hirdetés
MagyarVöröskereszt_program_2020-1-1.jpg

A Procter and Gamble ismét több tízezer terméket adományoz a Magyar Vöröskereszt számára

A program mellé állt Tóth Vera énekesnő, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlásra és a vállalatok szerepvállalásának jelentőségére ebben a különösen nehéz helyzetben.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. október 15.


hirdetés

Az utóbbi hónapok egészségügyi kihívásaira reagálva a Procter&Gamble (az Ariel, Always, Jar, Lenor, Pampers, Head&Shoulders, Pantene és sok más hazánkban is ismert márka gyártója) újabb társadalmi felelősségvállalási kampányt indít a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben nélkülöző családok és gyermekek megsegítésére.

A Márkák, melyekre számíthat elnevezésű országos kampány során minden megvásárolt P&G termék után 1 adománytermék jut el a Magyar Vöröskereszthez, amely a nehéz helyzetbe került családokat támogatja országszerte.

A program mellé állt Tóth Vera, énekesnő, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlásra és a vállalatok szerepvállalásának jelentőségére ebben a különösen nehéz helyzetben.

„Ismert emberként naponta találkozom szívszorító történetekkel. Százával kapom a leveleket emberektől, akik úgy érzik, hogy sosem fogják meglátni a fényt az alagút végén – mondta Vera. – El sem tudjuk képzelni, milyen a valódi szegénység, milyen az, amikor már tisztálkodásra: szappanra, samponra, mosószerre sem marad pénz. A vírushelyzet előtt is sújtotta ezeket a családokat a sors, de utána még többen írhatták életük margójára a “nincs” szót. Az ember, látva, hallva ezeket a sorsokat néha olyan tehetetlennek érzi magát, hogy nem is tudja, honnan induljon neki a segítségnyújtásnak, de törekedhetünk arra, hogy valamilyen globális megmozduláshoz csatlakozzunk. Ehhez nyitott szemmel kell járnunk. A Procter&Gamble kezdeményezése azért jó, mert alapvető szükségletekkel tudja ellátni a szegényebb családokat.”

A programhoz most bárki egészen apró segítséggel hozzájárulhat, hiszen már egy vásárlással is támogathatjuk a rászoruló családokat.

hirdetés

A Magyar Vöröskereszt országos hálózatán keresztül minden megyébe eljuttatja az adományokat, terveik szerint közel 2000 olyan nehéz helyzetben lévő családot támogatva, amelyeknek mindennapi megélhetése került veszélybe a kialakult helyzet miatt. A termékadományokból támogatásban részesülnek a Magyar Vöröskereszt saját intézményei is, így országszerte mind a 10 Családok Átmeneti Otthona valamint 76 hajléktalanokat ellátó intézmény és szolgáltatás számára is jut segítség.

„29 éve vagyunk jelen Magyarországon segítve a rászoruló közösségeket, de a koronavírus-járvány első hulláma alatti segítségnyújtás számunkra is példanélküli időszakot jelentett az egy hónapra jutó adományozott termékek mennyiségét tekintve – mondta el Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – Három hónap alatt több mint 150 raklapnyi, közel 46 millió forint összértékű termékadományt (egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket) juttattunk el a Magyar Vöröskereszt, az UNICEF, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a csömöri és gyöngyösi gyárainkhoz kötődő helyi közösségek, civil szervezetek és környékbeli kórházak számára.”

A Procter&Gamble a járvány kitörése óta folyamatosan nyújt segítséget globális, országos, és helyi szinten is. Az őszi kampányban részt vesz az összes hazánkban jól ismert és kapható Procter&Gamble márka: Ariel, Jar, Pampers, Lenor, Naturella, Pantene, Oral-B, blend-a-med, head&shoulders, Herbal Essences, Discreet, Gillette, Aussie, Ambi Pur, Always, Old Spice, Tampax. A programban együttműködik számos kiskereskedelmi bolthálózat is: Metro, DM, Rossmann, Müller, Spar, Interspar, Auchan és Tesco.

A kampányról bővebben a www.everydayme.hu/adomany oldalon tájékozódhat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
telefon_unsplash.jpg

Az anyukája összes ismerősének elküldte a nőről készült meztelen fotókat a telefonnal játszó 2 éves kislány

Ezért nem szabad soha hátat fordítani egy kisgyereknek, ha telefon van a kezében. Pláne nem meztelenül.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Christian Wiediger - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

Odaadta 2 éves kislányának a telefonját Emily Schmitt, amíg a haját szárította: ami ezután történt, valóságos közösségi rémálom lett a 30 éves amerikai nő számára, írja a Mirror.

A kis Carsyn ugyanis játék közben csinált néhány fotót a haját neki háttal állva meztelenül szárító anyukájáról, majd a Snapchaten található összes kontaktnak elküldte a képeket. A pikáns felvételeket megkapták Emily egykori és jelenlegi kollégái, üzletfelek és egyetemi barátok is. A nő csak akkor kezdett gyanakodni, hogy mi történhetett, amikor az egyik munkatársától üzenetet kapott:

"Köszönöm az aktot!"

Szerencsére csak 15 ismerőse van Emilynek a közösségi oldalon, de így is roppant kínos volt mindenkitől elnézést kérni a váratlan fotók miatt. Mint kiderült, a kislány nemcsak az anyukája meztelen fenekéről és hátáról küldözgetett fotókat az ismerősöknek, hanem a plafonról és a saját lábáról is kaptak néhányan kéretlen képeket.

