hirdetés
A Trónok harca operatőre szerint nem volt túl sötét az utolsó évad 3. része
Rajongók milliói várták a Trónok harca utolsó évadának nagy csatáját, sokak szerint az élmény viszont mégsem volt teljes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.


hirdetés

A Trónok harca utolsó évadának 3. részét várták a legjobban a sorozat rajongói. A Hosszú éjszaka című részben zajlott le ugyanis a nagy csata, vagyis az élők és a halottak harca. A rajongói vélemények, mint az utolsó évad eddigi részeinél is, nagyon megosztóak voltak.

Sokan, sok mindent kritizáltak a cselekménnyel kapcsolatban, de a kivitelezés szinte mindegyik kritikában szót kapott. A Harmadik rész ugyanis a nézők szerint annyira sötétre sikeredett, hogy sokszor alig lehetett kiszúrni, ki van a képen és pontosan mi történik. Mutatunk néhány példát:

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

A TMZ viszont megkereste Fabian Wagnert, az epizód operatőrét, hogy neki mi a véleménye a rajongók kritikájáról, egyáltalán miért lett ennyire sötét az egész rész. Az operatőr szerint van először is van néhány olyan, ami az HBO által használt tömörítés miatt volt, ilyen a nézők által szóvá tett pixelesség és a mocsárszínek.

„Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem” - nyilatkozta az operatőr, aki kihangsúlyozta, hogy

a Trónok harca amúgy is az a sorozat, amit jobb egy sötét szobában végignézni, mint például egy mozifilmet, hiszen az élmény is hasonló.

Emellett pedig a show producerei és a rendező is sötétre szerette volna ezt a részt, sőt a csatajelenetek is szándékosan voltak ennyire intenzívek és zavarosak, ugyanakkor még nem összezavaróak. Végül pedig azt is hozzátette, hogy olyan részt sikerült készíteniük, amit eredetileg is szerettek volna.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Itt a Trónok harca negyedik részének előzetese
Csak akkor nézd meg, ha a harmadik részt már láttad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.Hatalmas az érdeklődés, így talán nem véletlen, ha a Trónok harca befejező évadának minden része elé érkezik egy-egy újabb előzetes.

A harmadik rész vetítése után nem kellett sokat várni, és kijött a negyedik részhez az ízelítő.

Azt ajánlják, hogy csak azok nézzék meg, akik már túl vannak az előző részeken, hiszen elkerülhetetlenül van a videóban egy kis spoiler is...

VIDEÓ: Előzetes a Trónok harca befejező sorozatának 4. részéhez

A sorozat nagyon népszerű, és az évek során népes rajongótáborra tett szert, valamint számos szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük 47 Emmy-díjat, ezzel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált.

2015-ben, 2016-ban, illetve 2018-ban egyaránt megkapta az év legjobb drámasorozatának járó Emmy-díjakat.

Az amerikai forgatókönyvírók szakszervezetének (WGA), minden idők legjobban megírt sorozat listáján a negyvenedik helyet érte el.

A sorozat legtöbbször díjazott színésze Peter Dinklage, aki Tyrion Lannister alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott az eddigi évadok során. A szereplőgárdából Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydow színészeket jelölték eddig Emmy-díjra.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Trónok harca 3. rész: pattanásig feszült idegek és pusztítás minden mennyiségben
A Trónok harca története folyamán mindig voltak olyan epizódok, amelyek egy helyszínen játszódtak, és kizárólag egy konfliktusra, harcra koncentráltak. Ilyen volt a Fattyak csatája vagy a feketevízi csata is. A 8. évad legújabb része, a Hosszú éjszaka (The Long Night) is ebbe a díszes társaságba kapcsolódik majd be, mind a 80 perc a csatát követi végig. SPOILEREK VÁRHATÓAK!
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 30.Feszültségkeltésből csillagos ötös, Miguel Sapochnik rendező, akinek a Fattyak csatáját is köszönhetjük elképesztően ügyesen adagolja, csepegteti az eseményeket. A részben alapból alig beszélnek, de az első 8 perc gyakorlatilag dialógus nélküli, bemutatja a hatalmas sereget, amelyet főhőseink gyűjtöttek össze az elmúlt részekben.

Akik még nem látták a részt, azok most hagyják abba az olvasást, mert KOMOLY SPOILEREK JÖNNEK!

Bámulatos, ahogy az elkeseredett helyzetben egy kis pozitív cselekmény – Melissandre megjelenése és tüzes segítsége a dothrakiaknak – mennyire feloldja ezt a folyamatos feszültséget, MAJD jön a hatalmas zakó, és még mélyebbre süllyedünk, ahogy a dothrakiak is eltűnnek a végtelen éjszaka sötétségében. Annyira reménytelenül indul a rész, hogy nem gondolnánk, hogy van még lejjebb, pedig van.

Amikor megérkezik a hömpölygő hullák tömege, a halottak serege, amivel nincs az a hadsereg, aki elbírjon, kétségbeesésükben egy mentsváruk van: megjönnek a sárkányok, és próbálják szinten tartani az élők/halottak arányát. Nem akarom lépésről lépésre leírni a csatát, mert ezt át kell élni.

A zene, a látvány, az effektek egy olyan katarzis, amire várunk már a Trónok harca első része óta.

