hirdetés
szex.jpg

A szexuális fantáziádból derülhet ki, milyen a személyiséged – egy kutató megmondja

És nem az extrovertáltak álmodoznak merész dolgokról!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 20.


hirdetés

A szexuális fantázia, amit aduászként mindig előveszel többet árul el rólad, mint azt hinnéd. A Huffingtonpost számolt be Justin J. Lehmiller kutatásáról, melyen több, mint 4000 18 és 87 év közötti amerikai vett részt. Voltak köztük heterók, LGBTQ+ identitású emberek, mindenféle politikai és vallási háttérrel. A 369 kérdésből álló online kérdőívben le kellett írniuk, a mindenkori kedvenc fantáziájukat, továbbá több száz konkrét személyről, helyről és egyéb jellemzőről is be kellett számolniuk.

A teszt másik része egy személyiségi teszt, a Big Five volt. Ennek lényege, hogy az ember személyiségét 5 jellemvonás alapján fel lehet térképezni, melyek a következők:

1) extrovertizmus (mennyire nyitott szociális az ember),

2) barátságosság (mennyire együttműködő vagy együttérző),

3) lelkiismeretesség (mennyire megbízható és tervezés központú),

hirdetés

4) neuroticizmus (mennyire szorongó, depresszív vagy mérges),

5) nyitottság a tapasztalatokra (intellektuálisan mennyire kíváncsi vagy kalandvágyó).

Az eredmény nem volt meglepő, a fantáziákban jelentős szerepet játszik a személyiségünk.

Azonban a nők ábrándozásai sokkal intenzívebbek és merészebbek, mint a férfiaké. Utóbbiakéban sokkal több érzelem található, mint azt az előző kutatások mutatták.

De most vegyük sorra, hogy mik is jellemzik ezeket a fantáziákat!

Extrovertizmus

Az extravertált, azaz a nyitott emberek társaságban töltődnek fel, ezért nem meglepő, hogy a fantáziáikban is sokszor édes hármasok, vagy csoportos szexek szerepelnek. Egyszerűen ők akkor érzik jól magukat, ha emberek veszik őket körül. Voltak olyanok is, akik nyitott kapcsolatról álmodoztak.

Ami viszont meglepőbb, hogy az introvertáltak, azaz a befelé fordulók meglehetősen merész vizekre eveznek. Ez azért van, mert az introvertáltaknak nehezebb létrehozni azt a fajta szexuális kapcsolatot, amit szeretnének, ezért hajlamosak arra, hogy tabu vagy ritka szexuális érdeklődésük legyen.

Barátságosság

Azok, akik az életben is törődőek és odaadóak, a hálószobában sem viselkednek másképp. Figyelnek arra, hogy a párjuk jól érezze magát, a kölcsönösségre alapozzák szexuális ábrándjaikat. Ezek az emberek sokkal kevesebbet álmodoznak érzelemmentes vagy tabu dolgokkal teli szexről.

Lelkiismeretesség

Ezek az emberek nagyon figyelnek a részletekre. Több energiát ölnek abba, hogy pontosan hol, milyen körülmények között történik az elképzeld aktus, és többnyire csak vanília szexről képzelegnek, nagyon ritka náluk is a BDSM és egyéb "furcsaságok". A lelkiismeretesek a való életben általában előre eldöntik, mikor fognak szexelni, és nehogy azt hidd, hogy a hagyományos misszionárius unalmas! Felmérések szerint a lelkiismeretes férfiaknak és nőknek van a legkielégítőbb szexuális élete.

Neuroticizmus

A szorongó embereknek általában egy érzelmes pajkos játék a legideálisabb, hiszen a vadabb helyzetek új szituációk lennének, amik csak növelnék a feszültséget bennük. Ők a nyugalmat és a biztonságot kedvelik, egy romantikus menet mindennél többet jelent nekik.

Nyitottság a tapasztalatokra

Ezt nem kell túl magyarázni. Ezek a emberek nyitottak minden nemre, pozícióra, játékra, segédeszközre. Kíváncsiak, hatalmas a képzelő erejük, így szinten minden lehetséges esetet lepörgetnek a fejükben minimum egyszer, elkezdve a konzervatív szextől a legvadabb kalandokig.

