hirdetés
57045330_10157226958158293_8564099036569665536_n.jpg

A Kétfarkú Kutya Párt javára döntött járdafestés-ügyben az Alkotmánybíróság

Alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Szombathelyi Járásbíróság végzését. Nem volt köztisztasági szabálysértés, és nem volt a társadalomra veszélyes a festés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.


hirdetés

2017 augusztusában a szombathelyi bíráság ítéletet hozott a Kétfarkú Kutya Párt aktivistái ellen, amiért azok a városban színesre festettek egy berepedezett járdaszakaszt. A végzés szerint köztisztasági szabálysértést követettek el.

A figyelemfelhívó akcióra a párt elmondása szerint a balesetmegelőzés mellett azért került sor, hogy az útburkolat hibáira a hatóságok és a közvélemény is felfigyeljen és minél hamarabb ki legyen javítva az adott szakasz. Egyébként nem ez volt az egyetlen ilyen megmozdulásuk.

Amint azt az Alkotmánybíróság által kiadott határozatban is feltüntetik, véleményük szerint a cselekmény nem volt veszélyes a társadalomra:

"A járda felületét ugyanis nem szennyezték be, az általuk használt vízben oldódó festék könnyen eltávolítható, és magatartásuk nem volt más, mint a szabad véleménynyilvánításuk, amellyel egy hatósági mulasztásra hívták fel a közvélemény figyelmét. Utaltak arra, hogy míg a vonatkozó jogszabályok szerint a járdát a meghibásodást követő egy héten belül ki kellene javítani, addig a szóban forgó járdaszakasz 20 éve rossz állapotban van."

A szombathelyi bíróság ezzel ellentétben a társadalomra veszélyesnek ítélte meg a tevékenységet. Szerintük a szabálysértési hatóság megfelelően döntött, amikor "a közterület tulajdonosa érdekének védelmét helyezte előtérbe a véleménynyilvánítás szabadságával szemben".

A párt azért fordult Alkotmánybírósághoz, mert úgy látták, hogy a bíróság döntése sérti a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogukat és a művészeti alkotás szabadságához való jogukat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
beri-polgarmester.png

„Ezt most beszoptátok”- pezsgővel, medencében ünnepelte győzelmét a borsodi polgármester

Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás Facebook-videóban osztotta meg a pillanatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A 444 szúrta ki, hogy a Borsod megyei Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás mennyire önfeledten ünnepelte győzelmét.

A korábban hatrendbeli közokirat-hamisítás miatt 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélt, uzsorázással és más bűncselekményekkel gyanúsított Beri közel 72 százalékkal nyert a településen.

Facebookra feltöltött videója szerint a nagy pillanatot medencéjében, pezsgőlocsolással koronázta meg. Közben azt kiáltotta: "ezt most beszoptátok", és nyomatékul be is intett a kamerának.

Közzétette: Tamas Beri – 2019. október 13., vasárnap

KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
tatra.jpg

200 métert zuhant a szakadékba egy nő a Tátrában, de túlélte, a férje viszont meghalt

Az asszony még tudta riasztani a mentőket, de a férjén már nem tudtak segíteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Egy házaspár zuhant le szombaton délután a Nyugati-Tátrában, a Bánya-hegy közelében lévő szakadékba - írta meg a parameter.sk.

Az asszony kétszáz métert zuhant, és túlélte az esést. Még volt annyi ereje, hogy segítséget hívjon. Arról is beszámolt, hogy férje is vele együtt esett a mélybe, de ő még mélyebbre zuhant, nem látja, nem tudja, hogy hol van, és kommunikálni sem tud vele.

A hegyi mentők riasztották a mentőhelikoptert, amely a Zsári-völgyben vette fel a hegyi mentők csapatát, míg egy másik csoport gyalogosan indult el a baleset helyszínére.

A mentőhelikopterben ülők bukkantak a férfira, de ő nem élte túl a zuhanást.

Ezt követően találták meg a nőt, akit a poprádi kórházba szállítottak - írta a lap.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
labak.jpg

Magyar Hang: Videóra vették a szavazatszállítókat

Komplett lista alapján szervezték, hogy kit, hova kellett vigyenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.A Magyar Hang videóra vette, ahogy Ferencvárosban szavazókat szállítottak a szavazóhelyekre.

Még azt is hallották, ahogy komplett lista alapján szervezték, hogy melyik helyre, kit vigyenek. Ezt a kerületben több helyen is tapasztalták.

"Egész nap nagyüzemben megy a szavazók szállítása Ferencvárosban, a Balázs Béla utca és a Lenhossék sarkánál például gátlástalanul hozták-vitték az embereket, miközben nagy hangon listákról, pártokról kiabáltak.

Mint annak fültanúi lehettünk, komplett lista alapján szervezik, kit, hova kell vigyenek. Hasonló esetek sora zajlott a kerület más részein is. Délután öt óra körül a Momentum önkéntesei is megjelentek, hogy kérdőre vonják a sarkon tevékenykedőket, akik meglehetősen agresszíven reagáltak" - írta a Magyar Hang a videójához.

A lap szerint később a rendőrség is megjelent, beszéltek az aktivistákkal, de tetten érés nem volt, mert a szavazatszállítók addigra eltűntek.

VIDEÓ: Szavazatvásárlók Ferencvárosban

Az eset után "pár perccel idősebb roma asszony érkezett a sarokra, kereste a „kontaktokat”, majd a helyzetet látva inkább ő is odébb állt" - számolt be róla a lap.

Mint azt korábban megírtuk, több incidens is volt vasárnap Ferencvárosban.

csoportban-kisertek-embereket-a-szavazokorbe-baranyi-krisztina-videokat-mutatott-ferencvarosbol

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
plakat.jpg

Újabb plakátokat rongáltak meg az ARC kiállításon

Három alkotást firkáltak össze a tárlaton, amely már csak ma estig látható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Mint azt megírtuk, csütörtökön felgyújtották és telefirkálták az ARC kiállítás egyik plakátját. Akkor Szücs Anikó és Lőrincz Gábor Kompromisszum című alkotását rongálták meg, amelyen a történelmi Nagy-Magyarország látható a szivárvány színeivel kiszínezve, alatt pedig a "kompromisszum" felirat olvasható.

A képet középen, a Nagy-Magyarországnál meggyújtották, a jobb oldalát kék színnel firkálták össze, a jobb oldalára pedig festékszóróval azt írták: "A holokauszt is vicces volt".

A plakátkiállítás Facebook-oldalán most újabb rongálásokról számoltak be.

Szombat éjjel három plakátot firkáltak össze. A szervezők azt írták:

"Hoffmann Edina: "Melyik lesz a befutó?", Szücs Anikó, Lőrincz Gábor: "Kompromisszum" és Ribényi Gergely: "Büdipest" című műveit érte a beavatkozás. A tárlatot már csak ma (vasárnap) 23:30-ig lehet megtekinteni".

arc-kiallitas-2019-plakatok
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!