manuka-04
A manukaméz kívül-belül használható
Ha manukamézet vásárolunk, nem csupán egy üveg finomsághoz, hanem valódi természetes gyógyszerhez jutunk.
(x) - szmo.hu
2014. február 17.


Az Új-Zélandon élő manuka bokor mézét a helyiek a hagyományos orvoslásban elsősorban sérülések, sebek kezelésére használták, napjainkban pedig főként olyan fertőzések ellen alkalmazzák, melyek az antibiotikus kezeléseknek ellenállnak.

A mézekről általánosságban elmondható, hogy számos pozitív hatásuk van a szervezetre nézve, rengeteg vitamint és ásványi anyagot, értékes enzimet tartalmaznak, kitűnőek a gyulladások és baktériumok ellen. Az, hogy a manukaméz mégis kiemelkedik a sorból, az 1990-es években folytatott kutatások során vált egyértelművé.

manuka-02

A hidrogén-peroxid mellett, mely a mézek valamennyi fajtájában megtalálható, tartalmaz két másik értékes összetevőt is, a dihidroxi-acetont és a metilglioxált, a többi mézfajtához képest óriási koncentrációban. Nagyrészt ezeknek köszönheti különleges tulajdonságait, a fokozott antibakteriális hatást és azt, hogy sem a fény, sem a magas hőmérséklet hatására nem veszít gyógyerejéből.

Ha manukamézet vásárolunk, nem csupán egy üveg finomsághoz, hanem valódi természetes gyógyszerhez jutunk. Az égési vagy vágott sérülésekre kötésként rátéve fantasztikusan sterilizálja a sebet, megszünteti a fertőzéseket és megakadályozza a kórokozók elszaporodását. Másik áldásos tulajdonsága, hogy gyorsítja a sebek gyógyulását és sejtmegújító hatásával szinte teljes mértékben kiküszöböli a hegeket.

Nemcsak sebek kezelésére alkalmazhatjuk, de a veszélyes felfekvéseket és a fekélyeket is kezelhetjük vele, melyek nagyon sokszor fordulnak elő a cukorbetegeknél. Köröm- és lábgomba ellen szintén érdemes rendszeresen használni, akárcsak ekcéma vagy pikkelysömör kezelésére. A szépségápolásban is nagy hasznát vesszük a manukméznek, hiszen tápanyagaival és antioxidánsaival feltölti, kisimítja és nagyszerűen hidratálja, vitalizálja a bőrt. Az aknés, problémás bőrre kenve rövid idő alatt tapasztalni fogjuk a változást.

manuka-03

A manukaméz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatását a szervezetben is intenzíven kifejti. A legjobb, ha rendszeresen fogyasztjuk, így megelőzhetjük a fertőzések kialakulását, a kórokozóknak a szervezetben való megtelepedését. A vizsgálatok kimutatták, hogy a manukaméz savas reflux kezeléséhez is ideális.

Amikor a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, sőt a torokba vagy olykor a szájüregbe is és a mellkasban égő érzés jelentkezik, fogyasszuk kúraszerűen a manukamézet, mely baktériumölő hatásával lép fel a betegség ellen.

manuka-01

A tanulmányok szerint egyéb emésztési problémák ellen is eredményesen használható, hatékonynak találták többek közt a H. pylori baktérium ellen, mely fekélyeket és emésztési zavarokat okoz. A manukaméz egészséges emésztés esetén is rendkívül hasznos, mivel támogatja a probiotikumok szaporodását, melyek nélkülözhetetlenek a bélflóra egyensúlyához.

A manukaméz daganatellenes hatásával kapcsolatban további vizsgálatokra van szükség, de az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot. Antioxidáns összetevői, flavonoidjai a szabadgyökök megkötésével védik a sejteket a károsodásoktól, valamint apoptózist, azaz a rákos sejtek halálát idézik elő, tehát megállíthatják a daganatok növekedését. A kísérletek szerint a kemoterápia káros mellékhatásai is enyhíthetők, a manukamézzel, a kezelések alatt fogyasztva.

Manukaméz Centrum: http://www.manukamez.hu/


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x