Címlapkép: Unsplash


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Ne kövesd az új netes vécétisztítási ötletet! – figyelmeztet egy szakember

A Facebookon elterjedt módszer a környezetet is károsítja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 12.


hirdetés

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne kövessük a neten elterjedt vécé-tisztítós tanácsot, mert környezetszennyező és nem is hatásos.

A Facebookon egy édesanya írta meg korábban, hogy mosogatószert szokott a vécétartályba nyomni, így lehúzáskor az tiszta lesz és illatos.

A bejegyzése népszerű lett, és sokan követni kezdték a módszert. Most azonban kiderült, hogy nagyobb lehet a kár, mint a haszon.

A The Scottish Sun írásában beszámol arról, hogy a közösségi oldal csoportjában többen is figyelmeztettek arra, hogy a mosogatószer károsítja a berendezést, árt a benne lévő műanyagnak, guminak.

A mosogatószer helyett többen az ecetet ajánlották, mert az környezetbarátabb megoldás.

hirdetés

A brit vízvezetékszerelők szövetségének elnöke szerint

a mosogatószert nem fürdőszobai használatra fejlesztették, így nem biztos, hogy valóban hatásos szer a fertőtlenítésre. Ugyanakkor a csatornarendszerbe jutva a környezetre káros a vegyszer.

Peter Daly azt tanácsolja, hogy a legbiztonságosabb a kifejezetten a vécékhez készült tisztítószerek használata, de azokat is kellő körültekintéssel kell kiválasztani, és figyelembe kell venni a környezetet is.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
haztartasi-szerzodest-koto-anya-northfoto.jpg

Szerződést kötött egy anya trehány gyerekeivel: fizetniük kell, ha nem tartanak rendet

Pénzbüntetés és telefonmegvonás jár a szabályok megsértéséért. Eddig úgy tűnik, hatásosak a szankciók...
Fotó: Northfoto - © Tony Kershaw / SWNS - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Elege lett egy angol nőnek abból, hogy állandóan tinédzser gyerekei után kell takarítania és rendet csinálnia.

Katrina Neathey radikális lépésre szánta el magát két fiával, Haydennel (19), Joshuával (18) és Oliviával (13) szemben, akik rendszeresen ruhás szekrényük mögé rejtették el piszkos ruháikat, tányéraikat, sőt, egy alkalommal még egy használt húsvágó deszkát is talált.

Az anyánál ott szakadt el végleg a cérna, amikor sarat talált új, 2000 fontos (kb. 800 ezer forintot érő) szőnyegükön. Akkor az ebédlőasztalhoz hívta a bandát, és átadott nekik egy tízpontos szerződést. Ebben egyebek között arról rendelkezett, hogy be kell ágyazniuk, a piszkos mosnivalót a szennyes kosárba teszik, és tilos enni vagy szénsavas üdítőt inni a hálószobában. Olivia nem tarthat ágya mellett sminkkészletet.

Szabálysértések esetén a két ipari tanuló fiúnak alkalmanként 5 fontot (2000 forint) kell fizetnie, húguktól pedig egy napra megvonja a telefonját – írta a Sun.

A West Sussexben élő Katrina, aki egy tisztító cég társtulajdonosa, úgy véli, hogy ez a „szigorú, de igazságos” terv működik, és annak egy hónappal ezelőtti bevezetése óta mindössze 20 fontot (8000 forint) zsebelt be a büntetésekből, pedig szigorúan ellenőrizte, hogy a felek betartják-e a szerződést.

hirdetés

A fiúkat érzékenyen érintette, hogy fizetniük kell, és azóta kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e rendetlennek lenni. Anyjuknak pedig sokkal könnyebb lett az élete, még korholni sem kell csemetéit.

Nem Katrina az első édesanya, aki remek ötletet talált ki arra, hogy rávegye gyerekeit a házimunkára.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
zacher_gabor-1.jpg

Mennyi alkoholt isznak a középiskolások? Zacher Gábor segítségével elemezzük egy felmérés adatait

A "Szétcsúszva" program felmérése szerint a középiskolások harmada heti rendszerességgel fogyaszt alkoholt. Zacher Gábor úgy véli, azt lenne fontos megtanulniuk, hogy ne legyen harmadik pohár.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 13.


hirdetés

Meglepődjünk-e azon, hogy 100-ból 7 középiskolás hetente több alkalommal is fogyaszt alkoholt? Vagy hogy 80%-uk 15 évesen vagy még fiatalabban ivott először alkoholt? Pláne azon, hogy

minden ötödik fiatal úgy érzi, nehezére esik nemet mondania, ha alkohollal kínálják.

