hirdetés
gondtalan.jpg

A legboldogabbak azok a szingli nők, akiknek nincs gyerekük

Míg a férfiak profitálnak a házasságból, ez a nőkre már kevésbé igaz.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 26.


hirdetés

A The Guardian azt írja, a társadalmon belüli legboldogabb alcsoport az olyan egyedüálló nőké, akiknek nincs gyerekük.

A lap Paul Dolant, a Londoni Gazdasági Egyetem viselkedéstudományi professzorát idézi, aki szerint a különféle, boldogságra irányuló felmérések alapján

a férfiaknak jót tesz a házasság, ellentétben a nőkkel. Míg a férfiak nyugodtabbá válnak és némileg tovább is élnek, mint az agglegények, a gyereket nevelő feleségek nagyobb mértékben vannak lelki és fizikai fájdalomnak, bántalmazásnak kitéve hajadon társaiknál.

Emellett gyakori, hogy a házasok akkor vallják boldognak magukat a megkérdezésekkor, ha a házastársuk is velük van. Ha egyesével kérdezik őket, már nem ők a legboldogabb alcsoport, hanem az egyedülállók.

A professzor szerint azonban még létező narratíva, hogy a családos nők sikeresek és nekik teljes az életük. Ez viszont egy súlyos társadalmi stigma és a szingli nők egy részét komolyan megviseli.

Dolan frappánsan azt tanácsolja:

a férfiak nősüljenek meg, a nők viszont ne menjenek férjhez.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
applepay_01-2-1000x715-1.jpg

5+1 ok, amiért szeretjük az Apple Pay-t!

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb dobása az elsőként az OTP Banknál elinduló új fizetési megoldás, az Apple Pay. Összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért érdemes nektek is használnotok!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. május 31.Naptár, jegyzetfüzet, számológép, telefonkönyv, óra, fényképezőgép - csak pár dolog, ami 10-15 évvel ezelőtt nem a telefon menüjében, hanem a táskánkban lapult, teljes valójában. Aztán megjelentek az okostelefonok és a fentiek mellett számos más eszköz és kütyü lett elérhető a mobilunkon. Egészen napjainkig az utolsó eszköz, ami a zsebünkben maradt, az a pénztárcánk, de már ennek is vége, a legtöbben már okoseszközükkel állnak a kasszához.

Akik ebből eddig kimaradtak, azok az Apple-felhasználók voltak, de mára már ők is fellélegezhetnek, ugyanis május 21-től kishazánkban is elindult az Apple saját mobilfizetési megoldása, az Apple Pay. Ezt a fizetési módszert pedig elsőként az OTP Bank tette lehetővé ügyfelei számára, a Mastercarddal együttműködve. Az érdeklődés tagadhatatlan, hiszen pár nap alatt több tízezren regisztrálták kártyájukat.

A hírnek mi is nagyon örültünk, el is mondjuk miért érdemes nektek is használnotok.

1. Biztonságos

A mobilfizetés ugyanolyan biztonságos, mintha kártyával fizetnétek. Az Apple Pay-jel úgy fizethettek a boltokban, hogy a terminálhoz a bankkártyátok helyett a kütyütöket kell odaérintenetek (iPhone, Apple Watch). A hagyományostól eltérően viszont nem PIN-kódot kell beütnötök, hanem előbb az eszközt kell feloldani, ami iPhone esetében lehet a Face ID arcfelismerés, vagy a Touch ID ujjlenyomat-olvasó. Így ezek megakadályozzák, hogy fizetni tudjanak helyettetek.

Ami még jó, hogy a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja, ehelyett a digitalizáció során egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a rendszer a bankkártyához, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden fizetéshez egyedi, alkalmanként változó biztonsági kulcs is tartozik.

2. Online fizetés egyszerűen

Az Apple Pay segítségével nem csak NFC chippel tudtok fizetni, hanem online is van rengeteg olyan oldal, ahol van lehetőség az Apple Pay használatára. Ahhoz, hogy ezeken az oldalakon tudjatok fizetni, olyan Ipad vagy Macbook eszköz kell, amiben van Touch ID vagy Face ID. Így nem kell megadnotok semmilyen bankkártyainformációt, elég az ujjlenyomat, az arcfelismerés vagy a jelkódotok feloldása és meg is van a fizetés.

