hirdetés
A magyarok negyede szerint a világot egy titkos csoport irányítja
Összeesküvés-elméletekről készített felmérést több országban a brit Yougov közvélemény-kutató.
MTI - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

Magyarországon is készült kutatás, amelyből az derült ki többek között, hogy a magyarok 84 százaléka nem bízik az újságírókban és 81 százaléka nem bízik a kormányban.

"Az összeesküvés-elméletek kutatásában azért van jelentősége annak, hogy honnan tájékozódnak az emberek, mert aki kevéssé bízik a hivatalos forrásokban (az újságoktól az Európai Unióig), az nagyobb eséllyel válik befolyásolhatóvá. A magyarok e tekintetben kiszolgáltatottnak tűnnek: többségünk csak a családtagjait és barátait gondolja megbízható hírforrásnak" - írja a közvéleménykutatás eredményét közzétevő Ténygyár.

Az is kiderült, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem bízik cégvezetőkben, katonai vezetőkben és vallási vezetőkben sem. De nem hisznek sem az Egyesült Államok kormányának vezetőiben, sem az EU vezetőiben.

A magyarok 92 százaléka hisz a családtagjainak, 80 százaléka a barátainak, 60 százaléka a tudósoknak.

A válaszadók 17 százaléka szerint Magyarország egyáltalán nem demokrácia, 58 százaléka szerint inkább nem az, 27 százaléka szerint pedig inkább demokratikus a magyar állam működése. A magyarok fele véli úgy, hogy a kormány túl sokat szól bele a cégek életébe. A magyarok fele gondolja azt, hogy a kormány tudatosan hazudik az országban élő migránsok számáról.

A magyarok 25 százaléka gondolja azt, hogy teljesen mindegy, kik az országok vezetői, mert a világot egy titkos csoport irányítja, és a magyarok 23 százaléka szerint a védőoltások káros hatásait eltitkolják az emberek elől. A válaszadók 15 százaléka vélekedik úgy, hogy a világ vezetői már kapcsolatot létesítettek földönkívüliekkel, de ezt szándékosan elhallgatják a közvélemény elől.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Lefeküdt a 16 éves fiúval, akin segítenie kellett volna – örökre eltilthatják hivatásától a 26 éves szociális munkást
A brit nő egy problémás kamaszokat és fiatal felnőtteket támogató intézményben ismerkedett meg a fiúval.
Címkép: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. április 25.Bíróság tilthatja el szakmájától a 26 éves Kayleigh Martint, mivel szociális munkás létére szexuális kapcsolatot létesített egy tinédzserkorú kliensével – írja a brit Mirror.

A nőnek most komoly következményekkel kell számolnia meggondolatlansága miatt.

Amikor az affér kiszivárgott, ártatlannak vallotta magát, tagadta a történteket, de rögtön elbocsátották, és tavaly júliusban letartóztatták.

Kayleigh és a 16 éves fiú a nő munkahelyén, egy lanarkshire-i, problémás kamaszokat és fiatal felnőtteket támogató intézményben ismerkedtek össze.

Mielőtt a tettek mezejére léptek volna, több szexuális töltetű üzenetet váltottak egymással, amiket aztán a tettek is követtek.

Egészen addig titkos viszonyt folytattak, amíg a dologra a szociális munkás főnökei fényt nem derítettek, akik aztán rövid időn belül értesítették a rendőrséget is.

A bíróság véleményéért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Nagyszülők százezrei kaphatnak kedvezményt
A családban vagy a nagymama vagy a nagypapa lehet gyeden. A nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak.
MTI - szmo.hu
2019. április 25.Több unoka után több nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) is igénybe vehető lesz január 1-jétől - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy idősklub-találkozón.

Novák Katalin közölte: jövőre a dolgozó szülők átadhatják gyedjogosultságukat valamelyik - még nem nyugdíjas - nagyszülőnek.

A "munkaerőpiaci szempontból aktív" nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa.

A gyedjogosultság akkor adható át valamelyik nagyszülőnek, ha mindkét szülő - illetve egyedülálló esetén a szülő - dolgozik. A gyed összegét ebben az esetben a nagyszülő fizetése alapján határozzák meg - mondta az államtitkár.

A nagyszülő, aki a gyedet kapja,

nem adhatja a gyermeket bölcsődébe, és legfeljebb az otthonában folytathat keresőtevékenységet,

hiszen a cél, hogy gondoskodjon a gyerekről, vagy a gyerekekről akár a saját, akár a szülők háztartásában.

Új elemként említette, hogy a központi közigazgatásban dolgozók - unokánként - 5 napos nagyszülői szabadságot kapnak. A Nők 40 program pedig továbbra is nyitva áll azok számára, akik a feltételeknek megfelelnek. Eddig 247 ezren éltek e lehetőséggel.

Címlapkép: Illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kim Dzsongun páncélozott vonaton érkezett Putyinhoz, de nem akárhogy lépett orosz földre
Senki sem utazik úgy, mint Észak-Korea első embere!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Először találkozott egymással Kim Dzsong Un és Vladimir Putyin. A legutóbbi orosz-észak-koreai csúcstalálkozót még 2011-ben tartották, akkor azonban elődeik voltak országaik élén, így a két vezető most először egyeztethetett személyesen.

A fontos alkalomra Kim Dzsong Un, Észak-Korea első embere nem is akárhogy érkezett meg Oroszországba. Páncélozott vonattal utazott Vlagyivosztokba, azonban nem is maga az utazás, hanem a megérkezése előtti pillanatok voltak igencsak érdekesek. Azt már megszokhattuk, hogy az észak-koreai vezető elnökhöz méltó bánásmódban részesül, valahányszor más országba utazik. Saját testőreit és autóját is magával viszi útjaira, az emberei pedig igyekszenek minden létező módon kényelmessé és biztonságossá tenni a külföldi tartózkodását. Amikor például tavaly nyáron Szingapúrba ment Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalni, Kim saját vécéjét is magával utaztatta, öltönyös testőrei pedig futva kísérték a vezetőt a páncélozott Mercedes limuzinja mellett.

Vlagyivosztokban is hasonló dolog történt.

Az egyenruhás emberek a páncélozott vonat mellett futottak, és még mielőtt az megállt volna az állomáson, alaposan letisztították az ajtó melletti kapaszkodókat. Ezután a szorgos testőrök minden megtettek, hogy Kim a legkényelmesebb és a legbiztonságosabb módon léphessen ki a vonatból: először leterítettek egy vörös szőnyeget, majd két kis zöld rámpát helyeztek el az ajtóknál, hogy az észak-koreai elnök azon keresztül szálljon le.

Minderről persze felvételek is készültek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ungár Péter: 'Igen, meleg vagyok'
A politikus egy interjúban beszélt erről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a Magyar Hangnak adott interjújában közölte, mikor a homoszexualitásról kérdezték:

"Személyes érintettségem van az üggyel kapcsolatban".

Ezzel is magyarázta, hogy miért ő foglalkozik a pártján belül a homoszexualitással. Úgy véli, hogy irgalommal kell lenni egymás iránt az ilyen kérdésekben is.

A lap pénteken megjelenő számában hosszan beszél majd többek között erről a témáról is.

A 24.hu rákérdezett a politikusra, hogy a beszélgetésben tett kijelentése coming out volt-e? Ungár azt válaszolt a lapnak:

"Igen, meleg vagyok".

Ungár Péter geográfus, politikus, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja, Schmidt Mária fia, Ungár Klára unokaöccse.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x