Az adatok egy friss felmérésből valók, amelyben 500 14 és 18 év közötti fiatal válaszolt online, anonim módon az alkoholfogyasztási szokásaival kapcsolatos kérdésekre.

„Eléggé szomorú helyzet” – mondta nekünk dr. Zacher Gábor toxikológus az eredményeket látva. –

„Ebben a korosztályban valamit nagyon gyorsan megtanulunk: hogy az alkoholnál jobb feszültségoldó szer nincs.

hirdetés

A tinédzserekben meglévő természetes gátlásokat két feles tökéletesen felszabadíthatja, ami után ha pozitív visszajelzések érkeznek, máris megerősítést nyert az alkoholfogyasztás.”

Többek között az alkohol feszültségoldó szerepét is boncolgatja az a fiataloknak készített, mindössze 30 perces színdarab, amit a Momentán Társulat ad elő – a „Szétcsúszva” program részeként már számos középiskolában jártak vele, vagy láttak vendégül saját játszóhelyükön fiatalokat. Stábunk is megörökített egy ilyen előadást, megkérdezett 14-15 éveseket mindarról, amit láttak, de felkereste a szakembert, dr. Zacher Gábort is.

Hogy hogyan állnak a fiatalok az alkoholfogyasztással és mit tanácsol nekik a szakértő, kiderül kisfilmünkből:

Mi is az a Szétcsúszva program?

Egy középiskolásoknak szóló edukációs program, amelyet a Diageo a program indulása, 2005 óta nemzetközi szinten támogat. A kezdeményezés célja, hogy megismertessék az iskolásokkal a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeit és a felelős magatartás fontosságát, felhívva ezzel a figyelmet arra, hogy a döntés az ő kezükben van. A Szétcsúszva program a Momentán Társulat képzett színészek által előadott műsorból és egy azt követő interaktív workshopból, értékelésből áll. A program a részvevő iskoláknak fiatalkori alkoholfogyasztással kapcsolatos oktatási anyagot is biztosít.

A Diageo világszerte elkötelezett a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorításáért. Magyarországon a vállalat idén novemberben indította el a kezdeményezést, az előadásokkal 3000 középiskolást kíván elérni 2020 tavaszáig.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
bartomeu-barca.jpg

Felbérelhetett egy céget a Barcelona elnöke, hogy kamuprofilokkal támadják az ellenfeleit

Támadtak olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége, valamint Gerard Piqué is.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Egymillió eurót fizethetett a Barcelona egy I3 Ventures nevű PR-cégnek, hogy kamuprofilokkal fényezzék a közösségi médiában Josep Maria Bartomeu elnököt, klubvezető ellenfeleit pedig lejárassák - hangzott el a katalán Cadena SER rádió műsorában.

A Forbes az üggyel kapcsolatban arról ír, hogy a szerződés alapján nemcsak a potenciális rivális elnökjelölteket próbálják lejáratni, hanem több játékost is. Így támadtak be olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége is, valamint Gerard Piqué is.

Az I3 Ventures nevű PR-cégre azután figyeltek fel, miután Eric Abidal sportigazgató egy interjúban a játékosok hozzáállását bírálta, és erre szokatlan módon Messi a közösségi médiában válaszolt. Ekkor a kamuprofilok mind magasztalni kezdték Bartomeu elnököt, hogy mennyire higgadtan és nyugodtan kezelte a helyzetet.

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint a Barcelona 2017-ben szerződött a I3 Venturesszel. Azt, hogy valóban kapcsolatban állnak a céggel, a klub délutáni közleményében meg is erősítették, ugyanakkor állításuk szerint a cég nincs kapcsolatban a hírekben szereplő kamuoldalakkal. Amennyiben mégis kiderülne ennek az ellenkezője, úgy azonnal szerződést bontanának velük.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!