3. Gyors

Persze ez a legevidensebb, de tényleg fényévekkel gyorsabb mobilon csippantani, mint a pénztárcába könyékig nyúlva apróért kutatni. A mobilok ma már szinte hozzánőttek az ember kezéhez, így legyen szó buszozásról vagy sorban állásról, biztos, hogy 10-ből 9 ember kezében ott lesz unaloműzőként a telefon. Innen pedig aztán tényleg csak egy lépés egy pillanatra felnézni a képernyőről és lecsippantani a bevásárlást. Ráadásul az iPhone 6 vagy annál újabb típusú telefonok esetében nem kell a PIN-kóddal bajlódni, a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, a Face ID arcfelismerő vagy a jelkód használatával még gyorsabb lett a vásárlási folyamat.

4. Több eszközről is használható

Az Apple Pay minden iPhone 6 vagy annál újabb telefonon használható, sőt, Apple Watch segítségével is lehetséges egyetlen érintéssel fizetni az üzletekben. Így ha mind a kettővel rendelkeztek, csak azon kell a kassza előtt gondolkozni vajon a telefonnal vagy az órával fizetés lesz a gyorsabb?

5. Az összes kártyátok egy helyen

Van 2-3 kártyátok? Adjátok hozzá az összeset az Apple Pay-hez és onnantól kezdve bármelyikkel tudtok fizetni, nem kell azon aggódni, hol vannak a kártyáid, hiszen mindegyiket megtalálod egy helyen a telefonodban.

5+1. Offline is használható

Az ember mobilinternete sajnos véges és a sok közösségi médiahasználat igencsak le tudja csökkenteni a rendelkezésünkre álló GB-jainkat. Ha éppen a kassza előtt kapnátok az SMS-t, hogy elfogyott a keretetek, nincs okotok aggodalomra! Apple Pay-jel internetkapcsolat nélkül ugyanis 10 db tranzakciót hajthattok végre az adott iPhone-nal, vagy Apple Watch-csal, így nem kell rögtön újabb mobilinternetet vásárolnotok.

Hogyan működik?

Az Apple Pay aktiválásához mindössze egy iPhone 6 vagy annál újabb okostelefonra lesz szükséged. Az Apple Pay-t egyszerű beállítani: az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban. Tehát sem speciális SIM-kártyára, sem plusz díj befizetésére nincs szükségetek.

Ha sikerült regisztrálnotok a kártyátokat, így tudtok fizetni:

- iPhone-nal (Face ID-s verziók)

Nyomd meg kétszer az oldalsó bekapcsoló gombot, majd nézz a kijelzőre, hogy a Face ID-val (vagy akár a jelszavaddal) engedélyezd a fizetést, ezt követően tartsd közel a telefont a terminálhoz.

- iPhone-nal (Touch ID-s verziók)

Azt az ujjad helyezd a telefon fő gombjára, amelyikkel a Touch ID működik és hagyd rajta, így tartsd közel a készüléket a terminálhoz és engedélyezd a fizetést.

- Apple Watch-csal

Nyomd meg kétszer az oldalsó gombot és tartsd az óra kijelzőjét néhány centiméterre a POS termináltól. A sikeres tranzakciót enyhe rezgés jelzi.

Interneten Safari böngészőből:

iPhone-on vagy iPad-en:

- Fizetési módként válaszd az Apple Pay-t.

- Ellenőrizd a számlázási, szállítási adataidat és elérhetőségeidet. Ha másik kártyával szeretnél fizetni, a bankkártya melletti ikon segítségével módosíthatod azt.

- Ha szükséges, add meg a számlázási, szállítási adataidat, vagy elérhetőségedet. Az Apple Pay ezeket eltárolja, így nem kell újra beírnod.

- Hagyd jóvá a fizetést (Face ID-val az oldalsó gomb (side button) kétszeri megnyomásával, Touch ID-val, vagy jelkóddal, Apple Watch esetén az oldalsó gomb (side button) kétszeri megnyomásával.)

Touch ID-s Mac

- Fizetési módként válaszd ki az Apple Pay-t.

- Ellenőrizd a számlázási, szállítási adataid és elérhetőségedet. Ha másik kártyával szeretnél fizetni, a bankkártya melletti ikon segítségével módosíthatod azt.

- Ha szükséges, add meg a számlázási, szállítási adataid, vagy elérhetőségedet. Az Apple Pay ezeket eltárolja, így nem kell újra beírnod.

- Hagyd jóvá a fizetést

- Kövesd a Touch Bar-on megjelenő utasításokat, és helyezd az ujjad a Touch ID szenzorra. Ha a Touch ID ki van kapcsolva, a Touch Bar-on lévő Apple Pay ikon segítségével kapcsolhatod be.

