mindneamiszilva
A szilvamennyország Szarvason csak rád vár!
Idén 19. alkalommal rendezik meg a Szarvasi Szilvanapokat. Akár lekvár-, akár süti-, vagy pálinkapárti vagy, szeptember 9-től 11-ig ott a helyed!
Szponzorált tartalom (x)
2016. augusztus 11.

Idén újra itt vannak a kihagyhatatlan Szarvasi Szilvanapok, és a szervezők ezúttal sem okoznak csalódást: hiszen az egész három napos fesztivál ingyenes, melyet kellően áthálóz a szilva. A programok közötti eligazodást is a szilvához kapcsolódó kreatív elnevezésű tematikus stációk segítik, mint például a Lekvár utca, Szilvacsárda, Süti sor.

Hát nem ennivaló?

Szarvas a szilva 3 napos ünnepére hív, amelyen titkos szilvás receptek, minősített szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök, sütemények, na meg persze rézüstökben rotyogó szilvalekvárok éppúgy szerepelnek a kínálatban, ahogyan az élő koncertek, családi - és gyerekprogramok, valamint az utcabál is..vagy ha csak imádod a vásári hangulatot, akkor a Szarvasi Szilvanapokat neked találták ki.

mindneamiszilva-2DSC_3163

Csábítóan hangzik, ugye?

A szilva ünnepének egyik kedvenc része a receptversenye, ahol Szarvas ’kedvenc szilvás süteményét’ kutatják. Idén is kerestetik a legjobb szilvás desszert, mégpedig három kategóriában, az olimpiai és világbajnok mestercukrász, Erdős Hanna vezetésével. De ha csak szilvás gombócra vágysz , akkor van egy jó hírünk: tavaly több mint 14 ezer szilvás gombóc fogyott, így ebben az évben is a főszereplők egyike lesz.

A szilvanapi hagyományokhoz híven idén is lesz látványkonyha, ahol az ínyencek nem csak az ételkészítés menetét követhetik Prohászka Béla- mesterszakács vezetésével, hanem meg is kóstolhatják a szilvás étel költeményeket.

A szarvasi szilva igazi hungarikummá érett. Menj és kóstold meg a szarvasi Szilvanapokon, hogyan és hányféleképpen kínálják a Körösök szívében ezt a páratlan, ízletes gyümölcsöt.

11986367_404800536385424_5257248186186495393_nDSC_4092lekvárfőzés

A tematikus utcákban barangolva könnyen minden korosztály megtalálhatja a legvonzóbb szilvás részt. A Lurkó udvar a kicsiknek lesz izgalmas, ha a minőségi alkoholok rajongója vagy, akkor a Kézműves sörök és a Borvidékek utcája a tiéd, ha pedig ínyenc vagy, akkor kihagyhatatlan élmény a rézüstökben rotyogó eredeti szilvalekvárok utcája.

A szilva ünnepének elengedhetetlen felvonása a Termésáldás, melyre vasárnap délelőtt 10 –kor kerül sor a szarvasi Evangélikus Ótemplomban .

A programokat részletesen ITT találod!

Ha tetszik a program, oszd meg ismerőseiddel is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!