hirdetés
A legjobb esős filmjelenetek, hogy jobb hangulatba kerülj
A filmbeli esőkben szokás: csókolózni, sírni, futni, menekülni, szerelmet vallani, és egyéb extatikus tevékenységet végezni. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2019. május 09.


hirdetés

Vigyázat, cikkünk egy csomó spoilert tartalmaz, lévén az esős jelenetek általában a filmek legkatartikusabb pontjai. Bár fogadni mernénk, hogy láttál jó párat ezek közül.

1. Négy esküvő és egy temetés

Hugh Grant ezzel a szereppel lopta be magát világszerte a nézők szívébe, s ennek az is volt az oka, hogy nagy találkozás volt ez közte, filmbeli karaktere és az önmagát a figurába keserű humorral beleíró Richard Curtis forgatókönyvíró között. A jelenetben is megmutatkozik a karakter bája, aki hebeg-habog, önironikus és mindent túlbeszél az egész filmben, itt a film végén például szerelmet vall, majd arra kéri a lányt, hogy ne menjen hozzá feleségül, és erre mondjon igent. Végül is érthető, hogy a sztori végére már elege lett a sok esküvősdiből.

2. A szív hídjai

Meryl Streep és Clint Eastwood fantasztikus párosa nagyot alakít Eastwood klasszikussá vált romantikus mozijában, melynek legszívszorítóbb jelenete ez. Eddigre már tudjuk, hogy Streep karaktere, a jóravaló háziasszony nem fogja otthagyni férjét és két kamaszkorú gyermekét Eastwoodért, a világjáró fotósért, akármennyire is végzetesen beleszerettek egymásba. De akkor is nagyon drukkolunk, hátha kiszáll az autóból az utolsó pillanatban és átül a férfiéba. Miközben tudjuk, hogy helyesen cselekszik.

3. A remény rabjai

Stephen King novellájából készült ez az emlékezetes mozi, ami évek óta vezeti az IMDb top 250-es listáját. Mindenki szívébe belopta magát Andy, az ártatlanul elítélt rab, aki megkísérli a lehetetlent és kiszökik egy szigorúan őrzött börtönből. Mindezt persze a legnagyobb viharban teszi, és a természet is a segítségére van benne. Igazi sokszornézős mozi.

4. Ének az esőben

Ezt a filmet senkinek sem kell bemutatni, és ezt a jelenetet sem. Gene Kelly pozitív személyiségétől, fülig érő vigyorától és szellemes koreográfiájától lesz olyan, ami igazán felejthetetlenné teszi az esőtáncot, amit egy szerelmi jelenet előz meg, tehát a főhősnek mindenképpen oka van arra, hogy vidáman térdig gázoljon a pocsolyába.

5. Álom luxuskivitelben

A Truman Capote regénye alapján készült film zárójelenete melodramatikus, ugyanakkor nagyon szép: Audrey Hepburn karaktere először még kidobja a macskát a taxiból, majd szomorúan végighallgatja a férfi vallomását, aki szereti, de dühös rá, amiért képtelen elköteleződni, majd amikor George Peppard figurája otthagyja a taxiban, gyötrődve felhúzza a gyűrűjét és az esőben bőrig ázva rohan vissza oda, ahol kidobta a cicát. Aztán persze csókolóznak. Mármint a férfi és ő.

6. Szerelmünk lapjai

Minden van ebben a jelenetben, ami egy igazán jó szerelmi kataklizmaszcénához kell: van benne szerelem, düh, felhánytorgatott sérelmek és elfojthatatlan szenvedély - de legfőképp eső. Képzeljük el ugyanezt a párbeszédet egy padon ülve a napsütésben: hát, nem ugyanaz. Ráadásul ha tudjuk, hogy Ryan Gosling és Rachel McAdams épp ennek a filmnek a forgatása közben jött össze, és épp úgy, hogy először utálták egymást - ez is hozzáad a műélvezethez.