Egyéb Mac modellek esetén

- A fizetés jóváhagyásához iPhone vagy Apple Watch készülék szükséges. Győződj meg róla, hogy az összes készüléken ugyanazzal az Apple ID-val vagy bejelentkezve.

- Ellenőrizd, hogy a Mac-en be van-e kapcsolva a Bluetooth.

- Fizetési módként válaszd ki az Apple Pay-t.

- Ellenőrizd a számlázási, szállítási adataidat és elérhetőségedet. Ha másik kártyával szeretnél fizetni, a bankkártya melletti ikon segítségével módosíthatod.

- Ha szükséges, add meg a számlázási, szállítási adataidat, vagy elérhetőségedet. Az Apple Pay ezeket eltárolja, így nem kell újra beírnod.

- Hagyd jóvá a fizetést (Face ID-val az oldalsó gomb (side button) kétszeri megnyomásával, Touch ID-val, vagy jelkóddal, Apple Watch esetén az oldalsó gomb (side button) kétszeri megnyomásával)

További információkat az Apple Pay-ről ezen az oldalon találtok.


KÖVESS MINKET:hirdetés
jatszoter-szulok-idegesito-irritalo-7.jpg

9 végtelenül irritáló anya és apa a játszótéren

Te melyik szülőtípussal egészítenéd ki a listát?
SzÉ, Fotó: Bored Panda - szmo.hu
2019. május 31.Aki valaha járt játszótéren, akár gyerekként, akár felnőttként, bizonyára találkozott már irritáló anyákal és apákkal. Ők azok, akiknek elég idegesítő a viselkedése, és nagyon nehéz (inkább lehetetlen) megértetni velük, miért zavaró vagy bizonyos esetekben miért veszélyes a magatartásuk.

Néhány irritáló alaptípust mutatok most be nektek. Ti milyen játszótéri típusokkal egészítenéd ki a listát?

1. Aki mindent ráhagy a gyerekére, akkor is, ha az verekszik

Kevés tenyérbemászóbb szülő létezik annál, aki miután a gyermeke felrúgott/ellökött/homokkal leöntött egy másik dedet, csak kedvesen rámosolyog a zokogó áldozat szüleire. Egyik altípusa a kedves mosolyhoz affektálva csak annyit mond: „Jaj, kicsim!” Mármint hogy szegény ő kicsije, akire nem szólt rá, hogy ne bántson másokat.

Ez a típus nem fegyelmez, nem nevel, nem szól rá a gyerekre, és nem viszi el áldozata közeléből.

2. Ordibálós apa

A Sörgyári capriccio megelevenedett Pepin bácsija, aki kizárólag üvöltve képes kommunikálni és kommandírozni a gyereket. Nem azért, mert mérges vagy undok, hanem mert nála a bömbölés az alaphangerő. Kellemetlen, ha a melléd telepszik, és a te füledbe harsog folyamatosan.

3. A feszült mártír

Róla ordít, hogy utálja az egészet, meg sem próbál valamilyen szinten bekapcsolódni a gyerekkel valamilyen közös tevékenységbe. Rosszabb esetben még sürgeti is a gyerekét, hogy menjenek már haza.

4. Aki einstandolja a játszótér egyes részeit a gyerekének, és más gyereket nem akar odaengedni

Ha nem velünk történt volna, el sem hinném, hogy ez tényleg létezik, és vannak olyan szülők, akik kvázi kitúrják a játszótérről mások gyerekeit.

2 éves volt a kislányom, amikor az egyik kedvenc játékához – kártyalapokat lehetett elfordítani egy nagy táblán – egy nő a három iskolás fiával nem akarta odaengedni. Azt is mondta az anya, hogy menjünk onnan, játsszon vele a kislányom máskor. Mondtam neki, hogy egyrészt ez a kedvenc játéka, másrészt 2 éves, legyenek már rá tekintettel, ők az idősebbek, a kicsi hadd játsszon vele. A nő folytatta, hogy menjünk onnan - a kislányom pedig fogta magát, letottyant a földre, és keservesen sírni kezdett. A szívem megszakadt. Elmentünk, mi a bánatot csinálhattunk volna?

