465464
A legjobb helyre került a Könyvkihívás félidei nyereménye
Sugár Kata Boglárkának valósággal az olvasás az élete. Az 50 ezer forintos könyvutalványból családtagjait is megajándékozta.
Fotók: Gergely Beatrix, Lauber Máté - szmo.hu
2015. október 20.


Megható pillanat volt, amikor az Olvasás Éjszakáján az Örkény István könyvesboltban kihirdették a sorsolás eredményét. A 26 éves jászberényi lányt családtagjai is elkísérték az eseményre, ahol átvehette a Kossuth Kiadó által felajánlott nyereményt.

Kata születéskori betegsége miatt idejének nagy részét otthon tölti, ezért is jelentik neki az egyik legfőbb vigaszt a könyvek. Már egészen kiskorában imádott olvasni, az iskolában is főként ezen a téren ért el sikereket. Édesanyja, Katalin kezdettől fogva támogatta ebben, sorra ajánlotta neki az újabb és újabb olvasmányokat.

skb2

Középen Kata az oklevéllel, balra Kruzslicz Dávid, a Szeretlekmagyarország.hu főszerkesztője, jobbra Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója

Arra is ő biztatta, hogy jelentkezzen a Könyvkihívásra. A helyi könyvtár már az interneten terjedő felhívás megjelenése után kiadott egy kis füzetet segítségként, ezt kezdte el töltögetni. A Szeretlekmagyarország.hu és a Kossuth Kiadó által indított hivatalos honlapra viszont eleinte nem volt bátorsága regisztrálni - úgy gondolta, nem lesz képes ennyi különféle kategóriát teljesíteni.

Végül április 19-én mégis rászánta magát, és nem is akármilyen tempóban haladt tovább:

már most, októberben majdnem végzett a teljes, 52-es kihívással. Ez azt jelenti, hogy év eleje óta minden héten legalább egy, de inkább több könyvet olvasott el.

Édesanyja ezúttal is folyamatosan segítette a választásban: amellett, hogy ő maga is szépen haladt a kihívással, egymás után javasolta lányának azokat a műveket, amelyek kellően olvasmányosak és a feltételeknek is megfelelnek. De ugyanez fordítva is előfordult, kölcsönösen megbeszélték egymással élményeiket.

Olvasás éjszakája 2015 M és Ö könyvesboltban 133

Kata elmondása szerint sok olyan könyv volt, amit a kategóriák nélkül nem vett volna fel a listájára. Az egyik kedvence Wendy Holden Haatchi és Kicsi Pé című regénye volt. John Green Csillagainkban a hiba című regényét szó szerint sírva olvasta, illetve Szabó Magdától a Für Elise is dobogós nála.

Mindössze egyetlen könyv akadt, amivel nehezebben birkózott meg, mégpedig A kőszívű ember fiai. Végül ezt az 50. kategóriába tette ("Olvass el egy könyvet, amit többször elkezdtél, de sosem jutottál a végére"), és mostanra már szintén végzett vele.

És hogy mit szólt, amikor megtudta, hogy neki kedvezett a szerencse a félidei sorsoláson? Beszédes a válasza:

"
Ez a lehetőség eszembe sem jutott! Kétszer is el kellett olvasnom az e-mailt, hogy felfogjam, nyertem!!! A család valamennyi tagja, de régi osztálytársaim, tanáraim, sok kedves ismerős is örült velem a Facebookon.

Olvasás éjszakája 2015 M és Ö könyvesboltban 186

Katalin azt is elárulta nekünk, hogy lánya a kapott oklevelet fő helyre, érettségi bizonyítványa mellé tette a szobájában. Az 50 ezer forintos könyvutalványból Képes Enciklopédiát (például macskákról, a kedvenceiről), regényeket, valamint hangoskönyvet is vásárolt. Sőt, még családtagjainak is kedveskedett egy-két könyvvel. Ennél jobb helyre aligha kerülhetett volna a nyeremény.

"Kihívás nélkül is nagyon jó olvasni! Ezt az örömöt senki sem veszi el. Egyébként még lesz 3 sorsolás, sok klassz Kossuth Kiadós könyvvel. Jó olvasást kívánok!" - tette hozzá kérdésünkre, hogyan biztatná azokat, akik még csak most fontolgatják a csatlakozást a Könyvkihíváshoz. És ezzel mi is csak egyetérteni tudunk.

Nyomj egy lájkot, ha te is szeretsz olvasni!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x