hirdetés
vece_wc.jpg

A jövő okosvécéje miután lehúzzuk, komplett egészségügyi diagnosztikát ad

Egy ember élete során összesen három évet tölt a vécén kuporogva. Túl azon, hogy egy mini laboratórium kerül a lakásba, ez az idő sem veszik kárba.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

Vajon milyen lesz a jövő vécéje? A kérdésre egy WC-higiéniai márka kereste a választ a trendkutató, James Wallmann segítségével. Az eredmények publikálását pedig nem véletlenül november 19-re időzítették: ezen a napon ünnepeljük ugyanis a WC világnapját, írja a Metro. Éljen, éljen!

A 30 oldalas jelentés úgy véli, hogy a deszkán töltött idő az eddigi újságolvasás és telefonnyomkodás helyett valóban hasznos időtöltés lehet nemsokára. A jövőkutató szerint 2050-re a WC-k beállhatnak az egyre okosodó eszközök sorába, és miközben az ember üríti a salakanyagot, közben komplett egészségügyi diagnosztikát kaphat a szeánsz végére.

hirdetés

James Wallmann víziója szerint ugyanis a jövő vécédeszkája kakilás közben

méri majd a pulzusszámot és a vérnyomást.

Ráadásul még beépített mesterséges intelligenciával is rendelkezhet, így akár egy kellemes csevejt is folytathatunk állapotunkról a lakás legnyugisabb helyiségében, miközben a reggeli / esti rutint végezzük.

Ha a művelet befejezése után még pár percet képesek leszünk eltölteni egy légtérben a végtermékkel, az okosvécé kielemzi a széklet tartalmát is. Így

kiderülhet, hogy mi a helyzet a cukorszintünkkel, rendben van-e a vitamin-háztartásunk, és hogy kell-e valamit változtatni az étrendünkön.

Túl azon, hogy egy mini laboratórium kerül a lakásba, még rengeteg időt is megspórolhatunk ezekkel a vécékkel, ha valóra válnak. Mivel egy átlagos ember élete során összesen három évet tölt a vécén kuporogva, jelentős időt szabadíthat fel, ha a tevékenység közben kapott eredményekkel dolgozhat a háziorvosa, és nem kell ezért még külön mintákat is adni a kórházban.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tesla-torhetetlen-uveg-betort-1000x613.jpg

Betört a Tesla törhetetlen üvege a bemutatón

Elon Musk igyekezett poénnal elütni az óriási bakit, de ettől még ugyanolyan kínos volt a helyzet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 22.


hirdetés

Bemutatták a Tesla új készülőben lévő teherautóját, amelyről Elon Musk korábban azt mondta, olyan lesz, mintha a Szárnyas fejvadászból jött volna. A járgány a Cybertruck névet kapta, a gyártó szerint egyik fő különlegessége pedig a törhetetlen üvegekben rejlik, amik tulajdonképpen olyanok, mint egy átlátszó fém.

Mindezt a bemutatón úgy próbálták meg szemléltetni, hogy a Tesla dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen nekivágott egy fémgolyót a speciális üvegnek, ami azonnal betört.

Elon Musk próbálta egy poénnal leütni az amúg ynagyon kínos szituációt és azt mondta, legalább nem repesztett át rajta teljesen a labda, és, hogy az is lehet, hogy csak a kollégája dobott túl erősen.

hirdetés

Ezután csak rontották a helyzetet, hiszen még egyszer nekivágtak a másik üvegnek is egy fémgolyót, de az is egyszerre betört.

Az esetről videó is készült:

Elon Musk nem értette, hogyan történhetett az eset, hiszen elmondása szerint a tesztek során egy mosdókagylóval sem tudták betörni az üveget - írja a 24.hu.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
1600px-Líneas_de_Nazca_Nazca_Perú_2015-07-29_DD_61.jpeg

Új Nazca-vonalakra bukkantak a mesterséges intelligencia segítségével

November 15-én bejelentették, hogy 143 új ábrát találtak.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

A Nazca és Palpa városa közt fekvő Nazca-sivatagot elképesztő rajzok borítják, melyeket először 1920-ban kezdtek feltérképezni, de némelyikük több mint kétezer éves is lehet.

A titokzatos vonalak nagy magasságból furcsa, de jól kivehető rajzokat adnak ki és felfedezésük óta foglalkoztatják a tudósokat.

A vörös felszíni rétegek elhordásával alkotott állatok, emberek és geometriai alakzatok rajzai közül a legnagyobbak száz méteresek, de vannak köztük kisebb, alig pár méteres ábrák is. A tudomány még nem találta meg a választ arra a kérdésre, hogy pontosan milyen célból születtek.

hirdetés

2018 tavaszán nagy szenzációnak számított a több mint 50 új geoglifa. Akkor a kutatók amatőr önkéntesekkel együttműködve műholdas felvételeken keresték a potenciális alakzatok helyét, majd a régészek ellátogattak az esetleges lelőhelyekhez, és drónok segítségével is megvizsgálták a területeket.

