hirdetés
osszeveszos-cover.jpg

A kanapéra parancsolta férjét miután összevesztek, a férfi reggelre meghalt

Ashley azért osztotta meg történetét, hogy felhívja a figyelmet: mindig ki kell békülni pároddal lefekvés előtt.
Daily Mail - szmo.hu
2017. július 11.


hirdetés

A háromgyerekes Ashley Murrell szeretné mindenkinek felhívni a figyelmét arra, milyen fontos az, hogy sose feküdj le úgy, hogy nem békültél ki a pároddal. Ő ugyanis összeveszett férjével, Mikey-val lefekvés előtt, méghozzá annyira, hogy ragaszkodott hozzá, a férfi a kanapén aludjon.

Mikor reggel felébredt, holtan találta a férjét.19554754_157110181501183_7205013908654930708_n

A 36 éves Mikey 16 órás műszak végén érkezett haza, felesége pedig dühös volt rá, hogy túlhajszolja magát. Csúnyán összevesztek, és nem békültek ki aznap este, ezért külön aludtak. Másnap azonban, amikor a nő felkelt, férje már nem élt. Ashely csak később tudta meg, hogy hogy férje

azért dolgozott olyan keményen szőnyegtisztítóként, hogy évfordulójukra Prágába vihesse feleségét.

„Amikor másnap reggel felkeltem és megláttam, rögtön tudtam, hogy valami baj van. Ugyanott feküdt, hol este, az arcszíne pedig teljesen megváltozott. Szürke volt. Odamentem hozzá, megérintettem, de hideg volt a teste, amitől visszahőköltem és kirohantam a szobából. Üvölteni kezdtem a 14 éves gyerekemnek, hogy az apja meghalt, majd kirohantam az utcára, ahol azt kiabáltam, hogy Mikey meghalt. Elájultam, úgy vittek vissza a házba a szomszédok. Annyira valószínűtlennek tűnt, képtelen voltam felfogni. Nem hittem el, hogy halott, inkább azt éreztem, hogy elhagyott minket. Amikor a mentősök megerősítették, hogy meghalt, összeestem és hányni kezdtem. Felfoghatatlan volt. Bűnösnek éreztem magam, amiért a kanapán kellett aludnia miattam. Az utolsó szavak, amiket mondtam neki, méregből fakadtak. Amikor megtudtam, hogy arra spórolt, hogy elmenjünk nyaralni, összetört a szívem”

hirdetés

– mesélte Ashley a Daily Mailnek.mike ashley

Ashely szerint férje nagyon jószívű volt, aki mindenkit fel tudott vidítani, a családját pedig imádta.

Szerette volna, ha a gyerekeinek mindene megvan, ezért is túlórázott olyan sokat.

„16 órás műszakokat vállalt, akár heti hét nap is, hogy eleget spóroljon ahhoz, hogy minden évben elvigyen minket Disneylandbe. Annyira kimerült volt, de csak az számított neki, hogy minket boldognak lásson. De sajnos egyre többet dolgozott, állandóan kimerült volt, tönkretette magát lassan és az egészsége is romlani kezdett. Aznap este, amikor hazaért, teljesen kivolt, soha nem láttam még olyan kimerültnek. Nehéz volt úgy látni őt, ezért kibuktam. Elegem volt ebből. Nekiestem, és azt mondtam, aludjon a kanapén, ami hülyeség volt, mert igazából azt szerettem volna, ha többet vagyunk együtt. Mikey elvesztése megváltoztatta az élethez való hozzáállásomat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mérgesek legyünk és ne a családunkkal töltsünk minden lehetséges pillanatot” – nyilatkozta Ashley.

A pár még 2007-ben ismerkedett meg, és 3 évvel később házasodtak össze.

Az esküvő után a férfi örökbe fogadta Ashley lányát, Morgant, 2013-ban pedig ikreik születtek, Mikey Junior és Lisa. A férfi mindig is sokat dolgozott, ám 2014-ben gerincízületi gyulladása lett, ami miatt egyre többet szenvedett. Lehet, hogy ennek is köze volt a halálhoz, amit a boncolás szerint fulladás okozott, azonban ismeretlen ok miatt. Ashely szerint férje sosem jött igazán rendbe a gyulladás után, és valószínűleg a kemény munka csak rontott a helyzeten.

