hirdetés
62259790_457278301689957_552666388670447616_n.jpg

A magyar csodabugyi, amely évi több kilónyi szeméttől szabadít meg

Néhány évvel ezelőtt a menstruációs kelyhek törték meg a tamponok és betétek egyeduralmát, most azonban egy újabb szereplő jelentkezett be a piacra, amely nem mellesleg környezettudatosságra is ösztönöz.
Polák Zsóka - szmo.hu
2019. október 21.


hirdetés

Egy ideje a Redy-bugyiktól hangosak a közösségi platformok. Néhányan viszolygással, sokkal többen viszont őszinte érdeklődéssel fordultak a menstruációs bugyik felé. Működésük egyszerű: csak belebújunk, viselés után kimossuk, ezzel redukálni, sőt, akár teljesen mellőzni lehet az eldobható betéteket és tamponokat. Bár külföldön már akad néhány hasonló márka, a hazai piacon mindez egy magyar lány fejéből pattant ki pont bugyimosás közben.

A menstruációs bugyikkal kapcsolatban mindenkinek van véleménye, az adatgyűjtés során a legszélsőségesebb vélekedések jöttek szembe, amelyek valószínűleg minden nő fejében megfordultak, ráadásul az új találmányokat körbelengő szkepticizmussal is meg kell küzdenie a Redy-nek.

De gondoljunk csak arra, hogy voltak idők, amikor a betét és a tampon is hihetetlenül furcsa újdonságnak számított,

így könnyen lehet, hogy néhány évtizeden belül már ciki lesz eldobható eszközöket használni a menstruáció alatt. Most még bőven ott motoszkál sok nőben a kérdés, hogy mégis milyen őrült ötlet csak egy szál bugyiban menstruálni, így a legszkeptikusabb kérdésekre kerestük a választ, amellett, hogy megismertük a csodabugyi működését és a menstruáció kérdésén túlmutató küldetéseit a környezettudatosságtól kezdve a testpozitív szemléleten át a témával kapcsolatos diskurzusok elindításáig. És ki is segíthetett volna jobban az égető kérdéseknek a megválaszolásában, ha nem a This is Redy megálmodója, Molnár Dóra?

- Sem ruhatervezői, sem egyéb textiles szakmai háttered nincs, mégis hogyan jutottál el addig, hogy teljesen újfajta fehérneműt tervezz?

hirdetés

- A józan paraszti ész segített hozzá. Megjött, próbáltam kimosni a fehérneműt, amikor bevillant, hogy miért nincs olyan bugyi, ami megtartja a vért és nem ázik át? Miért nincs menstruációs bugyi?

A nagy tanulság számomra az, hogy nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat: a megoldás vagy egy jó ötlet néha nagyon közel van.

Ha pedig emellé egy kis kitartás is társul, akkor meg lehet valósítani anélkül is, hogy az ember textiles, tervező vagy varrónő lenne, ráadásul mások is szívesen csatlakoznak egy szép küldetéshez, így a megvalósítás technikai oldalát is könnyen meg lehet oldani.

- Hogyan álltál neki szakmai háttér nélkül? Milyen volt a tesztelés folyamata?

- Természetesen magam is teszteltem, de az ismerőseimet, barátaimat is bevontam, hiszen ahány nő, annyi vérzés. A tesztelés folyamata emiatt lassú volt, hiszen meg kellett várni, hogy megjöjjön. Szakmai háttér nélkül biztos, hogy lassabb volt a folyamat, de nagyon hittem ebben, szóval nem volt számomra kérdés, hogy meg fogom-e csinálni. Ha támad egy jó ötleted, két lehetőséged van: vagy évek múltán megbánod, hogy hiába hittél benne, nem csináltad meg, vagy megcsinálod, legfeljebb nem sikerül jól, viszont nyugtázhatod, hogy megpróbáltad – én így álltam hozzá.

A levelekből, amiket kapok az derül ki, hogy jól tettem, és ez végtelen erővel tölt fel. Ez megerősített abban, hogy menjünk tovább és csináljuk, új fazonok, típusok, még erősebb bugyik, színek - nagyon sok a terv, és már folyamatban is van a megvalósításuk.

- Külföldön már évek óta árulnak ilyen jellegű bugyikat, ez mennyiben segített a termék megtervezésében?

- Amikor kitaláltam a Redy-t a kontinensünkön még nem volt ilyen bugyi. Sőt, még Kínában sem, pedig azt mondják, ott aztán minden van. Ahogy telt az idő, egyre mélyebbre ástam a textilek világában, akkor derült ki, hogy létezik már egy-két olyan cég, akik menstruációs bugyikat gyártanak. Számomra ebben az információban az volt a legfontosabb, hogy megerősített és támaszt nyújtott: igen, meg lehet csinálni, nem lehetetlen!

Nem lemásolni akartam valaki más szellemi majd fizikai termékét, meg akartam csinálni a sajátomat. Azt akartam, hogy a magyar nőknek is legyen menstruációs bugyijuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés
KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
shiraz.jpg

Megválasztották 2019 legjobb hotelét!

A két hetes szavazásból egy egerszalóki hotel került ki győztesen!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 05.


hirdetés

Január 26-án lezárult AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás döntője. A két hetes szavazásból az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel került ki győztesen.

AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás versenyében tavaly 40 szálláshely indult, 7 magyarországi régióból. A döntőbe a 7 régió győztese került be, ezeknek a szállodáknak volt esélye elnyerni AZ ÉV HOTELE címet:

7 régió győztes

Alföld: Komló Hotel ****, Gyula

Észak-Dunántúl: Hotel Kapitány Wellness****superior, Sümeg

Budapest környéke: Hotel Visegrád****, Visegrád

hirdetés

Északkelet-Magyarország: Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók

Balaton: Hotel Silverine Lake Resort****superior, Balatonfüred

Dél-Dunántúl: Donautica Étterem és Hotel****superior, Fadd

Kis-Balaton és környéke: MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, Zalakaros

A díjátadó ceremóniát a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodában rendezték meg, amit január 26-án láthattatok az RTL Klub műsorán. Ha lemaradtatok róla, bármikor visszanézhetitek az RTL Most!-on. Az első helyezett a Mesés Shiraz Hotel lett, amely a voksok 40%-át gyűjtötte be a kéthetes szavazás alatt. A győztesnek járó díjat, Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános elnöke adta át a színpadon a nyertes hotel egyik tulajdonosának, Dr. Szepesi Richárdnak.

Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók

A közel-keleti hangulatot idéző és azon tematikára épült szálloda a Gyógyvizek völgyében, Egertől csupán 5 km-re, Egerszalókon található. A hotel bensőséges, meghitt hangulatot áraszt, mely 15 éve csábítja vendégeit az ezeregy éjszaka mesés világába. Ma már 65 szobával, 11 exkluzív modern tematikára épülő lakosztállyal, 1400 nm-es kültéri és beltéri wellness oázissal rendelkezik. A szobák mind egytől-egyig egyedi afrikai elemekkel díszítettek. A wellnessben pedig a Hammam kezeléstől elkezdve a pezsgőfürdőn át, az aquabárral ellátott kültéri medencéig szinte minden megtalálható, ami egy különleges kikapcsolódáshoz elengedhetetlen. A hely családos vendégek számára is kiváló, hiszen a tartalmas és izgalmas programokból bőven van választék, de alkalmas egy kis elvonulásra is. Romantikára vágyó párok itt garantáltan elmerülhetnek a meghittség mámorában, édeskettesben.

További részletek ITT!

A közönségszavazásban a második helyet a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, a harmadikat pedig a Hotel Kapitány Wellness****superior szerezte meg. Előzőtől Várkonyi Gyula társtulajdonos, míg az utóbbitól Böjte Éva szállodaigaztó vehette át az elismerésért járó díjat.

A versenyt 2020-ban is megrendezik

A díjátadó gála végén Éry-Kovács Zsanna műsorvezető bejelentette, hogy a verseny 2020-ban is elindul, méghozzá már áprilisban látható lesz az RTL Klub műsorán. Idén a „Best of AZ ÉV HOTELE” szuperdöntő lesz, amiben az előző három évad legjobb szállodái lesznek láthatók.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
q.jpg

Magyarország nyerte az első qatch-világbajnokságot

Ez az új játék leginkább a kézilabdához hasonlít, de egy speciális asztal is kell hozzá. Videón magyarázzák el a szabályait.
Fotó: Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. február 02.


hirdetés

A magyar válogatott nyerte az első alkalommal megrendezett qatch-világbajnokságot - írta az MTI.

A szervezők tájékoztatása szerint a hazai pályán Pálos Gábor, Zöldy Tamás és Széles László összeállításban szereplő magyarok a döntőben 2-0-ra győzték le a szerb csapatot. A bronzérmet az oroszok szerezték meg.

A világbajnokságon három kontinensről 16 válogatott indult a teqballhoz hasonló,

hajlított asztalon játszott, kézilabdás elemeket tartalmazó sportág első seregszemléjén.

A Qatch egy viszonylag új, de dinamikusan fejlődő sport, amely több labdajátékot ötvöz. A három fős csapatokkal játszott Qatch legjobban a kézilabdára épül, de egy speciális asztal is szükséges hozzá. A sport jól fejleszti a gyorsaságot és a robbanékonyságot, de szabadidős sportként is kezd népszerűvé válni - írta a Nemzeti Sport.

hirdetés

VIDEÓ: Ilyen a játék

A szabályokról pedig itt tudhatsz meg többet:

hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
veres.jpg

Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Ő képviselheti az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.
MTI, fotó: Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. február 05.


hirdetés

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjébe jutásért hat magyar séf versengett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Veres István az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető.

hirdetés

"Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok"

- fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.

hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
kep1.jpg

Új rekord: 3 és fél kilométeres kolbászt töltöttek meg Győrváron

3 tonna nyers húst használtak fel, 65 kiló sót és ugyanennyi fűszerkeveréket adagoltak hozzá.
Forrás: Vaskarika.hu, fotók: Büki László - szmo.hu
2020. február 10.


hirdetés

Sikerült a rekordkísérlet, közel 3.5 km (3490m) hosszú kolbászt töltött meg több mint 20 fő február 8-án a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon – írja a Vaskarika.hu.

A helyi húsüzemben az előírt Európai Uniós higiéniai körülmények között készítették elő azt a húspépet, amit a helyszínre kitelepített kolbásztöltő gép és a töltésben résztvevő több mint 20 fő segítségével töltöttek bele a kolbászba.

"Túl lett szárnyalva a 3200 méteres cél, amihez 3000 kiló nyers húst használtak fel, 65 kiló sót és ugyanennyi fűszerkeveréket adagoltak hozzá.

A 3.1 tonnát meghaladó alapanyag-mennyiségből a húsipari szakemberek előzetes véleménye szerint is 3500 méternyi kolbász állítható elő, ami végül be is igazolódott, hiszen 3490 méter lett Magyarország Leghosszabb Kolbásza. A szervezők jótékony célokra ajánlják fel a kilométeres húsárut" – mondta el a portálnak Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnökétől.

További képeket IDE KATTINTVA nézhetsz meg a rekorddöntésről.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!