hirdetés
"A legutolsó lépés" – világszerte téma a Fidesz felfüggesztése a sajtóban és a közösségi oldalakon
A BBC, az Economist és a New York Times is beszámolt a tegnapi döntésről. Fontos politikusok is kommentálták a hírt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Mint megírtuk, március 20-án elsöprő többséggel, 190 igen és 3 nem szavazattal szavaztak a néppárti képviselők arra a javaslatra, amely tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, ennek idejére pedig a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártszövetségben.

A hírre a világsajtóban és a közösségi oldalakon is reagáltak újságírók és politikusok egyaránt.

A BBC a háttérret is bemutató, a helyzetet elemző anyagot jelentetett meg az EPP határozatáról, és arról, hogy ez a döntés mivel jár a Fidesznél, illetve a Néppártnál. Azt írják, annak ellenére, hogy Orbán Viktor a szavazás után azt mondta, "közös döntés" született, az, hogy a magyar kormánypárt határozatlan ideig nem vehet részt az Néppárt ülésein, nem szavazhat, és nem jelölheti posztokra az embereit, világos tény és ezek a rendelkezések azonnal életbe léptek.

Manfred Weber is tweetelt a tegnapi döntésről. Többek közt azt írta a közösségi oldalon, hogy az EPP elfogadta a Fidesz felfüggesztését, ez szükséges lépés volt, és hogy az értékeik nem képezhetik tárgyalás alapját.

Az Economist szerint ez a legutolsó lépés volt egy sor, az illiberális módon viselkedő Fidesszel szembeni nem megfelelő válasz után.

A La Repubblica úgy fogalmaz, hogy a felfüggesztéssel kompromisszumot kötött az EPP.

A The New York Times azt írta, hogy az EU vezető koalíciója felfüggeszti Magyarország autokratikus vezetőjének pártját. Szerintük ezek a történések veszélybe sodorják az Orbán Viktort eddig védő szövetséget. Orbán Viktor szinte minden, a hatalmát korlátozó féket lebontott már, puha diktatúrát vezetett be kormányzása alatt, és nem avatkoztak be az európai döntéshozók. Szerintük a Fidesznek kulcsszerepe van a pártcsaládban, ezért élvez védelmet.

"A német Süddeutsche Zeitung, amely szintén beszámol a Fidesz felfüggesztéséről és a "bölcsek tanácsának" felállításáról, kommentárt is fűzött a döntéshez. A véleménycikk szerint a Néppárt ugyan túl későn tisztázta a kapcsolatát a Fidesszel, de a sok rossz lehetőség közül a legjobbat szavazták meg az EPP-ben, s a döntés elsősorban a pártcsalád elnökét, Manfred Webert erősíti. Hiszen ki bízna meg abban, hogy megvédi majd Európa legjobb érdekeit Donald Trumppal szemben az Európai Bizottság elnökeként, ha kikerülné a döntéshozatalt kényelmetlen kérdésekről?" - írja a hvg.hu.

Guy Verhofstadt, aki rendszeresen bírálta az Orbán-kormány munkáját és döntéseit, és aki emiatt a kormány által megrendelt plakátokon is szerepelt, egy mémet posztolt Twitteren a Néppárt, és a szerinte az olasz szélsőségesek felé kacsintgató Fideszről. Azt a flörtölős mémpárt használta, akik legutóbb a babaváró hitelt népszerűsítő magyar plakátokon szerepeltek.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
17 éves lányával együtt tűnt el a fegyveres exrendőr
Két búcsúlevelet is hagytak maguk után, mind a kettőt a lány írta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Remport Zoltán vasárnap délelőtt tűnt el a 17 éves lányával, Natáliával együtt. A férfi fegyveres exrendőr, eltűnésük előtt pedig két búcsúlevelet is írtak - írja a Bors. A lap információi szerint a rendőrség is keresi az eltűnt apát és lányát, hiszen vasárnap óta nem adnak életjelet magukról.

A lapnak nyilatkozó helyiek szerint az apa és lánya kapcsolata nehezen kezdődött, Zoltán ugyanis sokáig nem is tudott a lányáról és végül Natália kereste fel őt, majd hozzá is költözött. Nyáron viszont összevesztek valamin, a lány visszaköltözött az anyukájához. Később bocsánatot kért az apjától és ismét nála lakott.

Zoltán jelenlegi felesége semmit nem sejtett arról, hogy mire készül a párja és a nevelt lánya. Egy családi látogatásról ért haza szombaton, amikor megtalálta a két búcsúlevelet. A lap információi szerint az egyik az apa, a másik a lány nevében íródott, de mind a kettőt Natália készítette.

"Nem tudom, mi ütött Zoliba, sosem volt felelőtlen. A fegyverével sem bánt slendriánul, és a legjobb apa volt, akit csak el lehetett képzelni. A mindene Natália"

- mesélte az asszony, aki a lapnak azt is megerősítette, hogy a férfinek valóban van fegyvertartási engedélye, és vélhetően a pisztolyt magával is vitte.

A lapnak nyilatkozott a férfi egyik ismerőse is, aki szerint erős a kapocs apa és lánya között, szerinte biztosan Natáliával kapcsolatos az indok is, amiért eltűntek. Abban reménykedik, hogy mielőbb megtalálják őket és nem történik tragédia.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kiderült, mi okozhatta a szennyvíztartályba zuhant kétéves kisfiú halálát
Egy fiatal családtag okozhatta a tragédiát, aki valamit keresett a betonlapokkal lefedett aknában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Ahogy korábban mi is megírtuk: családi házuk udvarán szennyvíztározóba esett egy kétéves gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Taktaharkányban. A kisfiú április 20-án, estefelé zuhant bele a tartályba és a helyszínen életét vesztette.

A Blikk úgy tudja: újabb részletek derültek ki az eseményről, melyek szerint egy fiatal családtag okozhatta a tragédiát, aki valamit keresett a betonlapokkal lefedett aknában.

Mellé ért a kisfiú, aki elvesztette egyensúlyát, és beleesett a gödörbe. A nagyobbik társa, nem szólt a felnőtteknek, inkább maga akarta kiszabadítani - elég szerencsétlenül.

Leengedett egy létrát, de a véletlen folytán úgy indította el a mentőakciót, hogy a kisfiú a létra alá került, amely így vélhetően lenyomta a víz alá.

A lap úgy tudja, a tini segítő ekkor pánikba esett, és megpróbált nem tudomást venni a bajról, és eltüntetni annak minden nyomát. Visszatolta a betonlapot az aknára, nehogy valaki meglássa, és egy rokonához ment, akivel csak késő este mentek vissza a helyszínre.

Akkor felnyitották az akna fedelét, de a kisfiú már nem élt.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x