hirdetés
buszsoforno-kisfiut-vigasztal-1000x583.jpg

A kezét fogva vigasztalta a buszsofőrnő a síró kisfiút, aki első óvodai napjára tartott

A 4 éves gyerek sírva fakadt, amikor felszállt a buszra, a vezető viszont megpróbálta jobb kedvre deríteni, ezzel pedig a net hősnője lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.


hirdetés

Rendkívül kedves gesztust tett egy női buszsofőr munka közben az amerikai Wisconsin államban lévő Augusta városában.

Isabel Lane egy iskolabuszon tett szolgálatot, ám a vezetés mellett másra is figyelt: egy 4 éves kisfiúra, aki sírva utazott a sofőr mögötti első ülésen.

Ez volt ugyanis az első iskolai (pontosabban iskolára felkészítő óvodai) napja, amihez láthatóan nem sok kedve volt.

Axel először még izgatottan várta, hogy megérkezzen az óvodába, de amikor felszállt a buszra, szorongani kezdett az ismeretlentől, és sírva fakadt. Mivel úgy tűnt, hogy nem is fogja abbahagyni, a buszt vezető nő nagyon megsajnálta őt, és megpróbálta megvigasztalni.

"Úgy tűnt, hogy közel enged magához, amikor azt mondtam neki, hogy 'kishaver, meg tudod csinálni, élvezni fogod'"

- mesélte később Isabel.

Megfogta a kisfiú kezét, hogy ezzel is bátorítsa és vigasztalja őt. Axel még ekkor is sírt, de jól esett neki a támogatás. Ezt édesanyja is látta rajta, aki feltette a őt a buszra.

"Imádom, hogy vannak olyan emberek a környezetemben, akiknek jó szíve van, és Izzy is ilyen"

- mondta Amy Johnson.

A megható pillanatot meg is örökítette egy fényképet, amit megosztott a Facebookon, és amely azóta bejárta az internetet. Rengetegen dicsérték és köszönték meg kommentben a buszsofőrnő kedvességét, aki viszont "semmiségnek" tartja ezt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
70367470_2409009566015237_7505572104150974464_n-1.jpg

Zseniális szülői lifehack: bántották a kislányt az óvodában, másnap Batman kísérte be

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 10.A Yahoo oldalán jelent meg egy olyan történet egy bántalmazott kislányról, és trükkös anyukájáról, ami a jövőben az összes szülőnek jól jöhet még.

A hároméves, floridai Lydiát egyik nap megverték társai az óvodában, ekkor találta ki édesanyja, hogy olyasvalamivel vág vissza, ami biztosan hatásos lesz. Először az óvodánál próbálkozott, de az intézmény nem sokat segített, így jutott eszébe, hogy egy szuperhős segítségét kéri.

A Spring Hill-i Batman, azaz Jack Asbury és Lydia édesanyja ismerték egymást, és a mentősként dolgozó férfi tudta, hogy a kislány szereti a szuperhősöket, így eldöntötték: másnap ő kíséri óvodába a kislányt.

Batman ezek után elmondta a kislány csoporttársainak, hogy Lydia a legjobb barátja, ezért személyesen fogja ellenőrizni, hogy jól van-e.

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.

A történetről a jelmezes jótevő is megemlékezett Facebook-oldalán, ahol azt írja: nagyon elszomorította, amikor látta, hogy mi történt a kislánnyal, ezért ajánlotta fel a segítségét. Az édesanya üzenete is megjelent a poszt alatt, aki azt írja, hogy már másnap jött egy kisfiú, akik legjobb barátjának nevezte a kislányt, úgyhogy az akció kifejezetten jól sikerült.


KÖVESS MINKET:hirdetés
tatabanyai-amerikai-focistak-rendorseg-video-1000x562.jpg

A tatabányai amerikai focisták teszik helyre a szabálytalanul közlekedőket Esztergomban

A rendőrség ezzel a videóval szeretné felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre mind a kerékpárosok, mind az autósok esetében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Rendhagyó kampányvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet az Esztergomi Rendőrkapitánysággal együtt készítettek. Ebben a Tatabányai Mustangs amerikai focicsapat közreműködésével arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha az autósok és a biciklisek is betartják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, sokkal kevesebb baleset történne.

A kedves videóban két gyereket láthatunk biciklizni, a kisebb pedig rendre szabálytalanul akar közlekedni, például a járdán teker, és nem akar leszállni a bringájáról, amikor áthalad a zebrán, hiába figyelmezteti erre a nagyobb társa. Ilyenkor jelennek meg az amerikai focisták, akik szó szerint helyre teszik a kisfiút.

Az utolsó esetben pedig meg is védik egy gázolástól, amikor egy autós közlekedik figyelmetlenül. Ekkor a focista fiúk egyszerűen visszatolják a kocsit az útra, amíg az egyébként elsőbbséget élvező gyerekek áttekernek az úton.

