hirdetés
box.jpg

A szerződések fele túlárazott volt korábban az ökölvívó szövetségnél – állítja az új elnök

Bajkai István 10 hónapja vezeti a szövetséget, szerinte Erdei Zsolt elnöksége alatt közel kerültek a fizetésképtelenséghez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.


hirdetés

Bajkai István, aki a Fidesz országgyűlési képviselője, a Digisport reggeli műsorában beszélt arról, hogy van kötődése a sportághoz, régebben a Vasasnál bokszolt ugyanis.

Majd rátért a szövetség pénzügyi problémáira, amelyekről a következőt mondta:

"Nem varrnám egy ember nyakába, de kétségtelen, hogy rendbe kellett tenni a pénzügyi gazdálkodást, a szervezeti struktúrák erősítését. Ez utóbbi munkát még el kell végeznem. Az viszont már tény, hogy az ökölvívó szövetség pénzügyi helyzetét sikerült stabilizálni" – mondta.

Bajkai István, aki többek közt Orbán Viktor miniszterelnököt is képviselte ügyvédként, azt is elmondta, hogy a tavaly augusztusi ifjúsági világbajnokság okozott nagyobb hiányt a szervezet költségvetésében. A rendezvény nem itt lett volna eredetileg, lényegében az utolsó pillanatban került Magyarországra, először Győrben akarták megrendezni, végül a Duna Aréna lett a helyszín.

– Le kellett ülnöm majdnem minden szerződő partnerrel, és részben megértetni a helyzetet, hogy a követeléseik nem jogosak. Ennyi van és nem több" - mondta az ügyvéd-képviselő.

Bajkai szerint a szerződések 50-55 százalékánál volt túlárazás.

A továbbiakról nem akart jóslásokba bocsátkozni a sportágat illetően, azt sem akarta megtippelni, hány magyar ökölvívó jut ki a tokiói olimpiára.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
viking.jpg

Ezer lóerős hajócsavar ölhette meg a Hableány-tragédia utolsó koreai áldozatát

A Viking Sigyn testvérhajója is áthajtott a baleset helyszínen nem sokkal a tragédia után. Könnyen lehet, hogy ez végzetes hiba volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.Könnyen lehet, hogy sosem lesz már meg a Hableány utolsó, koreai áldozata, akivel a legfrissebb feltételezések szerint egy hajócsavar végezhetett - írja a Blikk. Hozzáteszik, hogy a legújabb szakértői jelentésben már tényként kezelik: a balesetet okozó Viking Sigyn után a testvérhajója, a Viking Idun is áthajtott a helyszínen, és nem kezdte meg az áldozatok mentését.

„Nem kell nagy fantáziával rendelkezni ahhoz, hogy ezek alapján kitaláljuk, miért nem került elő eddig a huszonnyolcadik áldozat”

– kezdte a Ripostnak dr. Gulyás Krisztián ügyvéd, aki szerint a hajócsavar okozhatta a tragédiát.

„Én személy szerint a választ a Viking-hajók hatalmas, ezer lóerős hajócsavarjában keresném, ami pillanatok alatt kárt tesz az emberi testben, ha az a közelébe kerül. Éppen ezért sajnálatos, hogy egyik Viking-hajó vizsgálatára sem került sor, ellentétben a Hableánnyal, amit napokon át, centiről centire átvizsgáltak" - mondta Gulyás Krisztián.

Az eltűnt nő családja nemrég egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel, hogy újabb lendületet adjon a keresésnek.

A nyomozást a legutóbbi hírek szerint október végére fejezhetik be, és legkésőbb januárban emelhetnek vádat a kapitány ellen, aki jelenleg az egyetlen gyanúsított.

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, közülük csak hét embert sikerült kimenteni.