"

A legnehezebb az volt, hogy elmondjam a gyerekeknek, mi történt. Először nem is mondtam el a piciknek, de mindig azt kérdezgették, mikor jön haza apu. A kisfiam most mindig azt kérdezi, meglátogathatjuk-e apát a mennyországban. Ez nagyon nehéz. Vannak könnyebb napok is, de nagyon nehezek is. Múltkor a gyerekekkel mentünk hazafelé kocsival, énekeltünk és boldogok voltunk, amikor egyszer csak bevillant az a kép, hogy megtalálom a kanapén. Ezt jó ideig nem fogom tudni elfelejteni. Nehéz lesz nélküle minden emlékezetes pillanat. Az első évfordulónk egyedül már megvolt. Tudom, hogy soha nem fogom elfelejteni őt. Túlságosan nagyszerű volt ahhoz, hogy azt szavakkal el tudnám mondani.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
38ee3742-5a00-4783-a746-a39c0207a23c.jpg

Meztelenül biciklizte körbe Londont, hogy pénzt gyűjtsön az öngyilkosság-megelőzésre

Csak egy testszínű tanga volt rajta. Az akciója sikeres volt, eddig 3,4 millió forintnyi pénz gyűlt össze.
Fotó: Kerri Barnes/Justgiving - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

16 kilométert tekert Londonban egy fiatal brit lány, hogy a mentális nehézségekkel küszködőknek segítsen. Azért azonban, hogy a lehető legtöbben figyeljenek fel a kezdeményezésre kicsit csavart a hétköznapi biciklizésen: mindezt ruha nélkül, csupán egy tesztszínű tangában tette meg - írja a Ladbible.

Kerri Barnes azután szánta el magát a bátor tettre, mikor a közelmúltban mentális problémákkal küzdő unokatestvére önkezével vetett véget életének.

Miután beleásta magát a témába, sokkolták a statisztikák arról, mennyi embert érintenek ezek a gondok, és hogy az öngyilkossági ráta az egekben van. Olyan módot keresett, amellyel felhívhatná minél több ember figyelmét erre. Lakótársa ekkor viccből felvetette, hogy biciklizzen meztelenül, akkor biztosan sokan odafigyelnek majd rá. Barnes azonban ráharapott az ötletre, és elhatározta, hogy megvalósítja, ráadásul novemberben, amikor már hideg van.

A pénzt a MIND nevű szervezetnek ajánlotta fel, amely krízistámogatást és öngyilkosságmegelőzési segítséget nyújt mindatok számára, akik nem látnak kiutat mentális problémáikból. Barnes azért is novemberre időzítette az akciót, mert mint a portálnak elmondta:

hirdetés

a második angliai kijárási tilalom alatt olyan sok hívás érkezett a szervezet lelki segélyvonalaira, mint még soha.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mikulascsomag.jpg

Idén is hagyj el egy mikuláscsomagot, hogy örömet szerezz másoknak

A kedves akcióban most háromféleképpen is mosolyt csalhatunk mások arcára.
Fotó: Gerd Altmann / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

A nagy sikerre való tekintettel a koronavírus miatti kijárási korlátozások ellenére megszervezi Hagyj el egy mikuláscsomagot elnevezésű akcióját Nagy András és Ancsin Alex.

Az akció lényege tulajdonképpen az önzetlen örömszerzés. Ahogy a szervezők fogalmaznak,

„az esemény lényege, hogy december 6-án, vagy 7-én szebbé tegyük valaki napját, mosolyt csaljunk valaki arcára. És mindezt hogy tehetjük meg? Hagyj el egy mikuláscsomagot, játékot, vagy esetleg egy könyvet...”

Mint írják, idén, a koronavírusra való tekintettel háromféleképpen lehet csatlakozni az eseményhez:

1. Forgalmas helyen elhagyott mikuláscsomag

hirdetés

„Készíts egy csomagot és hagyd el a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren. [...] A csomagra írj egy rövid üzenetet!”

Mivel a szervezők szeretnék nyomon követni a felhívás sikerességét, azt kérik, hogy aki részt vesz az akcióban, töltsön fel arról egy fotót a Facebook-eseményhez.

2. „Köszönjük a munkátokat!”

Idén a hagyományos elhagyott mikuláscsomag mellett célzott csomagokra is ösztönöznek az esemény kitalálói. A „Köszönjük a munkátokat”-akció keretében a csomagokat olyan helyeken javasolják letenni, ahol azok az emberek dolgoznak, akik járványhelyzet idején megkönnyítik kissé az életünket (tűzoltók, mentősök, egészség- és oktatásügyben dolgozók stb.). A meglepetéshez minden esetben írjunk egy rövid köszönőszöveget is.

3. „Kitartást a karanténban!

