hirdetés

A szilveszteri tűzijáték a bolygónknak is ártalmas?

Szebenyi Péter új videójában azt vizsgálta meg, milyen hatással van a pirotechnikai eszközök használata a környezetünkre.
Fotó: Szebenyi Péter Youtube-csatornája - szmo.hu
2019. december 31.


hirdetés

Idősebbeket, gyengébb idegzetűeket és háziállatainkat zavarja a szilveszteri tűzijáték - ez sokszor átrágott téma, mi is többször foglalkoztunk vele.

A Hulladékvadász.hu alapítója, a nálunk rendszeresen publikáló Szebenyi Péter most egy újabb aspektust vizsgált:

milyen hatással van a pirotechnikai eszközök használata a környezetünkre?

4 különböző szemszögből járta körül a dolgot, vizsgálta

hirdetés

- a zajszennyezést

- a hulladékszennyezést

- a levegőszennyezést

- a sérüléssel járó baleseteket.

Külön kitér arra, hogy a viták kereszttüzében kevés szó esik arról, hogy a tűzijáték melléktermékei komoly hulladékproblémát jelentenek - erről általában a híradások sem számolnak be. A robbanások során sokféle káros anyag kerül a levegőbe, amik súlyosan légszennyezőek, ráadásul sokáig a levegőben vagy a talajban maradnak. A videó végén szó esik a nem elégszer említett súlyos balesetek veszélyeiről.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
macska_halottno.png

Levideózták, hogyan reagálnak a macskák, ha a gazdájuk halottnak tetteti magát

A nemrég felkerült kisfilmet már több millióan látták.
Fotó: YouTube/Kittisaurus - szmo.hu
2020. január 03.


hirdetés

'Cats vs Fake Death', vagyis 'Macskák vs. kamuhalál' címmel töltött fel videót a YouTube-ra Kittisaurus. A macskás videós ezúttal arra volt kíváncsi, hogyan reagálnának cicái, ha váratlanul összeesne a lakásban és meghalna.

A nő el is játssza a nagyhalált a filmben, melynek elején a macskák érdeklődve figyelik az élettelennek tűnő testet, majd egyre inkább feloldódnak, és úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna: akad olyan, amelyik egyenesen a világ legkényelmesebb fekhelyének gondolja a halott gazdi földi maradványait, de olyan is, amelyik annyira unja az egészet, hogy videós holtteste mellett ásítozik.

A legnagyobb király azonban mégis az a macska, amelyik egy robotporszívón száguldozva figyeli a szoba közepén elterült nőt.

A formabontó kísérletről készült videót itt lehet megnézni:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hal-Copy.jpg

Különleges képességű állatok, amelyek nem ismerik a fizika törvényeit

Gondoltad volna, hogy létezik fagyállót termelő hal, vagy, hogy a forrásban lévő vízben is van élőlény, és, hogy akad olyan madár, amelyik még a Himalájánál is magasabbra repül?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Akadnak olyan állatok, amelyek szembe mennek és meghazudtolják az emberiség által ismert fizika és tudomány különféle törvényeit.

Vannak, amelyek képesek egy majdnem függőleges falat is megmászni, vagy amelyek még a -50 fokos hidegben sem fáznak, és van olyan madár, amelyik akár 80 km/órás sebességgel is képes repülni.

Találtak olyan élőlényt, amelyik a forrásban lévő vízben is megél, és létezik olyan állat, amelyik 3 kilométeres mélységbe is le tud merülni. Sőt vannak madarak, amelyek az utasszállító repülőgépek utazási magasságáig is felröppenek, más madarak pedig elképesztő távokat tesznek meg.

VIDEÓ: Ezek az állatok nem ismerik a fizika törvényeit

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Ilyenek Magyarország brutális hulladékhegyei egy drón szemével

A látvány testközelből is elképesztő, de madártávlatból még meghökkentőbb.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 19.


hirdetés

A szemétdombok már testközelből is elég brutálisnak tűnhetnek, a levegőből pedig még nagyobb meghökkenés látni őket. Szebenyi Péter legújabb videójában azt mutatja be, hogyan is néznek ki a levegőből Magyarország legbrutálisabb szemetes tájsebei.

Szebenyi Péter 2016 óta olyan helyszíneken tartott drónos terepszemléket, mint Zugló, Veresegyház, Rákosmente, Soroksár, Százhalombatta vagy a kőbányai Terebesi erdő. Ezekkel a felvételekkel pedig nem csak könnyebben felderíthetők a szemetes zónák, hanem alkalmas az illegális szemetelők levadászására is.

A videó végén pedig az illegális hulladéklerakások felszámolásának lehetséges megoldásáról, a Hulladékvadász by Zeewa rendszerről is bővebb infókat tudhattok meg.

VIDEÓ: [TOP5] - BRUTÁLIS HULLADÉKHEGYEK EGY DRÓN SZEMÉVEL, méghozzá Magyarországon!

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
allatmentok-nyirbogat.jpg

Kutyákat mentett ki Puskás Peti az állatvédőkkel egy nyírbogáti szaporítótelepről

Ezeken a telepeken gyakran szörnyűséges körülmények között tartják az állatokat. A kutyák betegségektől és élősködőktől szenvednek egész életük során.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 10.


hirdetés

Puskás Peti állatmentő akcióban vett részt.

A vegán életmódjáról és a környezetvédelemmel kapcsolatos véleményéről is ismert énekes most tett közzé Youtube-on azt a videót, amelyik akkor készült, amikor több állatvédő szervezettel együtt egy nyírbogáti szaporítótelepre ment.

A szaporítótelepeken gyakran szörnyű körülmények között tartják az állatokat.

Van olyan telep, ahol például háromszáz hangszálvágott kutya van- mondja az egyik szervezet munkatársa a videóban. "Ugatnának, de nem tudnak."

Mivel az állatkereskedelem jövedelmező, becslések szerint több mint 10 ezer kutya élhet csak Magyarországon úgynevezett szaporítótelepen. A kutyák jó részét külföldre adják el.

hirdetés

"Ez csak egy telep a több száz közül, ami jelenleg is működik Magyarországon; kutyák ezreit adja el itthon vagy szállítja külföldre hamis papírokkal..." - olvasható Puskás Pedti videója alatt.

A kutyákat a szaporítótelepek egy részén nem tartják megfelelő módon. Sokszor előfordul, hogy a saját ürülékükben élik le az életüket. Ha pedig megbetegszenek, kidobják őket az utcára.

"Mit tehetsz? Ha fajtatiszta kutyát szeretnél vásárolj megbízható tenyésztőtől, ha nincs rá pénzed, akkor pedig FOGADJ ÖRÖKBE" - tanácsolja Puskás Peti.

VIDEÓ: A kutyamentő akció:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!