A leglátványosabb bécsi adventi vásárok - tippek a tökéletes karácsonyi élményhez
Megunhatatlan a látványa, az illata, a hangulata. A hagyományos termékek mellett sok a kézműves, a művészi alkotás és mindenhol kapható a kihagyhatatlan forró puncs is.
Fotók: Kövesdy Ildikó - szmo.hu
2018. december 03.


Karácsonyig Bécs legszebb és leghíresebb helyei szuper karácsonyi vásárokká alakulnak. A zeneszó, a sütemény és puncs illata már messziről elvezet a hangulatos helyekre. Az óvárosban, a bevásárló utcákban minden csillog-villog, hatalmas csillárok, díszes világító gömbök, fényes "függönyök" varázsolnak mesés ünnepi hangulatot.

A bécsi advent az egyik legismertebb és legkedveltebb hely karácsony előtt. Rengetegen indulnak el felfedezni a várost is, de ilyenkor leginkább a vásárok a népszerűek. Most sem fog senki sem csalódni, a megszokott színvonalon és választékban csalogatnak a különféle helyszínek. Bár mind a karácsonyról szól, azért vannak különbségek.

A leglátványosabb a Rathausplatzon található, a hatalmas, gyertyákkal díszített kapujával, a rengeteg kiállítójával és vagy egy tucat ételt kínáló házikójával, az adventi naptárrá változtatott Városházával. Az épület előtti parkban a Ringstraße mellett most is lehet jégen siklani, de van körhinta és rénszarvas is a kicsiknek. A Christkindlmarkton kézműves termékekkel, sokféle ajándékötlettel készültek.

Szintén kedvelt hely a Bécsi Szépművészeti Múzeum és a Természettudományi Múzeum közötti vásár. Itt is sokféle ajándéktárgy, kézműves termék kapható. És persze a múzeumok is megérnek közben egy-két órás sétát. Az út túloldalán a MuseumsQuartierbe is sétáljatok át, mert a belső udvarán DJ-k gondoskodnak a forró hangulatról, és különleges puncskreációkat lehet kóstolni, sőt a jégtekét is kipróbálhatod.

Az Altwiener Christkindlmarkt a belvárosban a Freyung téren található, sokféle üvegtermék, betlehemes, kerámia kapható, mind kizárólag kézimunka a karácsonyfa díszektől az ékszerekig, a ruháktól, a kosarakig. A közeli Am Hof vásárán szintén kézművesek áruit kínálják.

Az egyik legszebb helyszín a Schönbrunni kastély előtt felállított vásár, ahol osztrák kézimunkákat, díszeket, természetes anyagból készült, autentikus művészeti alkotásokat, játékokat, ajándéktárgyakat kínálnak és sokféle programmal is készülnek. Kevésbé zsúfolt, mint a belvárosi vásárok, és a helyiek szerint kiváló az ételkínálatuk. Szintén elegáns helyen, a Belvedere kastély mellett is van egy vásár, ahol míves kézműves ajándékokat lehet kapni.

Művészi alkotásokat is kínál az Art Advent am Karlsplatz, és itt bio finomságokat lehet kóstolni. A Hofburg előtti vásárban főleg osztrák termékeket árusítanak, ahogy a Stephansdom melletti házikókban is elsősorban a magas minőségű termékekkel találkozhatsz.

Valamennyi vásár egyben gasztronómiai élményeket is nyújt, a forró puncstól a mézeskalácsig, a kolbásztól a süteményekig, a csokis almától a rétesig és fánkokig, a sajtoktól a húsfélékig.

Ha szereted a piacokat, akkor látogass el Bécs legjobb bolhapiacára, az Alt Wiener Flohmarkt-ra, és a mellette található elképesztő kínálattal rendelkező ételpiacra, a Naschmarkt-ra, ahol frissen készült ételeket is ehetsz, vagy egy pohár borral kiülhetsz és nézelődhetsz.

Az elegáns boltot és minőségi termékeket keresőknek pedig kihagyhatatlan hely a Julius Meinl am Graben a belvárosban, ahol a legkülönlegesebb élelmiszerek is beszerezhetőek a világ minden pontjáról. Emellett sokféle ajándéknak is remek dolgot árusítanak. Pihenésképpen állj meg egy pohár forralt borra a Graben-en, amely a hatalmas csillárokkal egyedülálló látványt nyújt. Innen folytathatod utadat a legelegánsabb boltokat rejtő Kohlmarkt sétálóutcába.

És ha még mindig maradt energiád, akkor nézz szét a szintén karácsonyi díszektől csillogó Mariahilfer Strasse-n, ahol számtalan áruház, bolt, étterem, cukrászda, kávézó csalogatja a turistát.

A forró puncs és a csésze ára nem nagyon változott. Egy csésze - amiből több féle is kapható - 3 euro, egy adag puncs 4 euro körül van, a gyerekeké 2,50. A wc általában 50 cent.

Még számos vásár, adventi program található Bécsben, a vásárokról részletes információ ITT


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x