hirdetés
 
 
Kiverték a fogát a tiszakécskei csatárnak, a labdaszedő találta meg a pályán
Az edző szerint a játékosnak három foga is kitört.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

Súlyos sérülést szenvedett a Tiszakécske–Mosonmagyaróvár NB II-es labdarúgó-mérkőzésen Batizi-Pócsi Balázs, akinek egyik fogát a meccs lefújását követően a pályán találta meg egy labdaszedő srác, és hozta be az orvosi stábhoz – írja a Nemzeti Sport a tiszakécskeiek honlapján megjelent tudósításra hivatkozva.

Az összesen három kiállítást hozó meccs 60. percében Vágó Levente, a Mosonmagyaróvár játékosa bevitt egy könyököst Batizi-Pócsi Balázsnak. A 26 éves csatár egyből a földre rogyott, szája nagyon vérzett, így kórházba szállították. Szabó István, tiszakécskei tréner a lapnak azt mondta: a játékosnak három foga is kitört.

A csapat a nehézségek ellenére döntetlent játszott a Mosonmagyaróvár csapatával.


KÖVESS MINKET:
Ápolónők haltak meg pénteken hajnalban az M1-esen történt szörnyű balesetben
Négy autó és egy kamion ütközött össze, a két nő életét a mentősök már nem tudták megmenteni.
Blikk, MTI, Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy súlyos autóbaleset történt február 15-én, péntek hajnalban az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár közelében. Négy kocsi és egy kamion ütközött össze, többen is megsérültek.

Két sérült állapota olyan súlyos volt, a mentők hiába próbálták őket újraéleszteni, mindketten meghaltak.

További három ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

A Blikk a balesetről azt írja:

"Információink szerint Ausztriába tartott az a kocsi, fedélzetén ápolónőkkel, amelyik a belső sávnál a szalagkorlátnak ütközött. Néhányan megálltak segíteni, ám több autós nem vette időben észre a balesetet: beléjük rohantak."


KÖVESS MINKET:Kislányával együtt, zebrán gázolták el a politikust a II. kerületben
Többen is úgy gondolják, hogy katasztrofális a közlekedés és a zebrák helyzete a Hűvösvölgyi úton. Mutatjuk a baleset helyszínéről készült videót!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

"Csütörtökön elütötték frakcióvezető-helyettesünket és kislányát egy zebrán a Hűvösvölgyi úton. Alig egy hónappal azután, hogy próbáltuk felhívni a figyelmet a kerület gyalogátkelőinek katasztrofális állapotára a Hűvösvölgyi úton” – ezzel a komentárral tett közzé egy videót a Szövetség a II. kerületért a facebook-oldalán.

Kovács Márton frakcióvezető-helyettes azt mondta:

"Szerettünk volna átmenni a zebrán a kislányommal az itt látható útszakaszon, a zebrán. Leléptünk, körülbelül a felénél járhattunk, amikor bal oldalról egy autó elsodort és elütött bennünket.

Minden köszönhető nagy valószínűséggel annak, hogy hiába vannak kint a zebrát jelző táblák,

hiába volt fényes nappal - délelőtt 9 óra volt - az autós nem látta sem a táblát, sem pedig a felfestett zebrát."

A videóban az is elhangzott, hogy "tarthatatlan a zebrák állapota", és hogy "a BKK nem festi fel ezeket újra". Szeretnék, ha láthatóbbá válhatnának a gyalogosok, és azt is, hogy az önkormányzat újrafestené a zebrákat, az autósokat pedig arra kérik, hogy vezessenek óvatosabban.

A helyszín azért is fontos, mert a környéken óvoda és bölcsőde is van.

VIDEÓ: A baleset helyszíne:


KÖVESS MINKET:
Szabályosan járt el a bíróság, amikor levetette a bilincset a fogolyról, aki később megszökött, és a rendőrök lelőtték
Nem jelezték a bírónak, hogy veszélyes bűnözőről van szó, a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.
MTI - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

A Fővárosi Törvényszék szabályosan járt el a megszökött fogoly ügyében - tudatta a törvényszék sajtóosztálya péntek este közleményben.

Szabályosan járt el a bíróság, amikor úgy rendelkezett, hogy ha nincs akadálya, az előállító büntetés-végrehajtási őr vegye le a vádlott kezéről a bilincset, hiszen ilyen esetekben is rajta marad a fogoly kezén az úgynevezett vezetőbilincs, amivel a büntetés-végrehajtási őr akadályozni tudja a nem helyénvaló mozgást - írták.

Mint olvasható, a fogvatartott biztonsági kockázatának megítélése nem a bíróság feladata. A bilincs használatának szükségességét úgynevezett őrzésbiztonsági szempontok határozzák meg, melyeket a fogva tartást végző intézet állapítja meg, és ebbe a bíróságnak nincs is beleszólása.

A bíróság nem kapott arra vonatkozó tájékoztatást és a tárgyaláson sem merült fel arra utaló körülmény, hogy a vádlott nem alacsony szintű biztonsági kockázati besorolású személy. Erre utal az a körülmény is, hogy egyetlen biztonsági felügyelő hajtotta végre az előállítást. Amennyiben jelzés érkezik, vagy a tárgyaláson tanúsított magatartása indokolja, úgy a bilincset természetesen nem veszik le. Jelen ügyben ilyen jelzés nem érkezett a bírósághoz, ezért rendelkezett úgy az eljáró tanács elnöke, hogy a kézbilincset lazítsák meg. Az előállított személy őrzése ettől függetlenül a biztonsági felügyelő feladata - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Stabilizálták az ítélethirdetés után megszökött, majd üldözés közben meglőtt rab állapotát a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben - közölte Bodzay Tamás orvosigazgató-helyettes.

Tájékoztatása szerint a XV. kerületben történt lövöldözésben megsérült középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban vitték az intézetbe.

Szakszerű ellátása megtörtént, állapotát stabilizálták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják - tette hozzá az osztályvezető főorvos.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie.

A szökött rab az épületből kiérve megállított egy autót, és vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy segítse a menekülésben.

A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a menekülő férfi elfogására.

A rabot végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni.

Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.


KÖVESS MINKET:
Kimaradhatnak a rászorulók a családtámogatási kedvezményekből
Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

A minimálbéresek nem kapnák meg egyszerre az új 10 milliós életkezdési kölcsönt és a 15 milliós CSOK-hitelt a Bankmonitor szerint. Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz - hangzott el az RTL Klub híradójában. Az új családpolitikai intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be múlt vasárnap. A családügyi államtitkár ezután arról beszélt, hogy akár 35 millióhoz juthatnak, akik 3 gyereket vállalnak. A közmunkások és a munkanélküliek önmagában a kamatmentes hitelt sem tudnák felvenni - az eddig kiderült feltételek alapján.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x