hirdetés

A tűzvészben megsérült koalákat ápol otthonában egy ausztrál házaspár

A nappalijukban látják el a súlyosan megégett állatokat, amik sajnos rá is szorulnak a segítségükre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 14.


hirdetés

Már közel egy hete erdő- és bozóttüzek pusztítanak Ausztráliában, és hiába küzdenek a tűzoltók a lángok megfékezésében, egyelőre vesztésre állnak, mivel a tűz folyamatosan terjed az ország keleti részén. Eddig már több mint 80 helyszínen csaptak fel a lángok, és súlyos pusztításokat okoztak. Múlt péntek óta eddig négy ember halt meg, és több száz ház semmisült meg, ezért sokan otthon nélkül maradtak.

Sajnos azonban nemcsak az emberek, de az állatok életét is veszélyezteti a tűz. Már eddig is jelentős része pusztult el a térségben élő fajok populációjának. Kedden bejelentették, hogy becslések szerint

az ott élő 500-600 koalából 350 már elpusztult, ez a szám azonban már növekedhetett azóta. Azok az állatok, amelyeknek mégis sikerült megmenekülniük, égési sérüléseket szenvedtek.

hirdetés

A térségben lévő állatmentők igyekeznek minél több állatot befogni, de nincs egyszerű dolguk.

Egy Új-Dél-Walesben élő házaspár úgy döntött, ők is kiveszik a részüket a koalák megmentéséből, így az otthonukból ideiglenes ápoló-gondozó ellátóhelyet nyitottak.

A Koalas In Care (Gondozott Koalák) nevű segélyszolgálatuk központja a nappalijuk, ahol jelenleg 24 sérült koalát látnak el.

Koalas In Care Inc.

IMPORTANT - PLEASE DO NOT RING THE KIC PHONES UNLESS YOU HAVE A BUR... NT KOALA TO REPORT. NON URGENT calls are blocking our phone lines and interupting our sleep that we are getting little of. This a catastrophic event in a our area and we are under a lot pressure.

Paul és Christeen McLeod törölközőbe bújtatta a koalákat, amiknek előbb megtisztították a hamutól a bundájukat, levágták a lehámlott bőrt, azóta pedig krémekkel kenegetik a megégett részeiket, hogy gyorsabban gyógyuljanak. Antobiotikumokat és fájdalomcsillapítókat is kapnak, hogy ne szenvedjenek annyira, és eukaliptusz levelekkel etetik őket.

HV 2 - SOOTIE - 10/11/2019. Adult male... - Koalas In Care Inc.

HV 2 - SOOTIE - 10/11/2019. Adult male has been in a very hot area. 4 paws burnt, fur scorched, nose burnt, ears scorched. In shock and being treated for...

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
sanyika.jpg

Először kapott ajándékot és karácsonyfát egy jakabszállási kisfiú, akiért az egész ország összefogott

A 11 éves Sanyika eddig egy düledező tanyán élt idős, beteg szüleivel egy életveszélyessé vált házban. Húsz milliót gyűjtöttek össze a családnak, így már új otthonukban tölthették a karácsonyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 31.


hirdetés

Életében most először került ajándék a karácsonyfa alá – ezt mondta a 11 éves jakabszállási kisfiú az RTL Híradónak, akinek a családjáért országos összefogás indult az elmúlt hónapokban.

A gyerek eddig egy düledező tanyán élt idős, beteg szüleivel. A házuk falai már több helyen beomlottak és a tetőn lévő lyukat ponyvával fedték le. Az épület életveszélyessé vált, de a felújítására nem volt pénzük. A szűkös anyagi lehetőségeiket a gyerek próbálta kiegészíteni, pénzért járt kapálni, vagy éppen krumplit szedni. De volt, hogy a megkeresett összegből a barátainak vett kis ajándékokat.

A szomszédjukat megrendítette a család helyzete, a könyvtáros pedig a Facebookon írt Sanyikáról. A bejegyzés sokakhoz eljutott, és gyűjtés indult a család megsegítésére.

Az adományoknak köszönhetően végül több mint 20 millió forint gyűlt össze.

hirdetés

Ebből 16 millióért tudták megvenni az új, kétszobás házat a falu másik felén, és már fürdőszobájuk is van. A család az ünnepeket már új otthonában tölthette. A lakást bútorozottan vették meg, a háztartási eszközökkel pedig a támogatóik segítették őket.

A kisfiú idén először állíthatott idős szüleivel karácsonyfát, amely alá még ajándékok is jutottak. Számára ez még felfoghatatlan dolog, hogy van lakásuk, amit feldíszíthetnek.

