0001
A kolbász és a gourmet burger trendi az idei Soundon
Ropogósra sütött tengeri sügér, kenyértányérba mártogatható kolbászkák és isteni hamburgerek lepték el idén a Balaton Soundot.
Csákvári Péter cikke, Tábori Ádám fotói
2015. július 11.

Rengeteg ételárus érkezett idén a Soundra, de elég keményen bealázkodott a belvárosi és vidéki street food őrület is. Meglestük hát, hogy mit nyomnak magukba idén a fesztiválozók két utca között.

Ikon Street

A már-már legendás debreceni étterem a legjobb vidékiek közé tartozik. Az idei szezonban food truckjukkal bevették a fesztiválokat is és a világ legjobb debrecenijét sütögetik az éhezőknek a Sound nyugati végében lévő kis kajaszigeten. A debreceni mellett brutális all-in burgereket is hoztak magukkal. Prémium!

ikon

Kiosk

Az idei szigetes rendezvények VIP etetője a budapesti Kiosk étterem, akik otthon is a VIP kategóriát súrolják ételeikkel. A lokalizáció és az étel mennyisége\minősége nyilván borsos árat generál, egy hegyaljás rokker egész héten ellene egy fogás árából. A kacsaburger libamáj majonézzel viszont az a bizonyos leakalappal téma, amit halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia. Ha Palvin Barbi lennék akkor pedig tuti, hogy a korianderes köles salit választanám gránátalmával.

kiosk

Zing

Hát persze, hogy kint van a Zing is! Ráadásul beépítették az autójukat a nagyszínpad elé, hogy mindenki lássa ki itt a király. Budapest foodtruck őrületének elindítói a szokásos, imádnivaló burgerklasszikusaikkal képviseltetik magukat, mint például a Guitar Hero, vagy a Deluxe burger, amik már a balatonfenyvesi megboldogult boldog angus marhákból készülnek.

zing2

Hal & Chips

A britek hekkje kis hazánkban is kezd teret hódítani. A Hal & Chips kiváló tésztába forgatott tengeri sügér és ropogósra sült, aranybarna burgonya világbajnok párosításával és különböző mártogatósok hadseregével kínálkozik. Szegény hekk idén kiszorult az otthonából (bár eredetileg valahol Argentínában halásszák azt a borzasztóan ronda halat).

fish

Kolbice

Két éve jöttek először szembe ez a Kolbice dolog az emberrel minden fesztiválon ami csak létezik itthon. Először senki sem gondolta volna, hogy az ötlet, miszerint apró kolbászkákat kenyérbe csomagolnak, túléli a nyarat, de nemhogy túlélte, igazi fesztivál kedvenc lett. Kolbászka mártogat, tányért megesz. Ilyen egyszerű.

kolbice

Ha te is megéheztél, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!