hirdetés
A svéd miniszterelnök EU-s pénzt vonna el Magyarországtól, mert 'blokkolja a menekültügy szabályozását'
Szijjártó Péter külügyminszter reagált rá. Szerinte az uniós források nem könyöradományok, hanem megálllapodások alapján járnak Magyarországnak, miután megnyitotta piacát a nyugat-európai cégek előtt.
Forrás: 444, MTI, Fotó: Youtube videó print screen - szmo.hu
2019. április 15.


hirdetés

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Európai Unió rendezett migrációs politika révén rendezett bevándorlást biztosítson, ami nem csak az uniónak és tagországainak, hanem az Európába érkezőknek is érdeke - mondta nemrég Stefan Löfven svéd miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folytatott vitáján.

Többek között azt is mondta, hogy a menekültek befogadása nehéz feladat az unió és a tagállamok számára is, de megfelelő feltételeket kell teremteni azoknak, akik már Európába értek, és akiknek a menekültkérelme elbírálás alatt van.

A szociáldemokrata politikus véleménye szerint széles körű megállapodásra van szükség ahhoz, hogy soha többé ne állhasson elő olyan kaotikus állapot, mint 2015-ben a migrációs válság kirobbanásával, amit a szélsőséges jobboldali erők saját céljaikra használtak fel. Ez minden uniós tagállam felelőssége.

Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel múlt héten interjú jelent meg a Dagens Nyheter című lapban.

Az interjú címe: "Nem tartható tovább, ahogy Magyarország kezeli a migrációt".

Ebben a svéd kormányfő azt is mondta, hogy

elfogadhatatlan, hogy Magyarország az EU kohéziós politikájának az egyik legnagyobb nyertese, de közben az ország kormánya blokkolja a menekültügyi szabályozás megoldását, és nem teljesíti az EU-s kötelezettségeit sem

(egy 2015 szeptemberi EU-s határozat alapján összesen 1200 menekültet kellett volna befogadnia Magyarországnak, de egyet sem fogadott).

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Halálra vertek egy férfit az utcán Pesterzsébeten
A gyanúsítottat, egy 33 éves, budapesti férfit a helyszínen elfogták.
MTI - szmo.hu
2019. április 21.Megöltek egy férfit Pesterzsébeten szombaton este; a rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett gyilkost - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint késő este, 10 óra után érkezett a rendőrségre a bejelentés arról, hogy verekedés történt a XX. kerületi Pázsitos sétányon.

A perceken belül kiérkező járőrök a gyanúsítottat, egy 33 éves budapesti férfit - H. Istvánt - a helyszínen elfogták, a verekedés sérültjéhez pedig mentőt hívtak, ám ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök az elfogott férfit előállították, vele szemben emberölés miatt indítottak eljárást.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x