A legjobb szlovák sípálya: Jasná
A szlovák síterepek közelségük miatt közkedveltek a hazai síelők körében. Ha te is szeretsz síelni, elmondjuk miért érdemes Jasnát választanod!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2018. december 21.El sem tudom képzelni a telet egy jó síelés nélkül! Az egész családom szereti a havas programokat, de nálunk nincsenek hatalmas hegyek hosszú sípályákkal, ezzel csak a szomszédaink dicsekedhetnek. És nemcsak az alpesi hegyekre gondolok. Világméretű központok találhatók Szlovákiában, alig 200 km-re tőlünk. Jasná köztük a legnagyobb.

Korábban is hallottam már a helyről a hírekből, az ismerőseimtől, a szenvedélyes síelőktől. Ugyanis Jasná adott otthont a Világkupának, melynek sikeres megrendezése meggyőzött minket. „Indulás!” – mondta a férjem. „Kitűnő síparadicsomnak kell lennie, ha vendégül látta a fehér cirkuszt” – mondta röviden és lényegre törően. Nem is volt ellenérvem.

Festői völgyön át

Imádtuk, ahogy az út a csodálatos Liptov régióban vezetett, a hegység minden egyes kilométerrel egyre lenyűgözőbb volt, ahogy a Demänovská völgyben haladtunk. Jasná rengeteg természeti szépséget, elképesztő barlangokat, hoteleket, wellness központokat és éttermeket kínál, ugyanakkor csodás hely egy sétára. Kiváló szálláshelyek találhatók a sípályák mellett közvetlenül és a központban is, sikerült is találnom egy ígéretes helyet. Kellemes meglepetés volt az Alacsony-Tátrában kiépült sí metropolisz. Ugye hihetetlen, hogy szó szerint a hotel előtt vagy a parkoló mellett lerakhatjuk a felszerelést?

Igényesség mindenkinek

Egy stílusos étteremben elfogyasztott ital és a Happy End szórakozóhelyen eltöltött este után másnap reggel elképesztő látvány fogadott. A napfényben ragyogó Chopok és a felvonók a kétezer méter magasságban egyszerűen elbűvölő. Elég bátrak vagyunk? Összenéztünk. De mi a helyzet a gyerekekkel? Van elég tapasztalatuk, hogy végigmenjenek a pályán? Mi van, ha felismernek minket a síparadicsomban? De vetettünk egy pillantást a sípályákat mutató térképre, és azonnal eloszlott minden kétségünk. Összesen 50 kilométernyi lejtő várt ránk minden nehézségi szintből, hogy megfeleljenek mindenki igényének és képességének, ráadásul a mamut hegység mindkét oldalán. Úgyhogy, hajrá! 23 kötélpálya és lift vár ránk!

Okos kártya

A régi időkkel ellentétben, nem kellett sorban állnunk a síbérletért, és az árak sem szomorítottak el bennünket. Saját kártyánk volt. Igen, a szezon újdonságának köszönhetően, a Gopass kártyával könnyedén megszerveztük az utunkat. Egyszerűen regisztráltunk a gopass.sk oldalon, és "lecsaptunk” egy alacsony árra, pont úgy, mikor repülőjegyet vásárolunk. Közel fél áron sikerült megcsípnünk… Nagyon okos ötlet volt, hogy megalkottak egy ilyen kártyát. És ez csupán egy a sok előny közül: igazán sokoldalú, amit nem csupán Jasnában, hanem a Magas-Tátra legnagyobb síközpontjaiban is használható. Pontokat írnak jóvá a kártyára minden, valamelyik stílusos étteremben, hüttében vagy az egyik Tatry Motion üzletben való vásárlás után, amik kedvezményre jogosítanak a következő alkalommal. Sőt, azt is kiszámolja, hány kilométert síelünk, hányszor használtuk a felvonót, és még sok egyebet. Számos előnnyel jár, ha van egy ilyenünk.

Ínyencségek, nemcsak síelőknek

Ki is használtuk. A tökéletesen rendben tartott sípályákon megtett tucatnyi kilométer után újratöltődtünk. Először, a Priehybaban ettünk az új Jasná hegyi étteremben, ami a kedvelt street food hegyi változata. Igen bőséges adaggal töltődtünk fel a szezon egy másik újdonságának számító barátságos környezetben – a Ski-in & Ski-out teraszos étteremben a Lúčky térség és a FIS sípálya között. Nagyon tetszett a stílusa, a minőségi kínálat és a kiszolgálás is. Holnap a déli részen fogunk ebédelni – mondtuk a gyerekeknek. Miért is ne? Például, ellátogathatunk a Kosodrevina étterembe, ami tökéletes helyen, közvetlenül egy lejtő mellett helyezkedik el a modern kabinállomásnál. Nagyon élveztük az ebédet, és még a környezettudatos gondolkodásunknak is tetszett valami – a műanyag tányérokat, poharakat, evőeszközöket és szívószálakat lecserélték újrahasznosítható anyagra. Ez igen, Jasná!

A legújabb sífelvonók, melyek akár a 100 km/órás szélnek is ellenállnak, a több mint 600 hóágyú, a modern hotelek és éttermek, a legújabb, legkényelmesebb technológiák és a környezettudatos hozzáállás mindenhol megjelenik. Hosszú listát lehetne írni ezekről a kellemes meglepetésekről, melyek Jasnában fogadtak minket. Idilli volt a téli estén egy kellemes környezetben, a kandallóban égő tűz előtt pihenni kezünkben egy pohár itallal, a körülöttünk magasló hegyek között. Férjemmel egyetértettünk abban, hogy kitűnő ötlet volt ellátogatni Jasnába, mert hatalmas élményt nyújtott nekünk! Egészen biztos, hogy vissza fogunk ide még térni!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x