A szakértő szerint ennyi idő után érdemes közös fotót posztolni a szerelmeddel
Kényes kérdés, de itt van egy válasz, ami sok mindent tisztáz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 02.


Az Instagram egészen egyedi kihívások elé tudja állítani az éppen friss kapcsolatba lépő szerelmeseket. Mennyi #couplegoals posztot enged meg a követőid tűrőképessége? Vajon le kellene törölnöd az exeddel közös képeket és kikövetni őt? Tényleg elítélendő a barátod után kémkedni az alapján, hogy milyen fotókra osztogatja a szíveket?

És természetesen a nagy kérdés: hányszor kell randiznotok ahhoz, hogy felfedd vadonatúj életed párját a közösségi oldal nagyközönsége előtt? Nem akarsz túlságosan lelkesnek tűnni és kényelmetlen helyzetbe hozni a szerelmed, ugyanakkor büszke vagy rá, és szívesen megmutatnád mindenkinek, mennyire boldogok is vagytok.

A Pew Research Center 2014-es felmérése szerint az Y generáció 45%-a úgy gondolja, a különböző közösségi média-felületeken megkreált profiljaik "nagy hatást gyakorolnak" párkapcsolataikra.

Ez nem nagy meglepetés; figyelembe véve, hogy átlagosan mennyi időt töltenek hírcsatornájuk görgetésével és egy tökéletes képaláírás kiválasztásával, nem csoda, hogy ezek a csatornák egyre nagyobb szerepet játszanak a magánéletükben.

Nyilvánvalóan nincs tökéletes képlet arra, hogy mi is a megfelelő időzítés az első közös bejegyzéshez - ezt minden esetben a párkapcsolat természete határozza meg, és a két fél közösségi médiával kapcsolatos komfortérzete. Azonban Julie Spira online társkeresési szakértő szerint körülbelül hat hét - két hónap randevúzás után érkezik el az ideális pillanat.

Spira szerint ehhez a lépéshez sosincs túl késő, hiszen előbb-utóbb a közeli barátaitok úgyis tisztában lesznek vele, hogy egy párt alkottok. Ugyanakkor szerinte elképzelhet, hogy valaki túl korán vág bele az akcióba. Például, ha valamelyikőtök nem túl régen esett át egy szakításon, nem árt türelmesnek lenni, hiszen ekkor még a kettőtök között kialakult kötelék sem beton-biztos, ráadásul jó esetben az exeiteket sem szeretnétek megbántani.

"Hogyha épp hogy csak kiléptél egy kapcsolatból és mindenféle szünet nélkül máris belekezdesz egy újba, ez zavaró lehet mások számára. Mikor egy kapcsolat még vadonatúj, nem annyira szilárd, ezért a posztolás és törölgetés nem feltétlenül éri meg a feszengést. Ráadásul a volt szerelmed lelkébe sem kéne beletaposni a boldog képekkel, ha úgy gondolod, ő talán még nem lépett túl kettőtök románcán." - véli a szakértő.

Akkor is érdemes kétszer átgondolni a posztolgatást, ha kettőtök között még nem tisztáztátok, hogy biztosan ugyanazon az oldalon álltok-e a kapcsolat indítása terén, hiszen a közös Instagram-jelenlét már feltételez egyfajta "komolyságot" a dologban.

A legegyszerűbb mindenképp az, ha a csodás közös szelfi felrakása előtt kikéred szerelmed véleményét is a témában. Ha pedig a szíved mélyén te magad túl korainak érzed a lépést, akkor nincs is több kérdés.

Forrás: elitedalily


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x