A harmadik típusú akcióban Nagy András és Ancsin Alex azt kéri, hogy a kényszerűen piros cetlivel ellátott karanténba kényszerült emberek számára készítsünk csomagokat, szintén valamilyen biztató szöveg kíséretében.

„Az elmúlt két évben több csoportot és eseményt hoztak létre az ország számos településén ebben a témában. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ha idén készít külön eseményt a saját településének, akkor mindenképpen hívják fel a csatlakozók figyelmét az országos akcióra, továbbá kérjék meg a csatlakozókat, hogy a központi eseménynél is jelezzék részvételüket az akcióban” - kérik a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bojte-csaba-korhaz.jpg

Videón üzent Böjte Csaba, miután kiengedték a kórházból

Koronavírussal kezelték, de már jól van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Kiengedték a kórházból Böjte Csaba ferences szerzetest, akiről november közepén derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának eleinte enyhe tünetei voltak, később azonban rosszabbodott az állapota, ezért kórházba került.

Hétfőn azonban hazamehetett - erről az atya új könyvéhez készült Facebook-oldalon adtak hírt. Egy videót is megosztottak arról, ahogy Böjte Csaba elhagyja a Szent László kórházat,

és már a kijáratnál a kezébe vehette új füveskönyve egy példányát.

Az atya a videóban elmondta, hogy november 13-án jelentek meg nála a tünetek, 16-án tesztelték le és kapott pozitív eredményt, most, a kórházi kezelés után pedig már jól érzi magát.

hirdetés

A felvételen a ferences szerzetes mesélt egy kicsit a könyvéről is, majd elmondott néhány gondolatot a koronavírusról.

"A koronavírust szidjuk - meg is érdemli. Velem se volt kesztyűs kézzel. De tény az, hogy én nem vagyok biztos, hogy ha nem lett volna a vírus, ez a könyv a kezemben lenne. (...) Valahogy segített abban, hogy fókuszáljuk a dolgainkat a lényegesekre, ránézzünk, elmélkedjünk. Igazából így tudott megszületni ez a könyv. Én azt gondolom, hogy biztos a koronavírusos sok ajtót, ablakot bezár előttünk, de nézzük meg, hogy melyikek azok a lényeges, fontos ablakok, ajtók, amelyek meghatároznak bennünket: család, elmélyülés, rendcsinálás, (...) a fölösleges dolgokat félrerakni"

- mondta Böjte Csaba, aki a videó végén megköszönte azt is, hogy sokan imádkoztak a gyógyulásáért.

Log into Facebook

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mento.jpg

Mentősöknek sütnek a KarantÉNkonyhám lelkes csoporttagjai – te is csatlakozhatsz a jótékonysági akcióhoz

Már több száz tálca süti elkészítésére jelentkeztek az ország minden pontjáról. Sokan gyerekrajzokat, köszönőleveleket is csatolnak a finomságok mellé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Advent első vasárnapjától

házi készítésű édes és sós süteményekkel kedveskednek a mentősöknek

a KarantÉNkonyhám csoport lelkes tagjai. A jótékonysági ötlet a mindig pörgős Harmath Esztertől - a csoport létrehozójától - származik, aki felvetette, hogy jó lenne segíteni a mostanában egyre nagyobb teherrel birkózó mentősöket is.

Egy mentőtiszt ismerőse elmondta neki, hogy a legjobban a süteményeknek örülnének, mert azt két út között is meg lehet enni, vagy jól esik a kávé mellé, mikor kicsit szusszanhatnak. A csoportban azonnal nagy volt a lelkesedés, eddig mintegy kétszáz felajánlás érkezett, ami 400 tálca finomságot jelent.

A csatlakozók a KarantÉNkonyhám csoportba belépve, az ott leírtak alapján tudnak jelentkezni. Eszter és segítője jegyzi a felajánlásokat, egyeztetnek, majd a sütit készítők maguk veszik fel a kapcsolatot a helyi mentőállomással. A küldeményeket a járványügyi szabályok betartása mellett adják át. A finomságokról – és gyakran apróbb meglepetésekről, személyes levelekről, gyerekek rajzairól - fotó is készül, és előfordult már, hogy a mentősök is küldtek köszönő képeket és sorokat a csoportnak.

