hirdetés
 
 
A magyarok negyede szerint a világot egy titkos csoport irányítja
Összeesküvés-elméletekről készített felmérést több országban a brit Yougov közvélemény-kutató.
MTI - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

Magyarországon is készült kutatás, amelyből az derült ki többek között, hogy a magyarok 84 százaléka nem bízik az újságírókban és 81 százaléka nem bízik a kormányban.

"Az összeesküvés-elméletek kutatásában azért van jelentősége annak, hogy honnan tájékozódnak az emberek, mert aki kevéssé bízik a hivatalos forrásokban (az újságoktól az Európai Unióig), az nagyobb eséllyel válik befolyásolhatóvá. A magyarok e tekintetben kiszolgáltatottnak tűnnek: többségünk csak a családtagjait és barátait gondolja megbízható hírforrásnak" - írja a közvéleménykutatás eredményét közzétevő Ténygyár.

Az is kiderült, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem bízik cégvezetőkben, katonai vezetőkben és vallási vezetőkben sem. De nem hisznek sem az Egyesült Államok kormányának vezetőiben, sem az EU vezetőiben.

A magyarok 92 százaléka hisz a családtagjainak, 80 százaléka a barátainak, 60 százaléka a tudósoknak.

A válaszadók 17 százaléka szerint Magyarország egyáltalán nem demokrácia, 58 százaléka szerint inkább nem az, 27 százaléka szerint pedig inkább demokratikus a magyar állam működése. A magyarok fele véli úgy, hogy a kormány túl sokat szól bele a cégek életébe. A magyarok fele gondolja azt, hogy a kormány tudatosan hazudik az országban élő migránsok számáról.

A magyarok 25 százaléka gondolja azt, hogy teljesen mindegy, kik az országok vezetői, mert a világot egy titkos csoport irányítja, és a magyarok 23 százaléka szerint a védőoltások káros hatásait eltitkolják az emberek elől. A válaszadók 15 százaléka vélekedik úgy, hogy a világ vezetői már kapcsolatot létesítettek földönkívüliekkel, de ezt szándékosan elhallgatják a közvélemény elől.


KÖVESS MINKET:

Orbán Viktorral és a 4 gyermek utáni szja-mentességen élcelődik egy holland karikaturista
A rajz címe: 'Magyar idill'.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Twitteren jelent meg egy karikatúra, ami Orbán Viktoron gúnyolódik, és a nemrég bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterven.

A rajzon egy szülőgépként (vagy automataként) ábrázolt nő áll, akit átkarol a miniszterelnök.

A kép címe: Magyar idill.

Joep Bertrams egyébként senkit sem kímél, nemrég David Cameron volt a céltáblája, illetve II. Erzsébet angol királynő, de gúnyt űzött már a venezuelai elnökből, Donald Trumpból és Theresa May szerepléséből, illetve a Brexitből is.

Nem ez az első külföldi reakció a magyar kormány által bejelenetett intézkedés-csomagra, és a 4 gyermek után járó szja-mentesség hírére. Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-üzenetében a 30-as évek Németországához hasonlította Magyarországot, amit Novák Katalin államtitkár nyílt levélben kért ki magának.


KÖVESS MINKET:
Kiderült, hogy vette el a fegyvert a bíróságon a túszejtő
A bántalmazott fegyőr megsérült, de már hazaengedték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Hazaengedték a kórházból azt a fegyőrt, akit Sz. Károly a bíróságon lefegyverzett, majd a fegyverrel megfenyegetett és az épületből elmenekült. A bűnözőt a rendőrség fél órás hajsza után meglőtte, a férfit jelenleg kórházban ápolják.

A fegyőrt a kórházból való távozása előtt Tóth Tamás, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnoka is meglátogatta. Kollégáját arra kérte, hogy csak akkor kezdjen újra dolgozni, ha már úgy érzi, hogy rendben van, fel tudta dolgozni a történteket - írta a Bors.

A lap információja szerint Sz. néhány pillanat alatt fegyverezte le a bíróságon a fegyőrt. A bűnözőt a tárgyaláson egy korábbi ügye miatt ítéleték el, de az ítélethirdetést követően nekitámadt a fegyőrnek.

A támadón a bíró rendelkezésének megfelelően nem volt bilincs, így tudta nagy erővel arcon ütni a fegyőrt, akitől elvette 9 milliméteres kaliberű fegyverét, amit nem csak rá, hanem a bíróra is ráemelt.

Ezek később súlyosbító körülmények lehetnek majd.

A fegyőr rutinos, már régóta szolgál a testületnél - írta a lap. Az eset megviselte, de lelkileg jól bírja, a támadás során viszont könnyebb sérülést szenvedett, ezért tartották a kórházban megfigyelésre.

A vizsgálat szerint szabályosan járt el a bíróság, amikor levetette a bilincset a fogolyról. Nem jelezték a bírónak, hogy veszélyes bűnözőről van szó, a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.

A támadó őrizetben van, de állapota miatt altatásban tartják.


KÖVESS MINKET:

Valentin-nap alkalmából kirándulni indultak, holttestet találtak a Bakonyban
'Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset' - mondta el a férfi, aki rátalált a tetemre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Valentin-napon egy romantikus erdei sétát terveztek, de megdöbbentő dolgot találtak az erdőben Várpalota mellett.

Egy ösküi férfi és felesége a gyerekeket a nagymamára bízva indult neki a túrának, mikor Bánta-pusztánál egy hátizsákot vettek észre, melyet egy hegymászó kötéllel kötöttek ki két fa közé. Nem messze a helytől pedig egy ruhakupac feküdt a földön.

"Ahogy közelebb indultam, láttam, hogy egy szétszakadt felsőruházatú tetem hevert ott, még az oldalbordáit is lehetett látni, borzalmas volt" - mondta el a történteket a Veol.hu-nak a férfi. A ruhadarabok mellett csontok is voltak, így azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínelőkkel és mentőkkel együtt érkeztek ki.

"Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset"

- mondta Ferenc a lapnak.

A haláleset körülményeit a Várpalotai Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel - írta a Veol.hu.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:

Késsel támadt a diákokra két általános iskolás Pécsen
Az egyik kislány elmesélte, hogy mi történt pontosan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Késsel támadta meg az iskola udvarán játszó diákokat két általános iskolás Pécsen – ezt állítja az egyik megkergetett gyerek apja. A negyedikesek épp a zeneórájukra vártak az udvaron, amikor a nagyobbak késsel fenyegették meg őket. Az egyik megtámadott gyermek az RTL Híradónak mesélt a történtekről.

"Odajött a két gyerek és elkezdtek nekünk csúnyákat mondani. Volt náluk egy bicska és azzal kergettek minket. Nagyon megijedtünk, befutottunk és szóltunk szolfézs tanárunknak, ő szólt az igazgatónak, ő pedig a rendőröknek."

- mondta a kisdiák a Híradónak.

A gyerekeknek nem esett bajuk, de nagyon megrémültek. A kislány apja szerint aggasztó, ami történt.

"Elég félelmetes, amikor lemennek az iskolába játszani, akkor ilyen furcsa és szörnyű dolgok megtörténhetnek."

- nyilatkozott az édesapa.

A Híradó kereste a megyei rendőrséget is, ahol azt a választ kapták, hogy bejelentés alapján kivonultak, de nem állapítottak meg jogsértést. Pécsen ugyanakkor az utóbbi időben többször is előfordult, hogy késsel fenyegettek meg fiatalokat.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x