A teflonos serpenyők okozhatják a kis péniszméretet?
Egy Olaszországban végzett kutatás drámai eredményeket közölt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


Az elmélet szerint a teflon serpenyők készítésénél használt vegyi anyag összefüggésben lehet a férfiak kicsi péniszméretével. Ugyanez az anyag megtalálható egyébként bizonyos gyors ételek csomagolásában és néhány gyógyszerben is.

A Padovai Egyetem kutatói szerint azokban a régiókban, ahol a folyó a PFC nevezetű anyaggal szennyezett, bizonyíthatóan kisebb a férfiak nemiszervének mérete. A kutatás során 383 egyén férfiasságát vették górcső alá: 212-t padovai lakosét és 171 más területen élőét.

A végeredmény azt mutatta, hogy a "szennyezett területen" élők átlagos péniszmérete - petyhüdt állapotban - 1,25 cm-rel volt rövidebb, ráadásul ezek a hímtagok észrevehetően vékonyabbnak is tűntek. A tudósok szerint az érintett térségekben élők péniszei átlagosan 12,5%-kal rövidebbek és 6,3%-kal vékonyabbak az átlagnál.

A Padova környéki folyót kémiai gyárak és szennyvíztisztító telepek szennyezték. A vízbe azért kerülhetett ilyen nagy mértékben PFC, mivel azt a teflonos termékek gyártása során egészen 2013-ig használni lehetett.

Állítólag a PFC nevű vegyi anyag a tesztoszteron receptorokra van hatással, ezáltal csökken a férfi nemi hormon az emberi szervezetben. Így nem csak a péniszméretet befolyásolja, hanem a spermiumokat is.

A kutatás vezetője, Dr Andrea Di Nisio szerint a PFC-szennyezés egészen 1977-ig nyúlik vissza, és egy elég aggasztó problémát jelent. Más egészségügyi problémákért is felelősségre vonható: például korai menopauzát és húgyhólyagrákot is okozhat.

Forrás: Metro


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x