A Kistücsök fiatal séfje képviseli Magyarországot a Bocuse d'Oron
Pohner Ádám alig múlt 25 éves, a mezőny legfiatalabb indulójaként január végén érkezik csapatával Lyonba.
MTI fotó: Balogh Zoltán - szmo.hu
2019. január 11.Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli csapatával Magyarországot január végén a Bocuse d’Or lyoni döntőjén. Pohner a mezőny legfiatalabb indulója, a torinói Európa Válogatóról jutott be tizedmagával az egyik legnevesebb gasztronómiai versenyre. A magyar csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke lesz, commisként az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd, szintén a Kistücsöktől, coachként Segal Viktor működik közre.

Az idei versenytéma a chartreuse: a zöldségalapokra épülő fogást hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető.

A téma Joël Robuchon 31 (ez a rekord eddig) Michelin-csillagos séfnek állít emléket, aki modernizálta a fogást, megtartva annak klasszikus eredetét.

A verseny január 29-én kezdődik a franciaországi Lyonban. A páratlan években itt tartják a világdöntőt, a páros években pedig az európai döntőket, ami 2018-ban Torinóban volt, írja az Index.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x