7. A kárhozat útja

Paul Newman utolsó filmje méltó tisztelgés volt a színészóriás előtt és méltón vett tőle így búcsút a filmvilág. Sam Mendes 2002-es filmje igazi klasszikus noir, az alvilág figuráinak drámáit, bukásait énekli meg. Ez az esős jelenet a film csúcspontja, és érdemes elidőzni a képein. Nem véletlen, hogy a film egyetlen Oscar-díját Conrad L. Hall kapta a fényképezéséért.

8. Jurassic Park

Gyermekkorom egyik alap-moziélménye volt a Jurrasic Park, amiben dramaturgiailag kiemelt helyet kapott az a bizonyos vihar. Már Michael Crichton regényét olvasva is hátborzongva képzeltem el, milyen lehet a szereplők számára a totális kiszolgáltatottság egy szigeten, távol a civilizációtól, leállt elektromos autókkal és nem működő elektromos kerítéssel, végtelen esőben, éjszaka, amikor őskorból feléledt lények hada kavar körülöttük és nem tudhatják, mikor megy nekik egy szörnyeteg. Egyszerűnek tűnik, de nagyon ki van találva, és nagyon működik.

9. Hetedik

Ha esős filmekről van szó, az egyik alapdarab David Fincher klasszikussá vált thrillere, melynek atmoszféráját meghatározza a sötét vizuális világ, a szűk terek, a nedves utcák, ami tökéletes hátteret biztosít a szorongatott helyzetben létező főszereplőknek, illetve a borzalmas gyilkosságsorozatnak, amit csakis egy bomlott elme követhetett el. Az üldözési jelenetnek is külön ízt ad a tocsogás.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
7 durva baki a Trónok harcából, ami még a starbucksos poharat is übereli
Nektek is feltűntek ezek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Még a legjobb filmek és sorozatok készítői is véthetnek olykor hibákat, ez alól a Trónok harca sem kivétel. Nemrég beszámoltunk arról a hatalmas bakiról, ami az egész világot bejárta: az utolsó évad negyedik részének felvételekor ott maradt az asztalon egy starbucksos kávéspohár Daenerys előtt. Ráadásul a nem túl korhű elem a 15. perc környékén többször is felbukkan. Miután ez hatalmas felháborodást keltett, a HBO egy vicces magyarázattal állt elő, de az ötödik rész után megint figyelmesek lettek egy furcsaságra a fanatikusok. Egy képen ugyanis az látszik, hogy Jamie-nek hús-vér keze van, ami ugyebár lehetetlen.

Ezek után a Bright Side összeszedett még jó pár bakit, ami a Trónok harca eddigi részeiben előfordult, néhány pedig tényleg durvább, mint Daenerys Starbucks-pohara.

1. Havas Jon gumiszerű kardja

2. Modern locsolórendszer egy ókori városban

3. Jegygyűrű a Makulátlanok egyik harcosa ujján

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Emilia Clarke megható Insta-posztban búcsúzik a Trónok harcától
Az utolsó évad zárórésze előtt jó néhány fotót posztolt a színésznő, aki bevallotta: szavakkal nem is nagyon tudja kifejezni, mit jelentett neki a sorozat és a karaktere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Emilia Clarke, a hamarosan kifutó Trónok harca Daeneryse hosszú Insta-posztban búcsúzott a sorozattól és karakterétől. Több fotó kíséretében arról ír, milyen nehéz szavakkal kifejeznie, mit jelentett neki ez a szerep és a 8 évadnyi forgatás, ami annyira meghatározó volt számára, hogy nőként, színészként és emberként is formált rajta. A rajongóknak is köszönetet mondott: "nélkületek mi sem vagyunk".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Álmodni sem mertem volna, hogy egyszer én leszek Vicuska” – beszélgetés Venczel Verával
Venczel Vera, a magyar mozi egyik legszebb arca, egyike volt annak az öt művésznek, akit az idei Magyar Filmszemlén film-életműdíjjal tüntettek ki.
szöveg: Göbölyös N. László. fotók: Venczel Vera hivatalos oldala - szmo.hu
2019. május 19.A törékeny alkatú színésznő sosem hagyta magát beskatulyázni egy szerepkörbe, poétikus, romantikus szerepei mellett játszott kemény, szigorú nőket, és humorát is kihasználták. Most e díj kapcsán ültünk le egy zöldövezeti étteremben, és én azzal a gondolattal indultam el a találkozóra, hogy „végre belenézhetek Venczel Vera gyönyörű szemébe.” A találkozás pillanata olyan jól sikerült, hogy kis híján elfeledkeztem arról, amiért jöttem…

