almakocka, kandírozott narancshéj, karamellizált mogyoró, csokis cukordrazsé, csokoládé forgács, keksz, csokis gabonagolyó és fahéjas cukor (csak Budapesten elérhető) szóratok között válogathatunk, de az üzlet ízkínálata a nyár folyamán folyamatosan változni fog.

A Magnum Pleasure Store Budapest május 31-től szeptember 30-ig várja vendégeit az Allee bevásárlóközpontban hétfőtől szombatig 11 és 21 óra, vasárnap 11 és 19 óra között.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
DSC_4427.jpg

67 szuper hely a magyar tengernél, amit nem érdemes kihagyni - Balatoni Gasztrotérkép 2019

Éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák a Balaton körül.
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. június 19.



A Balatoni Gasztrotérkép évről évre remek támpontot ad, ha az ember a Balaton környékén szeretne egy jót enni vagy inni. Amint kézbe vettük az idei példányt, örömmel konstatáltuk, hogy több szereplőt mi is felfedeztünk már, és szívesen ajánlunk nektek idén is.

De mi is az a Balatoni Gasztrotérkép?

120 ezer példányban, összesen 67 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány, melynek

célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak.

Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel: külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely, vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek. A készítők idén is megőrizték a már jól bevált arculatot, amely Kerekes Kata grafikus keze munkáját dicséri.

A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is. 

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen.

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 67 partnernél is. 

És most jöjjenek a mi kedvenceink..

 

5 kihagyhatatlan hely a Gasztrotérképről

 

Vígmolnár Csárda

A Csopak határában lévő Vígmolnár régóta úti cél azoknak, akik a környéken családias, emberközeli vendéglátást keresnek. Az étlap a magyar konyha alapjaira épül, a hagyománytisztelet, a regionalitás és az innováció egyaránt tükröződik a fogásokban. Igazi modern, XXI. századi csárda maradandó élményekkel, kedves szóval, finom ételekkel. Ízek, borok, Balaton.

(8229 Csopak, Kőkorsó utca 1.)

Bővebben ebben a cikkben olvashattok róluk:

Egy modern csárda a Balaton partján – teszteltük a VígMolnárt

M7 Bistro

Az M7-es autópálya fehérvári pihenőhelyében működik Magyarország első autópálya-étterme, az M7 Bistro. Modern, de házias konyha elvitelre is, látványpékség, egész évben nyitva.

(M7-es autópálya, 59-es kilométer, székesfehérvári pihenő)

Bővebben ebben a cikkben olvashattok róluk:

Gigantikus Rákóczi-túrós az ország egyik legjobb autópálya-éttermében

Karolina Fűszerkert Étterem

Tradicionális magyar ízek és modern konyha bátor kombinációja – ez a csodálatos balatoni panorámás Fűszerkert titka. Az ételekben fel-felbukkannak az étterem nevéhez hűen a saját fűszerkert kincsei.

(8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35.)

Bővebben ebben a cikkben olvashattok róluk:

"Bravó gombóc, bekerültél a túrógombócok halhatatlanság-csarnokába!" - teszteltük a tihanyi Fűszerkertet

Szomszéd kertje

Tűzrőlpattant fast casual étterem Csopakon a falu központjában. Friss, helyi alapanyagok, Yagoona, kemence és grill, bitang bluesbulik és laza együttlétek a nagy kertben nyáron, kandallós belső térben télen. Várnak a házigazdák, és Toto, a vizsla.

(8229 Csopak Kossuth Lajos u. 97.)

Bővebben ebben a cikkben olvashattok róluk:

Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért

Veganeeta Home

A Veganeeta Home vegán étterem, specialty kávézó, második otthon, megismételhetetlen és a lelkünkhöz beszél. Egy álom volt, ami megvalósult. A kívül-belül felújított, csinos babaházként kitűnő épület lelke Árvai Anita, a Veganeeta blog alapítója.

(8220 Balatonalmádi Baross Gábor u. 2/b.)

Róluk egy videóban mesélünk:

Ilyen egy igazi luxushétvége a Balatonon

Töltsd le a Balatoni Gasztrotérkép Applikációt!

Weboldal:www.gasztroterkepek.hu

Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep

Instagram: @balatonigasztroterkep

Használd a #balatonigasztrotérkép hashtaget!


KÖVESS MINKET:




hirdetés
DSC_6395.jpg

A hely nagyágyúja a nagyi rántott tarjája – új rántotthúsozó a Madách téren

Végre egy gyorsétterem a városban, amely a legnagyobb klasszikusunkat emeli piedesztálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 03.



Egy rendes, magyar embernek minimum egy szentimentális sztorija kapcsolódik a rántott húshoz. A vasárnapi ebédek, a családi összejövetelek és az ünnepek szerves része volt gyerekkorunkban ez az étel... és hiába is tagadnánk, sokunknak még ma is az.

