A társadalom felének nincs perspektívája
A társadalom mely rétegei élhetnek szűkösen? Kik a tehetősek? És mennyien lehetnek? Az Abcúg beszélgetett Kiss Ambrussal, a Policy Agenda vezető elemzőjével.
Forrás: Abcúg - szmo.hu
2019. január 06."Egy olyan társadalomban, ahol a bérből és fizetésből élők felső tíz százaléknak annyi a jövedelme, mint az alsó kétharmadnak, ott nem arról van szó, hogy csak a düledező kunyhókban nincs az embereknek perspektívája" – mondja Kiss Ambrus.

A Policy Agenda vezető elemzőjét az Abcúg arra kérte, hogy próbálja meg besorolni a dolgozókat a KSH legfrissebb, megélhetési szinteket közlő adatsorába.

"Mit gondol, ön hány sorstársával osztozik a nagyon szűkös, vagy épp a nagyon jó megélhetésben?"

- teszi fel a kérdést az Abcúg.

Az egyik téma a jövedelmi egyenlőtlenségek kérdése volt a beszélgetés során. Amire az elemző külön felhívta a figyelmet, az az, hogy miközben a szűkös jövedelemtől az átlagosig tulajdonképpen alig emelkednek az összegek,

az átlagostól a nagyon jóig már drasztikus az emelkedés.

"Tehát nem lépcsőfokonként van emelkedés, hanem az elején kicsi lépcsőfokokon ugrálunk, azután egy hatalmas ugrás van, főleg a nagyon jó jövedelmi szinten élőknél. Ha nem egyenlő a lépcsőfokok, akkor az mindig azt mutatja, hogy itt nagyon nagy az egyenlőtlenség" - mondja Kiss Ambrus.

VIDEÓ: A társadalom felének nincs perspektívája


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x