KÖVESS MINKET:hirdetés
baktakek-baleset.png

Megszólalt az édesapa, akit kisfiával együtt gázolt el saját gyerekkori barátja

A kocsi a buszmegállóba csapódott, ahol Sándor és a babakocsiban pihenő nyolchónapos baba várakozott. A kicsi azonnal meghalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.Korábban mi is megírtuk, hogy tragikus baleset történt Baktakéken: egy babakocsit toló apukát gázolt el egy autó. A nyolchónapos kisfiú a helyszínen meghalt.

A Bors azt írja, az apuka, Molnár Sándor gyerekkori barátja, Márk volt a gázoló sofőr.

Mint kiderült, a 24 éves férfi Ladájával kicsúszott egy kanyarban, és a járdára sodródott, ahol Sándor épp gyermekével együtt várta a buszt, hogy fogadják a hazaérkező édesanyát, Anitát.

"Sosem fogom elfelejteni azt a napot, minden másodpercére emlékszem, örökre beleégett az agyamba. Betettem a babakocsiba Sanyikát, és kimentünk a megállóba, hogy ott várjuk őket. Hallottam az autóhangokat, és amikor odanéztem, láttam, hogy felénk száguld a kocsi. Azonnal éreztem, hogy baj lesz, amilyen gyorsan csak tudtam, húztam is hátrébb a babakocsit"

- nyilatkozta az édesapa a lapnak. Ekkor azonban már késő volt, barátja ugyanis egyenesen a megállóban állók közé csapódott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
auto2.jpg

Baleseteket okozott a semmibe vezető út, többen is eltévedtek

Egy újonnan átadott útszakasznál egy másik irányba induló út egyszer csak véget ér. Ám ezt semmi nem jelezte eddig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.Két autó is leszánkázott egy ötméteres domboldalon egy semmibe vezető úton Somogyaszalónál. Az egyik autó viszonylag épen megúszta, de két utasa megsérült. A másik jármű azonban alaposan összetört, a balesetnek három sérültje volt.

A héten adták át a 67-es gyorsforgalmi út új szakaszát, csakhogy azok az autósok, akik erre nem hajtanak fel, egy olyan úton találják magukat, ami hirtelen élesen elkanyarodik, és véget ér.

Ezt a kanyart nem tudták bevenni többen. A veszélyre semmilyen tábla nem figyelmeztetett, sőt a Híradó stábja olyan táblát is talált, amely azt jelzi, mintha az autósok jó irányba mennének. A forgatás ideje alatt több autós is megpróbált tovább haladni a semmibe vezető úton, mert eltévedtek.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
29841333_b29108f4efc331b06df237eb4c0ace76_wm.jpg

Aláírást gyűjt a mohácsi Fidesz, hogy jelöltjük halála után a kihívója se lehessen polgármester

Az MSZP-s jelölt akár egy szavazattal is nyerhet, a kormánypárt helyi szervezete szerint ez nem fair.
Kép: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2019. október 07.Ahogy azt korábban mi is megírtuk, meghalt Szekó József, Mohács Fidesz-KDNP-s polgármestere, tragikus körülmények között - közölte akkor a Duna-parti város polgármesteri hivatala az MTI-vel. A politikust egy borospincében találták holtan.

Szekó József 1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal. Mivel ő volt a Fidesz jelöltje, így a vele szemben induló ellenzéki Csorbai Ferenc maradt az egyetlen polgármesterjelölt.

A fideszes polgármester halála után aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz mohácsi szervezete

- tudta meg az Index, ám az egyelőre nem világos, pontosan mi célból kezdeményezték a helyiek az akciót. A közlemény szerint mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy „elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint Csorba akár egyetlen szavazattal is polgármester lehet jelen körülmények között, vagyis ha az lesz, akkor pozícióját "etikátlanul szerzi" majd.

A szervezet közölte, az „emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében” kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy „a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék”.

A Fidesz a jogszabályok szerint már nem jelölhet mást, ezért aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, hogy „tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva választhassanak polgármestert”.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x