A tudósok most a mesterséges intelligencia segítségét veszik igénybe, hogy még több hasonlót fedezzenek fel és máris sikerrel jártak.

Masato Sakai és munkatársai a japán Yamagata Egyetemről másfél évtizede tanulmányozzák a vonalakat, melyeket a történelem és az időjárás sem kímélt az idők során.

A japán csapat a terepmunkát nagy felbontású 3D térképek elemzésével egészítette ki - írta meg a Livescience oldala.

Az IBM Japan közreműködésével mélytanuló algoritmusokat eresztettek rá a műholdakkal és drónokkal készült légi felvételekre, és megtanították a rendszert a vonalak azonosítására.

A forradalmi újításnak hála az események és a kutatómunka felgyorsultak, már az első teszek során is találtak egy új, emberszerű figurát.

November 15-én pedig bejelentették, hogy összességében 143 új ábrát sikerült felfedezniük.


KÖVESS MINKET:


hirdetés

Bejártuk Magyarország legnagyobb irodaházát – közel 5000 ember dolgozik a Telekom új központjában

Igazi kisváros épült fel a Népligetnél, hipermodern szolgáltatásokkal: még saját fitneszterem, szauna és futópálya is van a hatalmas épületben.
Fotók: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Az ország legnagyobb irodaháza, az ország egyetlen tetőtéri futópályája, az ország egyik első 5G-kompatibilis épülete a Magyar Telekom és a T-Systems közös Könyves Kálmán körúti székháza. Az épületbe a vállalat munkatársai egy éve kezdték meg a beköltözést, ezzel párhuzamosan számolták fel az eddigi központokat, például a Krisztina körúton és a Szerémi úton.

A 105.000 m2 nagyságú ingatlan számos tekintetben a legek épülete, és már most több rangos építészeti és ingatlanfejlesztési díjat elnyert.

Az épület tulajdonosa és fejlesztője a WING Zrt., a Magyar Telekom hosszú távon bérli az ingatlant. A Market Építő által kivitelezett székház a XXI. század építészetének és a főváros arculatának meghatározó együttese, melyet a számok volumene is megerősít: az építkezés során 80.000 köbméternyi betont, 10.000 tonna betonacélt és 26.000 négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel.

hirdetés

A grandiózus épület tervezésekor a megrendelő és a TIBA Építész Stúdió kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatósági szempontokra is, így a BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően többek között energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtő metódust alakítottak ki a székházban, melyet komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer kezel.

A kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik. De ekkora homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással.

A közel 5 ezer kollégát befogadó tér megalkotásakor az energiahatékonyság mellett a kreativitást és közösségépítést támogató, inspiráló belső terek kialakítása is meghatározott cél volt.

Az új székházba való költözés egy időben zajlott a vállalatcsoport kulturális és szervezeti transzformációjával, az agilis működés bevezetésével.

„Gyorsabb, ügyfélközpontú működést és a munkatársi elégedettség növekedését várjuk az ország és a távközlési szektor legnagyobb agilis transzformációjától. Az új épület kialakítása, az inspiráló közösségi terek, a nyílt irodatér nagyban segítik ezt az átalakulást”

– mondta el a folyamat hátteréről Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

hirdetés

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere elmondta: „Az új székház nemcsak működési, kulturális szempontból is új fejezetet nyitott a vállalat életében, hiszen a korábbi több telephely egy épületbe való integrálása lehetőséget teremtett arra, hogy a munkatársak közötti kommunikáció és együttműködés egy hatékonyabb szintre léphessen”.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés

Még mindig sokan fűtenek fával és szénnel - Európában nálunk a legrosszabb a levegő

A szálló por egészségügyi következményei tragikusak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 22.


hirdetés

Ugyanakkora szálló por szennyezést mért a Levegő Munkacsoport a főváros egyik legforgalmasabb csomópontján, mint egy külső kerület kertvárosi részén.

Még ma is minden ötödik háztartásban fűtenek fával, rosszabb esetben ráadásul vizes fával, rongyokkal vagy akár szeméttel. A szilárd tüzelés komoly környezetszennyezést okoz. Ezért van a belvárosi nagy forgalmú út mentén mérthez hasonlóan magas szálló por érték a város széli kerületben.

A szálló por okozta betegségekbe több, mint tízezren halnak bele Magyarországon évente.

A szálló por egészségügyi következményei pedig súlyosak, a szélütés, a központ idegrendszeri betegségek mellett többek között szerepe lehet az asztma vagy a tüdőrák kialakulásában is.

hirdetés

Egy nemzetközi ranglista szerint egész Európában nálunk a legrosszabb a levegő.

Ma indul az RTL Híradó új rovata, a Zöld Hírek, melyben rendszeresen beszámolnak a legégetőbb ügyekről a környezetszennyezéssel és a klímaváltozással kapcsolatban.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!