hirdetés
koporso.png

A halott tizenéves focistával „rúgattak be” egy gólt a mexikói temetésen

A koporsóról pattant a kapuba a labda, ezután mindenki éljenezni kezdett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 14.


hirdetés

Kissé bizarr módon búcsúztattak el egy 16 éves fiút a mexikói Oaxacában, aki a híradások szerint rendőri erőszak áldozata lett - szúrta ki a TMZ. A fiatal focistának barátai és csapattársai rendhagyó temetést szerveztek: a koporsót egy focikapu mellé állították, és a fiúk rögtönzött focimeccsbe kezdtek.

Az egyikük úgy rúgta a labdát, hogy az a koporsóról a kapuba pattanjon, így "rúghasson" még egy utolsó gólt a halott.

A temetésen részt vett egy sportriporter, Guillermo Schutz is, aki szerint rendkívül megható volt a jelenet. Az esetről Twitterre töltött fel videót:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lydiareid-1000x650.png

Éveken át bolondnak hitték a skót nőt, most kiderült, valóban üres a 45 éve halott kisbabája sírja

Bírósági utasításra exhumálták a sírt, és kiderült, hogy sosem feküdt benne senki. Az édesanya perel, és igazságot követel.
Fotó: BBC - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Beperli a Skót Államügyészséget és egy temetkezési vállalatot is egy 75 éves asszony, miután 45 évvel fia halála után kiderült, hogy a sírhelye valójában üres - írja a Daily Record. A nő igazságot követel, és vissza szerezné kapni egyhetesen elhunyt fia maradványait.

Lydia Reid még 1975-ben, Edingburgban szülte meg kisfiát, Garyt, aki azonban egyhetes korában elhunyt. A nő már ekkor gyanította, hogy nem stimmel valami, a kórházban ugyanis megmutatták neki halott gyermekét, egy szőke hajú, kövérebb testet, ő viszont váltig állította, hogy a fia sötét hajú és vézna volt.

A nő szavait azonban senki nem vette komolyan, mondván, hogy szülés utáni depresszióban szenved, ráadásul a gyász is kínozza, azért nem ismeri fel a gyermekét, mert nem akarja elfogadni halálának tényét.

A kisfiú temetésén aztán Reid gyanúja tovább nőtt, ugyanis furcsán könnyűnek találta fia koporsóját. A gyanú azóta sem hagyta nyugodni, hiába gondolták őt a környezetében sokan bolondnak, és most, négy évtizeddel később úgy tűnik, hogy valóban neki volt igaza: három évvel ezelőtt sikerült elérnie, hogy exhumálják a koporsót, és törvényszéki orvosszakértő vizsgálja meg a maradványokat.

Azaz csak vizsgálta volna meg, ugyanis a koporsó üres volt, a szakértő szerint nem feküdt benne holttest, bomlásnak ugyanis nem volt jele.

hirdetés

Reid gyanúja tehát beigazolódott, most már azt akarja mindenáron kideríteni, hogy mi is történhetett fiával 1975-ben. A vizsgálat óta azonban továbbra sem történt előrelépés az ügyben, így most az exhumálás által szolgáltatott bizonyítékok fényében beperelte a Skót Államügyészséget és a fia temetését szervező céget, a Scotmid Cooperative Funeralst is - az utóbbitól 75 ezer fontot (majdnem 30 millió forintot) követel.

Az édesanya egyben azt is követeli, hogy a család kapja vissza a kisfiú maradványait, hogy végre eltemethessék.

A brit egészségügyi szolgálat (NHS) korábban felfedte, hogy 1970 és 2000 között több mint 6 ezer szövetmintát vettek különböző betegek szerveiből - köztük gyermekekből is -, Reid úgy véli, hogy a fia is köztük lehet, ugyanis több szülővel együtt az a gyanújuk, hogy engedély nélkül használtak fel gyermeki szerveket a kórházakban. Ezeket a mintákat követeli vissza, hogy végre a családi sírboltban nyugodhasson a fia.

A Skót Államügyészség megerősítette a lap kérésére, hogy valóban folyik a nyomozás az ügyben, ám nem kívántak kommentárt fűzni a témához a vizsgálatok miatt. A Daily Mail megkereste a skót temetkezési vállalkozást, ahonnan viszont nem érkezett válasz.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
kanetanaka.png

Családja nélkül, egy üveg kólával ünnepelte rekorddöntését a világ legidősebb embere

Egyúttal Japán történetének valaha élt legidősebb embere lett Kane Tanaka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Kane Tanaka, aki tavaly március óta a világ legidősebb embere, szombaton újabb rekordot döntött meg: ő lett Japán valaha élt legöregebb embere - írja a Guardian.

A nő szombaton lett 117 éves és 261 napos - ezzel egy nappal megdöntötte az addigi rekorder japán, Nabi Tajima rekordját, aki 2018-ban ennyi idősen hunyt el.

