hirdetés
koala-843306_1920.jpg

„A nőstény koalának két vaginája van, a lajhárok nem szellentenek” - 8 furcsa érdekesség a világról

A Twitteren posztolt random tényeket olvasva felszalad az ember szemöldöke.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 11.


hirdetés

Egy felhasználó, Brittany Packnett Cunningham a Twitteren tette fel a kérdést, hogy ki milyen random érdekességet tud a világról, az emberek pedig komolyan vették a kihívást – rengeteg haszontalan, de sokkoló érdekességet tudhattunk meg a természetről a válaszok által.

Az IFL Science oldal összeválogatta a legjobbakat, amiket aztán az internet segítségével le is ellenőriztek, szerintünk zseniálisak!

1. A nőstény koaláknak két vaginájuk van

Danielle Robinsontól például megtudhattuk, hogy a nőstény koalák két vaginával rendelkeznek. Ez egyébként a legtöbb erszényes állatra igaz, és ugyanígy a hím erszényesek pénisze is kettéágazó.

A nőstény koaláknak két oldalsó vaginájuk van, ami két külön méhbe vezet, egy harmadik csatorna pedig a szülést szolgálja.

hirdetés

2. A koalák rettenetesen buták

A koaláknál maradva Jessi azt is elárulta, hogy a cuki erszényesek nem túl leleményes állatok, olyannyira, hogy ha a táplálékukkal másféle formában találkoznak (például tányéron kínálják nekik, és nem a fáról kell leszedniük), előbb halnának éhen, mint hogy megegyék, mivel nem ismernék fel az ételt más alakban, mint ahogy megszokták. Ez az állítás is igaz,

ezek az állatok bizony nagyon buták, és nem rendelkeznek azzal a magasabb szintű felismeréssel és értelemmel, amivel a legtöbb más állat bír.

3. Egy élősködő rák nőstényt csinál a hím tarisznyarákból

Az Otters Gonna Ott álnevű felhasználó szerint a létezik egy olyan élősködő rákfajta, ami a tarisznyarákba beépülve megváltoztatja annak nemét. Ez az élősködő egyébként a Sacculina carcini, azaz a zacskórák.

Ez a rákfajta elszárítja a hím tarisznyarákok ivarmirigyeit, amiknél így olyan nőstény nemi jegyek alakulnak ki, mint például a petefészekszövet.

4. A dinoszauruszok hihetetlenül sokáig éltek a Földön

Josh szerint kevesebb idő telt el a T-Rex és az emberiség között, mint a sztegoszaurusz és a T-Rex között. Ez a tény is igaz, sőt, nem csak hogy több idő telt el a két dínófajta között, mint a dinoszauruszok kihalása óta a mai emberig, de ráadásul a galaxis átellenes pontján is éltek. Ez azzal magyarázható, hogy ahogy a Föld kering a Nap körül, úgy az egész naprendszerünk is kering a galaxis középpontja körül, nagyjából 230 millió év alatt megtéve a teljes pályáját.

A dinoszauruszok annyira megfoghatatlanul hosszú ideig éltek a Földön, hogy a sztegoszaurus és a T-Rex a galaxis teljesen különböző pontjain léteztek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ufo_iss_nasa.jpg

NASA: videón, ahogy egy ufó 20 percig követi a Nemzetközi Űrállomást

Ráadásul a felvételt a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kamerái készítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) kamerái rögzítettek egy kúp alakú tárgyat, ami 20 percig követte a űrállomást a Föld körüli pályán, írja a Metro. A felvételt rögtön kiszúrták olyan portálok, melyek kifejezetten az űrbéli anomáliákra vagy földön kívülinek vélt technológiákra szakosodtak.

Ahhoz, hogy a buszméretű tárgy tudja tartani a lépést az ISS-szel, nagyjából 78 kilométer/másodperc sebességgel kellett haladnia. A videó egyik legérdekesebb pontja az, amikor a kamera ráközelít az ISS tempóját tartó kúp alakú valamire. Ezzel tulajdonképpen akaratlanul is jelezte a NASA, hogy tisztában van a szokatlan repülő tárgy jelenlétével.

A felvételről hosszabb elemző videót készített az ET Data Base nevű YouTube-csatorna is. Ebben Scott C. Waring elmondja, hogy az ufó kúp alakúnak tűnik, és semmilyen általa ismert tárgyhoz nem hasonlít. Hozzáteszi:

"Ha ez egy katonai tárgy, akkor valószínűleg az amerikai légierő szigorúan titkos technológiája lehet."