Nem tudjuk ki fogja túlélni, nem tudjuk, kinek hogyan folytatódik a története, itt csak csépelés és halál van.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Pécsi szál: jön a moziba a Kispál és Borz, a Punnany Massif és a Halott Pénz
Május 9-től láthatjuk a backstage-buliba oltott nyomozás történetét, ami Lévai Balázs filmje, a főszereplője pedig a zene mellett Szabó Simon,
fotók: Budapest Film - szmo.hu
2019. április 30.A Budapest Film forgalmazásában kerül moziba a Pécsi szál, amit sok könnyűzene-rajongó várhat már. Lévai Balázst főleg zenei (Dob+Basszus) és irodalmi témájú (A nagy könyv, Bestseller) tévéműsorairól ismerjük, emellett szerzője több zenei életrajznak, például a Lovasi Andrásról szólónak. A rendező 2015-ben

Engedem, hadd menjen címmel készített dokumentumfilmet, amelyben a Most múlik pontosan című sláger születését tárta fel.

Az kutatta, hogy miképp találkozik ebben a dalban Kiss Tibor, a Csík zenekar és az erdélyi Erdőszombattelki zenekar; de készített korábban road movie-t a Tankcsapdával és dokumentumfilmet a Kispál és a Borzzal is.

Új filmje, a PÉCSI SZÁL egy egészen releváns kérdést, egy rejtélyt igyekszik megfejteni: hogy miért Pécs termelte ki a jelen legsikeresebb könnyűzenei bandáit. A rendező Szabó Simont kérte fel oknyomozó riporternek, aki fülhallgatóján zenét hallgatva nyakába veszi a várost és környékét, és fáradhatatlanul faggatja a Kispál, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a 30Y, a Junkie Jack Flash tagjait, Takáts Esztert, na meg a város lakóit. Mi lehet a város titka? Lehet, hogy van valami a levegőben?

Az előzetesért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
X-Faktoros énekessel erősített az Űrlénykirály: dal- és klippremier
A hangzás és az énekhang is teljesen egyedi. Hallgasd meg az első közös munkájukat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 01.Közel másfél év után hallat újra magáról Űrlénykirály (vagyis Balogh Borsa), aki ezúttal egy az X-Faktor 2012-es döntőjét is megjárt énekessel, Galambos Péterrel közösen dobott össze egy számot, melyhez klip is készült.

Ezt az alábbiakban lehet megnézni és -hallgatni először, születésének körülményeiről pedig maga a szerző mesélt.

– Az eddigiekben megjelent Űrlénykirály anyagokhoz képest jelentős változás látható, hallható. Mit lehet tudni ennek okairól?

– Lassan négy éve csinálom az Űrlénykirályt ami alapvetően egy egyszemélyes, beatbox-gitár alapú, instrumentális zene.

Ez tök jó, engem szórakoztat, a tavalyi évben már nem panaszkodtam a koncertek számára sem, de mégis volt bennem egy olyan érzés, hogy ezzel nagyjából elértem a plafont, és kell valami újítás.

– Pontosan miken változtattál?

– Ami nem változott az eddigiekhez képest, hogy a zenét most is egyedül írom, és az összes hallható hangszert is én szólaltatom meg. Viszont kitaláltam, hogy szeretnék énekest, illetve hogy összepakolok egy kis házi stúdiót és a felvételeket is én csinálom.

Az, hogy otthon, egyedül, korlátlan ideig tudsz ötletelgetni, hangzásokat kevergetni, sokkal nagyobb zenei szabadságot ad, mint amit bármilyen stúdióban el tudok képzelni. Hatalmas köszönet illeti Mátis Guidó (Widosub) barátomat, aki megmutatta mi fán terem a "producerkedés", rengeteget segített, nélküle valószínűleg bele sem vágtam volna az egészbe.

Íme az új dal:

– Hogyan találkoztatok Petivel, és hogy kezdődött a közös munka?

– Mondhatni, hogy a véletlen műve. Az Edison Bárban láttam Petit egyszálgitárral feldolgozásokat játszani, és kb. a második szám közepén jöttem rá, hogy én még nem nagyon hallottam élőben ilyen király hangot, minden szám jobb volt mint az eredeti.

Nem hiszem, hogy tanulható az, ami a torkában van, nem mellesleg tökéletesen passzol abba a zenei világba, ami az én fejemben énekügyileg mindig is létezett. Szóval átküldtem neki pár – már otthon felvett – új számkezdeményt, néztünk egy közös próbát, aztán kezet ráztunk.

– Mit érdemes tudni a számról, klipről?

– Ez a legelső számunk, és ahogy már említettem, az instrumentális rész az én asztalom, az ének/szöveg pedig Petié. Ami a klipet illeti, győztes csapaton sosem változtatok, úgyhogy ahogy a "Lányok hangulata, fiúk kedve" című előző videómat, úgy ezt is Csermely Gábor barátom készítette.

Csak annyi kérésem volt, hogy egy fél nap alatt leforgatható, fekete-fehér minimál klip legyen, a többit rábíztam. Szerintem 100%-ig kihozta belőle azt amit egy ilyen kérésből ki lehet hozni, dehát tudtam én, hogy ez egy ügyes kis fickó. A forgatás helyszínéül pedig a már említett Edison Bar & Ink szolgált, ezúton is köszönet nekik a lehetőségért.

– Jövőbeni közös tervek?

– Petinek is vannak/lesznek ezen kívüli produkciói, én is fogok még más énekessel dolgozni az életben, de most a legfontosabb, hogy összerakjunk egy rendes – már lassan félkész állapotban lévő – 7-8 számos lemezt, amivel majd koncertezni is szeretnénk.

Hogy érthető legyen a dolog, kettőnk összeállása nem egy új zenekar megalakulása, inkább egy határozatlan idejű projekt létrehozása, amiből bármi lehet, és amit most mindketten nagyon élvezünk.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x