-Nem sokan mondhatják el magukról, hogy nagyon fiatalon bedobták őket a mélyvízbe, míg Ön már alig huszonéves korára több olyan alkotásban játszott, amelyek a magyar filmtörténet klasszikusaivá váltak. Hogyan élte meg annak idején a filmezés első izgalmát?

-Először is nagyon kíváncsi voltam, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik egy film készítése. Egyszer-egyszer már középiskolás koromban is alkalmam nyílt arra, hogy közelről megnézzem. Ilyen volt Máriássy Félix Karambol című filmje, amelyben egy gyári munkáslányt játszottam. A főszereplő Bujtor István volt. Vizsgafilmekben szerepeltünk középiskolás osztálytársaimmal, barátnőimmel, így aztán még a főiskolai felvételi előtte bele-belekóstolgattunk. Aztán Várkonyi Zoltán a felvételin „kinézett magának”, de ő abban az évben nem indított osztályt, így kerültem Pártos Géza osztályába. Várkonyi már a második nyáron kiválasztott engem a Kárpáthy Zoltánba Szentirmay Katinka szerepére, és a második év végén kiírt engem a Vígszínházban a Néma levente olvasópróbájára, amire beszédtanárunk, Gáti József nem engedett el. Még gyerekek voltunk, tanulnunk kellett, de a legjobb tanulás a gyakorlás, a „mélyvíz” volt – a Kárpáthy Zoltán, olyan „szülőkkel”, mint Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva.

fotó: Szkárossy Zsuzsanna

-És milyen érdekes, hogy Ruttkai egyik legendás színpadi szerepe éppen Zilia volt a Néma leventében.

-Igen, ez volt az első vígszínházi feladatom, az egyik udvarhölgyét, Carlottát játszottam…

-„Pedig a szeme szép. Szomorú-fekete/Szegény, szegény lovag, szerelem betege!”… - jut eszembe, de térjünk vissza a filmhez: Egri csillagok. „Adjon egy rendes ruhát ennek az asszonynak” – mondja Sinkovits Imre Gobbi Hildának, aki így válaszol: „Asszony? Még lánynak is kevés”. És ez a törékeny teremtés járja el azt a bizonyos táncot, tőrökkel a tenyerében.

-És ez a tánc nincs is benne a regényben! Egyik kedvenc olvasmányom volt, álmodni sem mertem volna arról, hogy egyszer én leszek Vicuska, valahogy más alkatú lányt képzeltem el. Várkonyinak azonban az a fantasztikus ötlete támadt, hogy megszavaztatta az Ifjúsági Magazin olvasóit, hogy kik alakítsák Bornemissza Gergelyt és Cecey Évát. Mi kaptuk Kovács Istvánnal a legtöbb szavazatot és ennek bejelentésére sajtótájékoztatott tartott. Olyan „piár-munka” folyt az Egri csillagokkal, hogy annál profibb módon ma sem lehetne csinálni. Amikor a forgatókönyvet elolvastam, feltűnt, hogy ez a tánc nincs benne az eredetiben, ugyanakkor azt gondolom: ihletetten alakult ez így.

Sokféleképpen lehet dramaturgiailag hozzányúlni valamihez, de ezúttal a történet nem szegényedett, sőt, bizonyos értelemben még jobban erősítette Vicuska figuráját.