Különösen azért volt szívszorító, mert bár a kártyás tábla volt addig a kislányom kedvence, legközelebb, amikor meglátta, ránézett, majd kikerülte. Emlékezett rá, hogy emiatt vegzáltak bennünket. Annyira mély és fájó nyomot hagyott bennem ez az eset, hogy sokáig képtelen voltam erre a játszótérre vinni a kislányomat, inkább elmentem vele a messzebb lévőkhöz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dohhi.jpg

6 egykori dohányos árulta el, mi segített nekik abban, hogy végleg letegyék a cigit

Mindenkinek más volt a nyerő taktika.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. június 02.A dohányzásról való leszokás kérdésében több iskola létezik: egyesek szerint azonnal kell letenni, mások szerint a fokozatosság, a tapaszok, e-cigi, vagy a várandósság a legjobb módszer.

A Yahhoo Lifestyle oldalán most 6 sikerrel leszokott olvasó osztotta meg történetét és tippjeit azzal kapcsolatban, neki, hogyan sikerült a nikotintól való végleges megszabadulás.

"Fél tucatszor próbáltam abbahagyni, de soha nem próbáltam meg komolyan."

Jon Park hét éven át füstölt és azt mondja: nagyon foglalkoztatta, hogyan tudná abbahagyni. - Tudtam, hogy ha megpróbálom, akkor sikerül, de mindenkit azt mondta, hogy az összes dohányos ebben a hitben él- mondta a Yahoo Lifestyle-nak.

A férfi elárulta: az segített neki, hogy végre komolyan eldöntötte, hogy leszokik.

Kezdetben a rengeteg rágógumi és kávé segített neki túljutni a sóvárgás pillanatain.

„A legnehezebb a rutin megtörése” - mondja. A parkban, a kávé mellé, vagy hazafelé a munkából... Nem egyszerű, főleg mivel a cigizés jó alkalom a munkatársakkal való beszélgetésre is" - tette hozzá.

"Nagyon egészségtelenül éltem, és újra randizni akartam."

Abe Navas azt mondja: a szerelmi életén igyekezett javítani azzal, hogy elhagyja káros szokását.

"Nehéz feladat volt - mondta a portálnak. " „Nagyon egészségtelenül éltem, de közben megpróbáltam újra randizni.

Rájöttem, hogy a dohányzás nem szexi és sokakat taszít”

- teszi hozzá.

Navas azt mondja, hogy az első hónap „nagyon kemény volt”. Még olyan filmeket sem nézett, ahol az emberek dohányoztak. Hozzátette: mára lett egy menyasszonya, aki egyébként utálja a cigit.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
1-95.jpg

Alacsony vagy? Így nézhetsz ki magasabbnak és vékonyabbnak

Ebben a remek videóban egyszerű outfitek illusztrálják, milyen apró trükkökkel lehet hatalmas különbséget is elérni.
fotók: YouTube - szmo.hu
2019. május 29.Dearly Bethany YouTube-csatornája főleg divattal foglalkozik, és leginkább akkor izgalmas, ha a minimalistább eleganciát kedveljük, nem a túlgondolt összeállításokat. Bethany már többször feldolgozta a "kicsi vagyok, mit vegyek fel, hogy nagyobbnak tűnjek" - tematikát és mindig szuper, kreatív ötletekkel és optikai illúziókkal dobja fel az öltözékét. Akárcsak most. Három outfitet visel, és nagyon ügyel a részletekre.

Az első összeállítás egy hosszú, bő szárú nadrágból és egy fehér pólóból áll. A trükkje az, hogy gyakorlatilag minden, amit visel, hosszítja az alakot: a függőlegesen csíkos nadrág, a V-dekoltázs, a hosszú nyaklánc, a nyakat szabadon hagyó frizura és a nadrággal egyező színű, magas sarkú cipő is.

A második szettben szintén egy szimpla nadrág-felsőrész-kombinációból hozza ki a maximumot. A fekete eleve slankít, és mivel mindkét ruhadarab ilyen színű, optikailag egy hosszú, fekete vonalként rajzolja meg az alakot (különösen, mivel magas nyakú a felsője is). Azt is megmutatja, milyen lenne fekete magassarkúval - nem annyira jó, mivel a nadrág hossza szabadon hagyja a bokát, így a bőrfelület megtörné a fekete "csíkot", amit a nadrág és a cipő létrehoz. A legvégül kiválasztott nude magassarkú viszont nyújtja a lábat.

A harmadik szett lényege a miniszoknya, ami már-már túl merész, de éppen elég hosszú és lenge ahhoz, hogy hosszítsa a lábakat. És mi nyújthatná meg őket még jobban, mint egy nude magas sarkú? Bethany ezúttal kiengedve viseli a hosszú haját, ami sokkal jobban passzol a rövid ruhához is.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x