hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
A srác eljátszotta, hogy faképnél hagyták, ingyen Valentin-napi steakvacsi járt neki
Nem túl becsületes, viszont nagyon kreatív megoldás Valentin-napi éhség esetére. Még azt is felajánlották neki, hogy ha hoz egy csajt is, ismét ingyen ehet náluk.
Mashable, fotók: Twitter - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

A 27 éves Stephen Bosner február 14-ét egy fontos küldetés jegyében töltötte: egy ingyen steakkel szeretett volna hazatérni egy lány helyett. Ezért aztán két főre foglalt asztalt Amerika kedvenc ausztrál gyors-steakéttermében, felöltötte kedvenc zakóját, magához vett némi papír zsebkendőt a drámai hatás kedvéért, majd elindult vacsizni.

Az étteremben aztán közölte a kiszolgálóval: nem baj, hogy már tíz perce egyedül van, hiszen a lány "amúgy is szólt, hogy késni fog egy kicsit."

A lány természetesen nem létezett, a srác ezt a poén kedvéért csinálta.

Egész este élőben tudósított a Twitteren a "randijáról", s dokumentálta a pincér reakcióit, valamint azokét a szerencsés szerelmesekét, akik Bálint-nap alkalmával körülötte vacsoráztak.

Phteven on Twitter

if I went to Outback Steakhouse by myself tonight and asked for a table for 2, then got progressively sadder as the night went on alone, do you think they'd give me my steak for free?

"Szerintetek ha elmegyek az Outback Steakhouse-ba ma este úgy, hogy két főre van asztalom, aztán idővel fokozatosan egyre szomorúbb leszek, ahogy halad előre az este, és ott ülök egyedül - vajon kapok tőlük egy ajándék steaket?" - írta indításként.

Stephen először kért egy sört magának és egy üveg Chardonnay-t fantomszerelmének. Miközben a pincér elhaladt mellette, épp klasszikus hangüzenetet hagyott a "másik" telefonján: "szólj, ha már úton vagy".

Közben elkezdte eszegetni az előételnek kihozott kenyeret és igyekezett egyre szomorúbb arcot vágni.

"El tudtok képzelni szomorúbb képet annál, mint amikor egy zakós pasi egyedül ül az étteremben Valentin-napon, miközben szembenéz vele egy érintetlen ital" - írta ekkor.

A srác a konyha zárása előtt 15 perccel még mindig ott üldögélt, majd egyenesen az üvegből inni kezdte a bort, megint ügyelve rá, hogy a pincér elhaladjon mellette. "Minden látótávolságban lévő ember megbámult engem egy ponton ezen az estén" - írta.

Phteven on Twitter

hello darkness my old friend

Ekkor jött a drámai katarzis: Stephen felhívta "Katherine"-t, elég hangosan ahhoz, hogy mindenki hallja a bárban. "Úgy értelmezem, hogy valószínűleg nem fogsz ideérni, úgyhogy... - ekkor hatásszünetet tartott - Akkor majd gondolom, később beszélünk. Remélem, minden oké és semmi rossz dolog történt."

Bosner ezután színészi karrierje csúcsára lépett: a pincérek már miatta túlóráztak, mert 25 percig bámulta a steakjét, majd elkezdett sírni (!), felette a földre szóródott sajtos makarónit, végül pedig begyűjthette elismerését: egy közelében ülő pár szánalomból kifizette a vacsoráját.

Phteven on Twitter

aaaaaaaand it's gone

Amikor a pincér odalépett hozzá, hogy leszedje az asztalt, megpróbált bölcsességekkel előállni. "Vigyázzon magára - mondta neki az aggódó pincér - ne hagyja, hogy a hölgy kikészítse." Stephen ezután húsz dolláros jattot adott a pincérnek, majd 50 dolláros adományt adott a Amerikai Polgári Szabadságjogok Egyesületének. Ezt azért csinálta - nyilatkozta később a Washington Postnak, mert "különben valami nagyon rossz karma jött volna szembe" vele.

Amikor tettének híre ment és tweetjei szédületes olvasottságot szereztek, az Outback étterem megkereste, hogy a következő randivacsoráját ingyen elköltheti náluk.

Amellett, hogy sokan imádták, amit csinált, jó pár Twitter-felhasználó egyáltalán nem találta viccesnek, mert szerintük a pincér idejével játszott és kihasználta, hogy az együttérzett vele. "Szóval ez a csóka kihasználta a dolgozóitokat, mindenki idejét, idegeneket vett rá, hogy fizessék ki a kajáját és ezután még többet kap tőletek?" - írta egyikük. Egy másik pedig ezt: "Jó, akkor ma egész nap fekete öltönyben leszek, elmegyek egy étterembe és bőgök egy nagyot, hogy meghalt a 'feleségem'. Én is kaphatok pár ingyen vacsit tőletek?"

Phteven on Twitter

10 minutes have gone by. haven't touched the steak. the restaurant closed 25 minutes ago

Stephen ezek után sem tanúsított megbánást, inkább elmagyarázta, hogy neki így jobb volt, minthogy otthon üljön egyedül és a Hivatalt nézze újra. Nem csodálkoznánk, ha színészi karrierbe kezdene.


KÖVESS MINKET:

Soha többé nem nyit ki újra Illés bácsi, a gödöllői cukrász, akinek be kellett zárnia a boltját
Se magának, se másnak nem süt, és az kis üzlethelyiségbe rajta kívül a lábát be nem teheti senki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

"Még most is gyakran utánam kiabálnak a városban, mikor nyitok ki újra" - mondja a Story Magazinnak a most 81 éves Barna Illés, gödöllői cukrász, akinek 2016-ban kellett bezárni kis üzletét.