Lapozz a videóért:

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
barbie3.jpg

Több ezer dollárért változtatta élő Barbie-vá magát egy norvég anyuka

Az egyedülálló anya ma már felismerhetetlen a régi fotóihoz képest.
Címkép: Northfoto/Barcroft Media/mediadrumworld.com/@sindystarlet - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Egy oslói egyedülálló édesanya, Sindy Starlet 21 évet töltött azzal, hogy igazi Barbie hasonmást faragjon magából – szó szerint. A nő eddig körülbelül 10.000 dollárt, azaz több, mint 3 millió forintot költött kozmetikai beavatkozásra, de még mindig nincs megelégedve a külsejével.

A csupa rózsaszín megjelenésével és platinaszőke hajával Sindy Norvégia Barbie babájának tekinti magát. A 36 éves anya a jelenlegi 700 köbcenti méretű implantátumát a közeljövőben 3000 köbcentisre cserélné, amivel reméli, hogy elnyerheti az ország legnagyobb mellű emberének címét.

A nő ma már teljességgel felismerhetetlen a régi fotóihoz képest, amik még a beavatkozások előtt készültek róla.

A nő mintegy 200 ezres követőtáborral rendelkezik Instagramon, ahova mindig szexi és beállított képeket posztol, hétköznapokon pedig egy szalont vezet Oslóban, és egyedül neveli 14 éves fiát, Leót.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
texas-kutya2.jpg

Megdöbbentek a rendőrök: „bejelentette” gazdája eltűnését a kutya

Nem elírás a cím: Texasban történt a különös eset.
Fotó: Facebook / Support Our Permian Basin Police Officers - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

Nagyon ijesztő élmény, és kellemetlen, várakozással teli procedúrával járhat, ha házi kedvencünk eltűnik, és ezt jelentjük a hatóságoknak. Nem így van azonban, ha fordítva történik az eset: azaz ha a háziállat "jelenti be" gazdája eltűnését.

Márpedig ilyen esetről számol be az Egyesült Államok-beli Texas állam Odessa városából a Bored Panda. Február 12-én Chico, a nagytestű, de rendkívül aranyos és barátságos kutya megjelent a rendőrkapitányságon, és türelmesen kivárta a sorát. Majd mancsát az ügyintéző pultjára helyezve mutatta, hogy valamit szeretne.

A rendőrség munkatársai hamar felismerték, hogy Chico elvesztette gazdáját, és valamiért pontosan tudta, hova kell fordulnia a problémával.

Rusty Martin, az ügyeletben lévő őrmester elmondta, a kutya egyáltalán nem volt rosszkedvű vagy zavart, leginkább olyannak tűnt, mint aki csak felfedező útra indult a környéken. Az őrs munkatársai közül sokan leálltak játszani, szórakozni az állattal, aki láthatóan nagyon élvezte a törődést.

Természetesen a háttérben komoly munka folyt, hogy felderítsék az ügyet, így Chico hamarosan hazakerülhetett gazdájához.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
futo-usa.jpg

8 órán át kúszott egy sérült futó fagypont alatti hőmérsékleten az Egyesült Államokban

Joseph Oldenburg nem merte fekve várni a mentőket, mert attól tartott, hogy ha mozdulatlan marad, meghal kihűlésben.
MTI - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Nyolc órán át csak térden kúszva tudott előrehaladni fagypont alatti hőmérsékleten egy lengén öltözött sérült futó az amerikai Washington államban, az Olympic Nemzeti Parkban.

A Jefferson megyei kereső- és mentőszolgálat Facebookra feltett közleménye szerint a futó, Joseph Oldenburg feltöltött telefonjának és "hihetetlen akaraterejének" köszönheti, hogy nem esett nagyobb baja.

A férfi már 16 kilométerre volt a túraösvény kiindulópontjától, amikor megsérült a sípcsontján.

Térerő hiányában nem tudott segítséget kérni telefonon, ezért a kezén és a térdén kúszva próbált meg továbbhaladni. A cipőjébe térdelve igyekezett elejét venni annak, hogy térde kisebesedjen a durva terepen.

Órák teltek el így, mire egy SMS érkezése jelezte neki, hogy már van térerő. Hívta is a segélyvonalat, de még további órák teltek el, míg rátaláltak 8-9 kilométerre attól a helytől, ahol megsérült. Pontos helyzetét a hívás alapján határozták meg.

hirdetés

Az esetről beszámoló CNN hírtévé szerint Oldenburg nem merte fekve várni a mentőket, mert attól tartott, hogy ha mozdulatlan marad, meghal kihűlésben. A családjával kapcsolatos gondolatok tartották benne a lelket, és mint mondta, nem akarta, hogy a szerettei úgy gondoljanak majd rá, mint aki a vadonban halt meg.

A túraösvényről kimentett sérült férfit helikopterrel szállították egy seattle-i kórházba.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!