Az akció még tart, így aki szívesen támogatná a mentősöket egy-egy tálca süteménnyel, az csatlakozhat hozzá. Ezen a linken is tudsz jelentkezni, a felhívás alá írd oda, hogy melyik település mentőseit támogatnád az akcióban. A csoportban a #szeretlekmagyarország hashtag-et keresve találtok bővebb információt majd.

hirdetés

Íme a felhívás, melyet a csoportba tett ki Eszter:

"A KarantÉNkonyhám, hatalmas ajándék ettől az évtől, miközben tudom, hogy milyen helyzet hozta életre. Szeretem a csoportot, mert annak ellenére, hogy a Covid "teremtette", valahogy mégis a csoporton kívül tudott maradni... Ezért aztán szeretném, ha segítenétek nekem egy nagy projekt megvalósításában.

Telefonon felhívtam egy kedves régi ismerősömet, aki mentőtisztként dolgozik értünk, értetek. Covidos köröket is fut, mindezt nőként és anyaként. Megkérdeztem, hogy milyen segítségnek örülnének. Ő annyit mondott, hogy ami a fárasztó műszakok alatt nagyon jól esett, és jól esne nekik, az egy tálca sütemény. Akár sós, akár édes, de olyan, amit könnyen bekapnak, két mentés közt, akár az autóban.

Nagyon nehéz időszak vár rájuk, és szeretném, ha mi KARANTÉNKONYHÁSOK ezt szebbé tennénk. Ki tart velem?"

A sütemények készítői fotókkal és pár szóval is beszámolnak arról, merre jártak, kiket leptek meg:

- A "meglepetés süti" átadása megtörtént az érdi mentőszolgálat dolgozói részére. Úgy érzem, hogy valóban sikerült egy kicsit "feldobni" a mai napjukat és mosolyt varázsolni a fáradt arcokra! (Gondoltam az esetlegesen glutén- és laktózérzékeny dolgozókra is a karamellizált gyümölcsös sütivel)

- Csillaghegy Mentőállomás - Küldetés teljesítve - Örültek neki nagyon.

- A miskolci mentőállomás is megkapta az ellátmányt. Krumplilángos és palacsinta - örültek neki nagyon.

- Budai Mentőállomás is megkapta! Nagyon örültek neki és a lányaim - akik átadták velem - plüss macit kaptak cserébe. OMSZ Budai mentőállomás, köszönjük!

- Hajnali köszönő kuglófok a zalaegerszegi mentősöknek

- Átadtam az esztergomi mentőállomáson a sütit egy fiatal mentősnek! Meglepődött és nagyon örült a süteménynek és persze ennek a kezdeményezésnek!

- A szentendrei sütik is célba értek

- A józsefvárosi OMSZ állomásra elindultak a csomagjaink a férjem jóvoltából. Kati szezámmagos rudat és mindenmentes sütőtökös-kókuszos golyót készített, én pedig rumos kókuszgolyót. A gyümölcs és a pezsgő egy kis extra.

És egy korábbi süti-ajándékozó friss véleménye:

"Múlt héten az elsők között voltam beosztva és vittem sütit a 2. kerületi mentőállomásra. Azóta csak nézem, nézem a képeket, és újra és újra telik meg a szívem szeretettel. Eszter, fantasztikus vagy, hogy ezt kitaláltad, és

szavakkal ki sem tudom fejezni, ebben a zord, sok tekintetben nehéz világban milyen csodálatos érzés egy ilyen közösséghez tartozni. Megmelengetitek a szívem, és ilyenkor bizony senki nem tudja elvenni tőlem a bizonyosságot, hogy a világ, és benne az emberek jók, csak lehetőség kell nekik, hogy megmutathassák. Köszönöm"

Eszterről és a KarantÉNkonyhám létrejöttéről elsőként számoltunk be:

Eszter – aki szeret sütni-főzni – tavasszal, a járvány kitörése után szembesült azzal a gonddal, amivel sok más édesanya: Mi legyen ma a menü? Mit lehet az X-dik napon is újként kitalálni, elkészíteni, feltalálni? A közösségi médiában sok hasonló anyukát látott, így jött az ötlet, hogy segítsék egymást. És jött a KarantÉNkonyhám – ami pár nap alatt sikeres lett.

A kétgyerekes édesanya és fotós álmában sem gondolta volna, hogy kezdeményezése ekkora siker lesz. Már több mint hatezer tagja van a csoportnak, ahol segítik egymást tippekkel, receptekkel. A családanya által összeállított menük és az egyszerű, finom ételek, családi receptek, vagy épp improvizált gyors finomságok leírása és a fotói is bekerülnek a csoportba. Sőt,

egy könyvkiadó is felfigyelt rá, és így a karácsonyfa alá megjelent Harmath Eszter: KarantÉNkonyhám című kötete is.

Címlapfotó: Eszter és két mentős a szentendrei mentőállomáson az ajándék sütikkel

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!