"De senki kedvéért nem nyitok ki, nem tenném ki magam senki rosszindulatának. A gépeket szétszedtem, senki sem teheti be a lábát az üzletbe rajtam kívül.

Néha bejárok, mégiscsak én szenvedtem érte, én hoztam létre. 64 évet dolgoztam keményen, még az általános iskola nyolcadik osztályát is kihagytam. A szüleim tisztességre neveltek, egész életemben erőmön felül dolgoztam. Nagyon hiányzik a cukrászda, az egész életem ráment"

– nyilatkozta a lapnak Illés bácsi. Azt is elmondta, hogy

se magának, se másnak nem süt.

2016-ban "Illés bácsi gödöllői cukrászdájában mintha megállt volna az idő" című cikkünkben mutattuk be az idős cukrászmestert és az üzletét. Ezt követően több híroldal és satótermék is írt Illés bácsiról. Majd mindezek után, néhány héttel később,

a NÉBIH egy bejelentés nyomán ellenőrzést tartott a cukrászdában és az elöregedett ház, az elavult berendezések miatt elrendelte, hogy be kell zárni a boltot - 2016. május 15-én lakat került az ajtóra.

Az ügyben illetékes hatóságok ugyanis a cukrászda teljes felújítására kötelezték az üzemeltetőt vagy a cukrászda bezárását írták elő.

Barna Illés cukrászért rengetegen kiálltak, amikor kiderült, hogy be kell zárnia az 50 éve működő cukrászdáját az elavult gépek és a cukrásztermékek készítésének körülményei miatt. A gödöllői üzletben az ATV stábja járt, Illés bácsi beengedte őket cukrászdája hátsó traktusába, a konyhába, és megmutatta, hol készültek a fagylaltok és a sütemények.

Illés bácsi akkor felháborodva mesélt az életéről. Elmondta, hogy több mint 60 éve dolgozik a szakmában, és nemcsak cukrászként, de szakácsként, szállodavezetőként és pincérként is megállta már a helyét, sőt, 17 évig évig a gödöllői ipartestületet is ő vezette.

VIDEÓ: Az ATV riportja Illés bácsiról

Annak idején petíciót is indítottak Illés bácsi cukrászdájának megmentéséért: "Fontosnak tartjuk a törvények és HACCP előírások betartását, de fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti. Inkább tanítani kellene az általa alkalmazott tudást, nem pedig megalázni őt". 41 ezren írták alá a petíciót, de hiába.


KÖVESS MINKET:Egy 19 éves lány százmillió forintot keresett azzal, hogy közel 700 ezer kisbabának adott nevet
Elképesztő vállalkozást indított Beau Jessup.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Beau Jessup még csupán 19 éves, de már csaknem 100 millió forintot keresett azzal, hogy kínai csecsemőknek ad nevet – írta a LadBible.

Az ötlet egy kínai utazással kezdődött, amikor is a lány rájött, hogy rengeteg távol-keleti szülő szeretne nyugati nevet adni a kisbabájának. Ennek az a legfőbb oka, hogy az angol neveket könnyebb kimondani és leírni, így a gyerekek felnőttkorukban könnyebben juthatnak munkához.

A másik fontos tényező, hogy Kínában kevés névválasztással kapcsolatos honlap érhető csak el, ezért Jessup létrehozott egy vállalkozást és egy honlapot, ahol a "gyerek személyiségéhez illő nevet" választhatnak a szülők.

Az elmúlt három évben közel 100 millió forintot gyűjtött össze a lány, amit elmondása szerint saját tanulmányaira szeretne költeni.


KÖVESS MINKET:

Iszonytató méretű, furcsa halat vetett partra a víz Ausztráliában
Lenyűgöző fotók készültek róla!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Szerencséje volt két horgásznak Ausztráliában. Egy tekintélyes méretű holdhalat vetett partra a víz, és fotót készíthettek róla. A képeket elküldték a helyi nemzeti parknak, amelyik posztolta a Facebook-oldalán.

A holdhal a világ legnehezebb csontos hala, tömege akár egy tonnás is lehet. A fotón látható példány 1,8 méter hosszú.

A holdhalnak néhány éve fedezték fel egy új faját, amelyik két tonnásra és 3 méter hosszúra is megnőhet is lehet.

A sunfish, vagyis holdhal magyar neve valószínűleg a lapos és széles alakjára utalhat, az angol nyelvben viszont azért ez a neve (naphal) mert az állat szeret a vízfelszínen lebegni, mintha napozna.

National Parks South Australia

Our Park of the Month at Coorong National Park served up an unusual surprise for two fishers on the weekend - a sunfish that washed up on to the beach. These huge beauties are the world's largest...

Portugáliában egyébként néhány évvel ezelőtt, mint arról a hvg.hu beszámolt, a napokban lefotózott ausztráliai holdhalnál nagyobb példányt láttak búvárok. Lefotózták és videót is készítettek róla.

VIDEÓ: 2013-as felvétel egy holdhalról:


KÖVESS MINKET:

A hely, ahol Kalasnyikovval állítják meg a lakodalmas konvojt
És óriási küzdelem folyik azért, hogy a menetben a te autód foglalja el a legjobb helyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Magyarországon az a szokás, hogy a gyerekek kötéllel állják a konvoj útját és szednek vámpénzt. A Kaukázusban sokkal férfiasabban adják meg a módját, hogyan állítsák meg az esküvői menetet: géppisztoly-sorozat a levegőbe, mert úgy a menő - talált erről szenzációs videókat a Vezess.hu.

Egy ingusföldi lagzira menet pedig az történik, hogy az autósok a jobb helyért küzdenek a konvojban...

Azért még előkerül a piros Zsiguli is arrafelé...


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x