Akárhogy is változnak a gasztrotrendek, egy jó rántott húst heti egyszer simán le tudunk tolni, de nehezebb igazán jót találni a városban, mint ahogy azt elsőre feltételezné az ember. Sok helyen újraértelmezik, megreformálják a panírt, fura köretet tesznek mellé, és sok helyen egész egyszerűen rosszul készítik el. Pedig a titok nagyjából a jó alapanyagokban, a frissességben és a megfelelő vastagságúra lapított szeletekben rejlik.

Tudják ezt a Madách tér új szereplőjeként feltűnt, A Rántott Húsos névre keresztelt hely tulajdonosai is. Csak egy korrekt, vasárnapi ebédre emlékeztető húst akarnak elénk tenni, és manapság ez az egyenesség szinte kuriózum.

Szóval van rántott hús disznóból és csirkéből, meg némi köret és mártogatós, aztán ennyi. Jó áron, jó helyen, jól elkészítve.

Ha kicsit mélyebben belemegyünk a témába, akkor azért kiemelhetjük azt, hogy a remek vastagsággal bíró szeletek helyben kapják meg a panírt, és még véletlenül sem használnak hozzájuk fagyasztott húst.

A sült krumpli szintén tökéletes és gigantikus adag. Vannak különböző szószok és savanyúk, hiszen van akinek a csalamádé az elmaradhatatlan kiegészítő, van akinek meg a csemegeuborka. (Nálam a korianderes coleslaw saláta talált be a legjobban.)

Kóstoltunk egy szendvicset is, amiben csirkecsíkok voltak, de ez nyilván női oldalról talált be jobban. Mondjuk az egészet elpusztítani nem sikerül. 1290 forintért ez igazán jó vétel.

A hely igazi nagyágyúja a nagyi rántott tarjája, ami gyakorlatilag egy hús alapú lángos, hiszen sajt és tejföl figyel rajta. Na ennyivel pont meg szabad bolondítani ezt a klasszikust is. A maga 1590 forintjával a legdrágább tétel ez, de megbánni nem fogod!

Lapozz a desszertért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
izek_haza_foto_tari_robert-7.jpg

Így készül a konyakmeggy - egy alföldi üzemben követtük végig az útját

A finomság készítése összetett és izgalmas folyamat. Lessetek be velünk egy aprócska üzembe.
Vass Adrienn - szmo.hu
2019. július 14.



Gyerekkoromban utáltam a konyakmeggyet. Nem értettem, hogy egyáltalán mi értelme van annak, hogy egy száraz csokiburokban zörög egy összeaszott meggyszem.

Jó pár évbe telt, mire rájöttem, hogy

nem az édesség a rossz, hanem a mi családunk hozzáállása.

Hiszen éveken keresztül adogattunk körbe 2-3 dobozzal, és mire ráfanyalodtunk, már csekély élvezeti értékkel bírt.

Majd egyszer valaki megkínált a suliban egy olyan példánnyal, aminek fényes és roppanós külseje volt, és legnagyobb meglepetésemre folyt! a belseje.

Úgy ledöbbentem, mint amikor (spoilerveszély!) megtudtam, hogy nem létezik a Mikulás. Ettől függetlenül nem kaptam rá az ízére, hiszen a sokéves rossz emlék bennem maradt.

Aztán múlt héten egy vérbeli alföldi kiránduláson vehettünk részt több újságíró kollégával egyetemben, és ez a különös csokoládé ismét meglepett.

Szankon a térség első gasztroturisztikai rendezvényházában, az Ízek Háza épületében kapott helyet a csokimanufaktúraként működő kisüzem, amelyben a több mint százéves hagyománnyal rendelkező konyakmeggy gyártására rendezkedtek be.

A kiskunmajsai csokigyárból felszámolt eszközök egy részét hasznosították, és Ritz Csokoládé márkanéven értékesítik a helyben termelt, alkohollal tartósított meggyes bonbont. A negyvenéves kiskunmajsai receptúra alapján minden folyamat kézzel készül. És ha az ember végighallgatja, hogy pontosan hogyan jut el a meggyfától a csinos dobozig ez az édesség, máris sokkal izgalmasabbnak fogja találni a kész terméket.

Én meg voltam győződve róla, hogy ez olyan lesz mint a bonbontöltés. Lesz egy öntőforma, amibe belepakolnak sorban mindent, és a végén kigurítják belőle a kész gombócokat. Hát ennél nem is tévedhettem volna nagyobbat. A konyakmeggy készítés ugyanis egészen komoly kézügyességet és rutint követel meg.

Úgy kezdődik, hogy a 80%-os alkoholba áztatott meggyet kimagozzák, majd fondánnal vonják be, amit vízgőz fölött 70 fokos hőmérsékletig hevítenek. A fondánba mártás után a félkész terméket tálcára helyezik, és hűlni hagyják.

Ezt követi a talpazás folyamata, amikor egy csokoládé lapocskát készítenek a meggy aljára.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x