Néveri Péter Edvárdné, főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó, esztergomi iskolarendőr a Kemma.hu-nak elmondta, hogy

a videó - amelyben a három legtöbbször előforduló balesetveszélyes szituációt jelenítették meg - elsősorban a a kerékpárosok figyelmét szeretné felhívni a szabálykövető közlekedésre.

Nem véletlenül szerepelnek benne gyerekek, hiszen iskolakezdéskor különösen fontos a videó üzenete.

Közlekedj mindig biztonságosan!

Közlekedj biztonságosan! Az Esztergomi Rendőrkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten fontosnak tartja a fokozott...


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Képernyőfotó-2019-09-11-17.13.47-másolat.png

Szívmelengetően, hatalmas ölelésekkel fogadták társai a kisfiút, aki túlélte a Dorian hurrikánt

Az édesanyja töltötte fel a megható jelenetet az Instagramra.
Kép forrása: Instagram - szmo.hu
2019. szeptember 11.Hatalmas ölelésekkel fogadták Makai Simmonst a társai, amikor egy hét hiányzás után újra ment óvodába - adta hírül az abcnews. A kisfiú 22 éves édesanyjával utazott augusztus végén a Bahamákra, hogy meglátogassák a rokonokat. Itt érte őket a hatalmas hurrikán, ami végigsöpört a szigeteken. Anya és fia a Bahamákon ragadt és a nagyszülők házában, Freeportban vészelte át a Dorian pusztítását.

My heart. Today was my son's first day back to school in the USA after experiencing Hurricane Dorian in Freeport. The love he received from his friends as soon as he walked into class was so touching.

3,443 Likes, 295 Comments - @honeyinashell on Instagram: "My heart. Today was my son's first day back to school in the USA after experiencing Hurricane..."

Az anya meghító szavakkal írta le az Instagramon, milyen hatalmas ölelésekkel üdvözölték a fiát a társai, miután egy hét múlva visszatért a floridai oviba.

"Amint besétált, mindenki felugrott" - nyilatkozta Tekara Capron a fia első napjáról miután visszatértek. "Nagyon megindító volt."

A floridai induláskor még arra készültek, hogy épp az elutazással kerülik el a hurrikánt. "(Dél-Floridában) mindenki megőrülve készült a viharra" - nyilatkozta Tekara. "Rohannunk kellett a reptérre és a benzinkúton is hatalmas sor állt." Mire megérkeztek a Bahamákra, a Dorian 5-ös erősségűvé fokozódott és útját a szigetek felé vette.

Tekara ott ragadt a fiával, így együtt vészelhették át a pusztítást az anyukájával, a nővérével, a nagyszüleivel és a kiterjedt családdal.

"A sok trauma után, amit átéltünk, gyönyörű volt látni azt a szeretetet, ahogy Makait fogadták az iskolatársai"

– mondta az anya, aki szerint a világ többi részének is látnia kell ezt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
konyvtarbusz.jpg

Könyvtárbusz indult útnak Heves megyében, 23 kistelepülésen hozza házhoz a kultúrát

1500 kötet és dvd, 3 számítógép, nagyképernyős tévé, projektor, wifi van benne. A külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el.
MTI, címkép: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 13.Heves megye 23 települését rendszeresen látogató és ott mobil könyvtári szolgáltatásokat nyújtó, korszerűen felszerelt könyvtárbuszt adtak át pénteken Egerben.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen elmondta, a Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg után Heves megyére is kiterjedő könyvtárbusz-program azt üzeni, hogy ki kell törni a megszokott keretekből és az intézmények falai közül más módon kell a kultúrát eljuttatni az emberekhez. A különlegesen felszerelt, modern jármű megjelenése kéthetente érkezik majd az érintett hevesi települések lakóihoz, kiemelten a fiatalokhoz.

Habis László, Eger polgármestere hozzátette: a város büszke történelmi értékeire, köztük több mint 250 éves főegyházmegyei könyvtárára. Ugyanakkor jelenére is büszke, benne az Év könyvtára elismerést is kiérdemelt, minősített Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárral. A bibliotéka kiemelkedő olvasást népszerűsítő programjai mellett innovatív, nyitott és kezdeményező, ezt igazolja egy közelmúltbeli akciója is, melynek keretében könyvautomatát létesítettek a városban.

Egerben a napokban adták át a mintegy félmilliárd forintból felújított, egykori tiszt klub épületében kialakított könyvtárat, melynek végleges otthona a Nagypréposti palotában lesz majd. A most felavatott könyvtárbusz ezt kiegészítve a 21. század technológiájával segít a vidéki településekre is eljuttatni az olvasás élményét.

Tőzsér Istvánné, a könyvtár igazgatója elmondásából kiderült, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 68 millió forintot fordított a könyvtárbusz-program helyi megvalósítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával.

A klímaberendezéssel is felszerelt jármű belsejében 1500 kötet és dvd, 3 számítógép, nagyképernyős televízió, projektor található. Minden olyan szolgáltatás elérhető a buszban, amelyekkel eddig csak hagyományos könyvtárban találkozhattak az olvasók: könyv- és dvd-kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi, multimédiás eszközök.

A busz külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okoseszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x