A magyarok negyede szerint a világot egy titkos csoport irányítja
Összeesküvés-elméletekről készített felmérést több országban a brit Yougov közvélemény-kutató.
MTI - szmo.hu
2018. december 06.


Magyarországon is készült kutatás, amelyből az derült ki többek között, hogy a magyarok 84 százaléka nem bízik az újságírókban és 81 százaléka nem bízik a kormányban.

"Az összeesküvés-elméletek kutatásában azért van jelentősége annak, hogy honnan tájékozódnak az emberek, mert aki kevéssé bízik a hivatalos forrásokban (az újságoktól az Európai Unióig), az nagyobb eséllyel válik befolyásolhatóvá. A magyarok e tekintetben kiszolgáltatottnak tűnnek: többségünk csak a családtagjait és barátait gondolja megbízható hírforrásnak" - írja a közvéleménykutatás eredményét közzétevő Ténygyár.

Az is kiderült, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem bízik cégvezetőkben, katonai vezetőkben és vallási vezetőkben sem. De nem hisznek sem az Egyesült Államok kormányának vezetőiben, sem az EU vezetőiben.

A magyarok 92 százaléka hisz a családtagjainak, 80 százaléka a barátainak, 60 százaléka a tudósoknak.

A válaszadók 17 százaléka szerint Magyarország egyáltalán nem demokrácia, 58 százaléka szerint inkább nem az, 27 százaléka szerint pedig inkább demokratikus a magyar állam működése. A magyarok fele véli úgy, hogy a kormány túl sokat szól bele a cégek életébe. A magyarok fele gondolja azt, hogy a kormány tudatosan hazudik az országban élő migránsok számáról.

A magyarok 25 százaléka gondolja azt, hogy teljesen mindegy, kik az országok vezetői, mert a világot egy titkos csoport irányítja, és a magyarok 23 százaléka szerint a védőoltások káros hatásait eltitkolják az emberek elől. A válaszadók 15 százaléka vélekedik úgy, hogy a világ vezetői már kapcsolatot létesítettek földönkívüliekkel, de ezt szándékosan elhallgatják a közvélemény elől.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x