Csodálatos partnerem volt Sipeki Levente balett-táncos személyében, ő nagyon sokat segített, rengeteget gyakoroltunk. Egy éven keresztül csak felkészültünk a filmre: vívni, lovagolni tanultunk. A mai napig bennem van a hangulata.

-Várkonyinak hihetetlen érzéke volt a szereplők kiválasztásához. Ma már nemcsak Önök azonosultak Gárdonyi hőseivel, de Dobó Istvánt is nehéz másképp elképzelni, mint Sinkovits Imrével, vagy Jumurdzsákot nem Bárdi Györgyként…

-Nagyon jó szeme volt, és attól a pillanattól kezdve, amikor ő valaki mellett döntött, egyértelművé vált, hogy „ő az”. Ez egy fantasztikus képesség, és ez a színházban is megmutatkozott nála. És a színész is végig érezhette, hogy bíznak benne.

Mivel Várkonyi színész is volt, mindkét oldalt látta. Többször voltam partnere a színpadon, és ő ugyanolyan lámpalázas volt, ha nem jobban, mint mi, fiatalok.

Harmadéves voltam, amikor előszerződést kaptam tőle a Vígszínházba. Marton László rendezői vizsgaelőadásában, Szép Ernő Májusában nézett meg. Azt hittem, hogy ez az előadás a tanári kar előtt zajlik majd, Marton levizsgázik, én pedig harmadévesen eljátszom a világirodalom egyik legcsodálatosabb alakját. Erre tele volt az Ódry Színpad, rengetegen voltak kíváncsiak ránk. És Várkonyi utána jött be az öltözőbe, hogy írjuk alá mindketten az előszerződést, hogy a diploma után a Vígszínházba kerüljünk. Ha valami eldőlt benne, abban a pillanatban lépett…

-E nagy romantikus filmszerepek között ekkor játszotta el Fábri Zoltán irányításával az Isten hozta, Őrnagy úr Ágikáját is…

-Örkény Tótékja alapmű, és sajnos őrületesen aktuális! Az alapanyag is nagyszerű, de ahogyan Fábri hozzányúlt, az egészen elképesztő volt. Leköltöztünk Egerbe, onnan vittek át bennünket naponta a pár kilométerre lévő Szarvaskőre, ott építették fel a Tót-család házát. Életem egyik fantasztikus nyara volt ezzel a stábbal, és ezekkel a partnerekkel, akik engem teljes mellszélességgel elfogadtak. Együtt töltöttük az egész nyarat Fónay Mártával, Sinkovits Imrével, Latinovits Zoltánnal, Dégi Istvánnal, a falu apraja-nagyjával. Olyan színészek vállaltak benne pár mondatot, mint Páger Antal… Nekem ugyan három naponta kellett festeni a hajam tövét, mert barnából csináltak egy világos, fehér bőrű, szeplős kislányt, de ezt is boldogan csináltam. Néhány évvel ezelőtt csináltak Szarvaskőn egy falunapot, ahol a filmet levetítették. A falu polgármestere, aki a forgatáskor kamaszfiú volt, és többedmagával statisztált a filmben, meghívott. Egy autóval vittek, és amikor megérkeztünk, az egész falu várt.

Egy kisfiú kezében volt egy tábla: ISTEN HOZTA, ÁGIKA! Egy kislány fel volt öltözve úgy, mint én, amikor a filmben várjuk az Őrnagyot, matrózruhában, virágcsokorral a kezében, egy fiú pedig őrnagynak öltözött. Amikor kiszálltam, a sírás kerülgetett. Annyira meghatott, hogy a falu így őrzi ezt az emléket…

Végigjárták velem az összes helyszínt, ahol forgattunk, autogramot kértek ugyanarra a lapra, amit 1968-ban aláírtunk… utána levetítették a filmet, amelynek dialógusait a polgármester kívülről mondta. A telken a ház már nincsen, mert a díszletet lebontották, a budi azonban ott áll…

-A 60-as évek végétől aztán jöttek a tv-filmek is…

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x