Röviddel később az egyik barátnője hívta telefonon, és figyelmeztette, hogy a felvételek jó eséllyel elkezdhetnek terjedni az interneten. Ekkor döntött úgy a paparazzo kislány áldozatává vált anyuka, hogy a történetet inkább elmeséli a nyilvánosság előtt, így megelőzve az esetleges további kellemetlenségeket.

hirdetés

A Facebook-posztban röviden összefoglalja a történetet, majd viccesen azzal zárja a hirtelen jött aktmodellségéről szóló bejegyzést, hogy

"Kisbaba eladó"

Emily szerencséjére a Snapchat olvasás után néhány másodperccel megsemmisíti az üzeneteket, ráadásul egyik ismerőse sem készített képernyőfotót az aktképekről. Elvileg...


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
labradorok.jpg

Napi cuki: egy árulkodó labrador és bosszúálló társa az internet új sztárja

A gazdi csak arra kíváncsi, hogy kinek köszönhető a rumli a lakásban. Ami ezután történik, arra nem volt felkészülve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.


hirdetés

Már több mint 24 millióan látták a TikTokon, ahogy a dühös gazdi számon kéri négy kutyáját, amiért rendetlenséget csináltak a lakásban, írja a The Sun.

A felvételen az látszik, ahogy a hallhatóan bepöccent férfi felmarkolja a földön szanaszét heverő fecniket, majd kérdőn nyújtja a gyanúsított ebek felé, hogy mégis melyikük tette. Ekkor az egyik labrador lassan felemeli a lábát, és óvatosan a másik irányába nyújtja.

Amikor az elárult kutya észreveszi, hogy leleplezték, odafordul a családi spiclihez, és háromszor a falhoz löki a társa fejét. A szupercuki jelenet végén mindegyik kutya olyan ártatlan szemekkel néz a gazdira, mint a ma született bárány, aki nem is bír magával, és elneveti magát.

A pár másodperces jelenetet itt lehet megnézni:

@petsbaby

Don't bullshit ???##funny ##funnydog ##dogsoftiktok ##dogsstory ##foryoupage ##fyp

hirdetés
♬ original sound - briancaqrbgsy


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
belly-2354_1280.jpg

Hízott Weisz Fanni: új párja miatt szedett fel pár kilót a modell

4 kilót hízott egy hónap alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Nagyjából egy hónapja jelentette be Weisz Fanni, hogy a férjével való szakítása után új párja van, most pedig arról is beszámolt, hogy a boldog kapcsolat nem várt következményekkel járt. Fanni ugyanis felszedett néhány kilót annak köszönhetően, hogy végre lelkileg is rendben van az élete.

"Képzeljétek el, 48 kiló voltam, és most 52 kiló vagyok, 1 hónap plusz 4 kiló." - lelkendezett Fanni az Instagram sztorijában.

Fanni egy idézetet is megosztott a követőivel, mellyel egyértelműen jelzi, hogy örül a felszedett kilóknak, és úgy érzi, annak köszönheti a kis hízást, hogy végre boldog: "Aki egészségesen akar élni, annak nem elég egészségesen táplálni a testet. Egészségesen kell táplálni a lelket is, mert ha a lelkünk fáj, akkor ép testben csak épphogy élünk."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Már csak két északi szélesszájú orrszarvú maradt a Földön, és mindkettő nőstény

A tudomány segíthet életben tartani a tulajdonképpen kihalt fajt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.


hirdetés

Egy évszázaddal ezelőtt kevesebb, mint száz déli szélesszájú orrszarvú élt csak a bolygón, mára a számuk meghaladja a húszezret, írja a Live Science. Sajnos az északi alfaj esetében nem jött össze a sikertörténet: mára csak két nőstény maradt életben, így természetes úton nem maradt esély a megmentésükre, vagyis tulajdonképpen kihaltak.

Bár a helyzet megrendítő, de korántsem menthetetlen. Az egyik lehetőség egyfajta lombikprogram a korábban elpusztult hímek lefagyasztott spermiumának segítségével. A helyzetet nehezíti, hogy az alfaj nőstényeitől nincsenek elraktározott petesejtek a biobankokban.

Az Oxfordi Egyetemen azonban kifejlesztettek egy módszert, melynek segítségével nemcsak az északi szélesszájú orrszarvú, de más veszélyeztetett állatfaj is megmenthető a kihalástól. Az eljárás során az elpusztult nőstények petefészkében történne több petesejt megtermékenyítése is.

Az áttörést még 2019-ben egy német kutatócsapat érte el, akik különböző hormonkezelések után éretlen petesejteket gyűjtöttek be a kihalás szélére sodródott orrszarvúktól. Ezeket laboratóriumi körülmények között érlelték, majd a lefagyasztott spermával megtermékenyítették.

hirdetés

Így sikerült nagyjából egy maréknyi északi szélesszájú orrszarvú embriót létrehozni, amik lefagyasztva várnak, hogy beültessék egy hordozóállatba, vagyis egy déli nősténybe.

Amennyiben a mesterséges fajfenntartás sikerrel jár, úgy ez menekülőút lehet az összes többi, szintén kihalás szélére sodródott orrszarvúfaj számára is.

Az életben maradt két északi szélesszájú orrszarvúról a BBC tavalyi dokumentumfilmjében is szó volt:

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!