A mobiltelefonok hétszer mocskosabbak egy WC-ülőkénél – állítja egy friss kutatás
Sőt, ha bőrtokot használsz, csak tovább rontasz a helyzeten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 02.


Kedvenc, csillogó segítőtársainkként tartjuk őket számon, amik a világ összes adatától kezdve az utolsó macskás videóig rengeteg információt osztanak meg velünk, csupán egyetlen képernyő-érintéssel. Viszont azok, akik valósággal összenőttek okostelefonjaikkal, lehetséges, hogy rögtön elejtenék készüléküket, ha kiderülne, hogy mennyi piszok is tapad hozzájuk.

Egy tanulmány szerint egy műanyag tokos telefonra hétszer, míg egy bőr tokos társára tizenhétszer (!) több szennyeződés rakódik le, mint egy mezei WC-ülőkére. A szakértők szerint a mobilok azért piszkolódnak be ilyen szinten, mivel tulajdonosaik egy pillanatra sem szakadnak el tőlük, még a fürdőszobába is magukkal viszik őket.

Dacára az adatoknak, egy felmérés szerint ötből kettő irodai dolgozó magával hordja telefonját a munkahelyi mosdóba.

Az Initial Washroom Hygiene mintákat vett okostelefonokról egy olyan eszköz segítségével, ami megvilágítja a felületen élő mikrobákat és baktériumokat. Egy WC-ülőke hasonló módon átvilágítva 220 fényes pontot mutatott, míg egy átlagos mobiltelefon 1479-et.

Hugh Pennington professzor szerint a telefonok vizsgálata ilyen tér hasonló eredményhez vezethet, mintha egy zsebkendőnket térképeznénk fel. A közeli fizikai kontaktus miatt, amit ezzel az eszközzel naponta többször is felveszünk, szinte garantált a szennyezettség. Szerinte az év ezen időszakában valószínűleg találhatunk rajta norovírust is, ám mivel nagy valószínűséggel saját baktériumainkkal nézünk farkasszemet, ezért kicsi a betegség kockázata.

Ugyanakkor, azt nem ajánlja, hogy az emberek egymásnak adogassák mobiljaikat.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x