A legjobb szánkózóhelyek Budapesten és környékén
A Papás Mamás Magazin olvasói közvélemény-kutatás alapján összegyűjtötte a legjobbnak tartott budapesti és főváros-környéki szánkópályákat.
Forrás: Papás Mamás Magazin, Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. január 11.A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

Olvasói közvélemény kutatás alapján mutatjuk a legjobbnak tartott budapesti és főváros környéki szánkópályákat. A sorrend semmiképpen nem jelent rangsort.

Budapesti szánkópályák

Vida-domb (Budapest, 17.)

A Vida-domb Rákoskert népszerű szánkódombja, amelynek magassága mindössze 200 m, tetejéről a pesti oldal egyik legszebb panorámája nyílik a védett Merzse-mocsár és a Ferihegyi repülőtér területére.

Cím: Budapest 1171, Pásztorfalva utca.

Fotó: Papás Mamás Magazin

Kacsóh Pongrác út-Tengerszem utca (Budapest 14.)

A Csáktornya parki gyerekek kedvenc szánkódombja - egy meredek, kevésbé meredek és egy mini csúszórésszel. Külön kitérőt ugyan nem ér meg, de aki a közelben lakik, annak kényelmes lehet a Zabszalma Lovarda mellett található szerény szánkóhelyszín.

Cím: Budapest 14., Tengerszem utca - Kacsóh Pongrác út (a Város-ligettől 2 perc autóval, a felüljáró mellett).

Fotó: Papás Mamás Magazin

Városliget-Királydomb (Budapest, 14.)

A városligeti szánkózást több más érdekes gyerekprogrammal is össze lehet kötni. Nincs külön szánkópálya, mindenki ott csúszik, ahol tud.

Gellért-hegy (Budapest 1.)

A Búsuló Juhász Étteremmel szembeni dombra jár a környék kisgyerekes lakossága szánkózni. Az Irka Firka játszótér feletti dombról is lehet csúszni, de ez rövidebb.

Fotó: Pixabay

Tabán (Budapest 1.)

A Tabán lankáin szintén találunk helyet szánkózásra, amely rövidebb csúszkálásra lehet alkalmas.

Hármashatár-hegyi reptér (Budapest 3.)

A reptér melletti lankás dombokon remek lehetőség nyílik csúszásra, többféle szánkópályát találhatunk itt nehézségnek, korosztálynak megfelelően. A Hidegkúti útról az Arad utcán át a Kővári útról lehet megközelíteni.

Fotó: Papás Mamás Magazin

Normafa és környéke (Budapest 12.)

A fővárosi családok egyik legkedveltebb, ha nem a legkedveltebb szánkóterepe. Jó levegőn nagyot lehet sétálni, mozogni, játszani, panorámában gyönyörködni a város zajától egészen távol.

Hajógyári-sziget (Budapest 3.)

Tavasztól-őszig a csúszdapark remek szórakozást nyújt az óriáscsúszdáival, amint viszont belepi a hó, a játszótér dombja átalakul remek szánkótereppé.

Újpalota (Budapest, 15.)

Az újpalotaiak kedvenc szánkóterepe az Ázsia Center melletti erdős terület. Csak akkor érdemes felkeresni, ha jó sok hó van. Cím: Budapest 15., Szentmihályi út környéke-Erdőkerülő utca környéke.

Játszóterek szánkódombbal kisebb gyerekeknek

Budapest, 3.: Huszti úti játszótér, Boglya utca 1.

Budapest, 4.: Gábor Ignác parki játszótér, Nyár utca 13.

Budapest, 9.: Kékvirág utcai játszótér, Kékvirág utca 2.

Budapest, 10.: Bihari utcai játszótér, Bihari utca 3–5.

Budapest, 12.: Szarvas Gábor úti játszótér, Szarvas Gábor út 57–63.

Budapest, 14.: Csicseri-dombos játszótér, Zsálya park

Budapest, 18.: Bókay játszótér, Bókay Árpád utca 94.

Budapest, 19.: Petőfi utcai játszótér, Petőfi utca 2.

Szánkópályák Budapesten kívül

Dobogókő

Szerencsére a síelőktől elkülönített szánkópályán szánkózhatunk, ami kezeletlen ugyan, de díjmentes. A sípályán mindenkor tilos a szánkózás.

Cím: Pilisszentkereszt 2098, Ady Endre u. 3.

Visegrád

A kezdő pálya mellett található a szánkópálya, illetve a bob pálya mellett is lehet szánkózni, ahol egészen kicsiknek bébi sípálya és szuper hófánk pálya lett kialakítva.

Cím: Visegrád 2025, Nagyvillám Sípálya

Zebegény

A zebegényi sípálya 2012 óta technikai okok miatt nem üzemel. A zebegényi sípálya lejtése azonban kiválóan alkalmas óriási szánkózásra.

Cím: Zebegény 2627, Márianosztrai út.

Kékestető

A Kékestetőn több helyen is le lehet parkolni, javasolt a TV-toronyig autózni, és a Kékesi-Vendégház Étteremnél megállni. A TV-torony mellett egy mini játszótér várja a gyerekeket. Hivatalosan a Veronika rét lett kijelölve a szánkósoknak. Ha itt járunk, akkor Magyarország legmagasabb pontját (1014 m) feltétlenül örökítsük meg. Élménybeszámoló, részletek itt.

Cím: Gyöngyös 3221, Mérges utca 22.

Fotó: Papás Mamás Magazin

Mátraszentistván

A mátraszentistváni Síparkban hócsúszdának örülhetünk, ahol 2500 Ft/5 csúszás, és varázsszőnyegen juthattok vissza a körülbelül 130m hosszú pálya tetejére.

Cím: Mátraszentistván 3235.

Ha programot keresel a családnak, vagy segítségre van szükséged a gyerekneveléssel illetve családjogi kérdésekkel kapcsolatban, jusson eszedbe a Papás Mamás Magazin!

KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x