"Adok valakinek valamit, és szeretem, hogyha örülnek valaminek. Például Reni néninek adok egy tábla csokit, annak örül, engemet az föltölt energiával" - mesélte a stábnak Sanyika (ahogy a helyiek hívják).

A gyűjtésből megmaradt pénzt a szülők nem szeretnék elkölteni, azt a kisfiú jövőjének biztosítására félreteszik.

Bár a család még csak alig pár napja lakik az új házban, a kisfiú már összebarátkozott a szomszédokkal. Őket is szeretné segíteni a ház körüli munkákban, barátait pedig ezután is ajándékokkal lepi majd meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
patrik-ujev-1.jpg

Itt vannak az újév első babái, vidéken ketten is születtek éjfél után egy perccel

Budapesten egy kislány, Nagykanizsán és Baján kisfiúk születtek.
MTI - szmo.hu
2020. január 01.


hirdetés

Kislány lett az első fővárosi újszülött.

A gyermek a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben jött világra 0 óra 25 perckor. A kislány 3120 grammal született és az Elvira nevet kapta.

A fővárosi állami intézmények szülészetei közül másutt is született gyermek az új év első napján, de ők mind 1 óra után.

hirdetés

Vidéken két helyen, Nagykanizsán és Baján is született gyermek éjfél után 1 perccel.

A Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház tájékoztatása szerint Kovács Patrik nulla óra egy 1 perckor 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra.

A kisfiú a 29 éves édesanya negyedik gyermeke, családban először egy kislány, majd három fiú született.

A baba és édesanyja egyaránt jól vannak - közölte Vörös Attiláné szülésznő.

A Bajai Szent Rókus Kórházban éjjel 0 óra 1 perckor segítették világra az új esztendő első gyermekét. A kisfiú - Trszkits Endre - 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel.

A 27 éves mélykúti édesanya, akinek Endre az első gyermeke, és a kisfiú is jól vannak.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
baba-1.jpg

Nem jutott el a kórházig a kismama, a mentősök vezették le a szülést

A kicsi nem várta meg a szülőszobára érkezést, már a mentőkocsiban megszületett a mentősök segítségével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 31.


hirdetés

Örömteli eseményről számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán: mentősök vezettek le egy szülést Bács-Kiskun megyében.

Mikor kiértek a kismamához, látszott, hogy már nincs idejük kórházba szállítani. Ezért ők vezették le a szülést.

"Megindult szüléshez kérték a mentők segítséget Bács megyében. Ide a dunavecsei mentőgépkocsit riasztották, akik rövid időn belül helyszínre is értek. A kismama vizsgálata után jól döntöttek, hogy nem indultak azonnal kórházba, hisz látszott, az újszülött nem várja meg a szülőszobára érkezést. Eközben a segítségként indított dunaújvárosi esetkocsi is épp időben, a fiúgyermek születésének pillanatában érkezett a helyszínre.

A két egység közösen vezette le a szülést, majd végezte az újszülött és édesanya ellátását is. Az egészséges kisbabát és az anyukát végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink.

hirdetés

Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, bajtársainknak gratulálunk!"

- írták.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
pincerno.jpg

Újévi csoda történt egy pincérnőként dolgozó egyedülálló édesanyával

Nem akarta elhinni, hogy valaki ismeretlenül is képes ekkora segítségre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 01.


hirdetés

Különös, mesébe illő történet főszereplője lett a 31 éves Danielle Franzoni, aki hajléktalanként élt, majd pincérnő lett a Michiganben, Alpena városában lévő Thunder Bay River Restaurantban. A gyermekét egyedül nevelő édesanya számára az új év hatalmas meglepetéssel kezdődött.

Mikor egy vendég fizetett, óriási borravalót is a számlához csapott, 2020 dollárt (több mint félmillió forint) adott a felszolgálásért, és egy üzenetet is hagyott a számla mellett. Ezen boldog új évet kívánt a nőnek.

A nő nem akart hinni a szemének, mikor meglátta, hogy mekkora pénzt kapott. Ám a főnöke is megerősítette, hogy ezt neki adták.

"Ilyesmi nem történik az olyanokkal, mint amilyen én vagyok"

hirdetés

- mondta hitetlenkedve. Megdöbbenése azért is volt akkora, mert senki nem tudta a történetét, nem ismerték a múltját, és azt, hogy min ment keresztül korábban. Így tényleg valaki csak kedves szeretett volna lenni.

Az asszony úgy tervezi, hogy a kapott pénzből megújítja a jogosítványát, a többit pedig félreteszi.

Danielle az eset után úgy döntött, hogy ő is jót tesz valakivel. Elment egy másik étterembe, ahol több mint húsz dollárnyi borravalót hagyott, hogy ezzel ő szerezzen örömet valaki másnak - írta a Sky News.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!