Az idős asszony Fukuoka város egyik idősotthonában él, a koronavírus-járvány miatt családja nem ünnepelhette meg vele a nagy eseményt, ám küldtek be neki egy ajándékot: csináltattak neki egy pólót a saját arcképével. Unokája, a 60 éves Eiji Tanaka elmondta egy helyi újságnak, hogy hihetetlenül büszkék rekorder rokonukra, aki matuzsálemi kora ellenére minden nap élvezi az életét még úgy is, hogy a látogatási tilalom miatt családja nem lehet vele. Napjait leginkább azzal tölti, hogy társasjátékozik az intézmény többi lakójával.

Tanaka kedvenc italával, a kólával ünnepelte a rekorddöntést az idősotthonban, ahol videót is készítettek róla:

Tanaka nem most lett rekorder, tavaly márciusban került bele a Guinness Rekordok könyvébe, mint a világ legöregebb élő embere.

hirdetés

Japánban egyébként rendkívül sok a 100 év feletti ember, sőt, még napjuk is van az időseknek: mindig szeptember harmadik hétfőjén, azaz éppen ma tartják az Idősek Tiszteletének Napját, amely munkaszüneti nap az országban. Ennek apropójából friss adatokat osztottak meg a japán hatóságok az idős populációról:

az ország 126 milliós lakosságából 36,17 millióan 65 felettiek, ezen belül 80 450-en vannak már túl a tizedik X-en.

Mindkét szám rekordnak számít, soha nem volt még ilyen sok idős ember az országban, sőt, az az arány, hogy majdnem a lakosság harmada (28,7%) 65 fölött van, a japán belügyminisztérium szerint az egész világot tekintve is a legmagasabb arány.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tetko.jpg

Az extrém testmódosítások rajongói megmutatták átalakított külsejüket

Szemtetkó, szájpadlásra vagy hónaljra varrt minta, testékszer és számos más különleges „önkifejezési mód”. Csak erős idegzetűeknek...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 19.


hirdetés

Sárga szemek, akváriumköröm, tájkép a nyelven, és állatocskák az ajak belső felén. Csak néhány extrém dolog mindazok közül, amelyeket a testmódosítás hívei csináltatnak magukon.

Fájdalmas, drága, ám egyre népszerűbb beavatkozásokat mutat be a Fókusz, amelyekhez tényleg bevállalós alanyok kellenek.

A tetoválóművész szerint egyre több "komoly" ügyfele is van, ügyvédtől a minisztériumban dolgozóig. Ők általában olyan helyre kérik a mintát, ahol felöltözve nem látszik. Ha valaki nem szeretne látványos tetkót, annak például a szájpadlás, vagy az ajkak belső oldalára is lehet valamit varratni.

A szemtetkó nem csak ijesztő, de veszélyes is - mondják a szakemberek. A bizarr körmök pedig kevésbé praktikusak, bár egyre terjednek. Például az akváriummal, fogformával, tésztával készült, vagy akár fogmosásra is alkalmas díszítések, sőt olyan is van, amiben élő növények vannak.

Az orrcimpák tágítása nagyon fájdalmas - árulja el a 30 éves, extrém módon kitetovált, testmódosított magyar férfi.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baby-4077353_1920-1000x667.jpg

Három szívrohamot élt túl a brit csecsemő, akinek tej jutott a tüdejébe

Az orvosok csodáról beszélnek.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

A csodával határos módon életben van az a csecsemő, aki egy hónapos kora előtt három szívrohamot is túlélt, amit az okozott, hogy pár csepp tej bejutott a tüdejébe - írja a Mirror.

Bertie Spencer teljesen egészségesen született,

17 napos korában etetés közben nyelt félre, ám édesanyja, a 23 éves Tonicha azt hitte, nincs komoly baja a csecsemőnek. Fél órával később azonban a kisfiú feje kékülni kezdett, azonnal az egyik nottinghami kórházba siettek vele.

Kiderült, hogy a tüdejébe jutott pár csepp tej gátolta a légzésben, ez pedig szívleállást okozott a kis szervezetben. Az orvosok háromszor hozták vissza az életbe a szívmegállások után, ám nem jósoltak sok jót, sőt, azt tanácsolták a szülőknek, hogy jobb, ha elbúcsúznak gyermeküktől.

Édesanyja azonban végig vele volt és beszélt hozzá, a monitoron látszódott, hogy az anya hangját hallva a gyermek szívhangja erősödött.

hirdetés

A kisfiú állapota csodával határos módon javulni kezdett. Az orvosok azóta is csodaként emlegetik Bertie gyógyulását, ugyanis tényleg minden arra utalt, hogy a kis test nem tudja majd túlélni ezt a megrázkódtatást.

Az MRI képek kimutatták, hogy az oxigénhiány károsította a gyermek agyát, méghozzá a mozgásért felelős részeket, ám azt, hogy milyen mértékben, és milyen tartósan érte károsodás, azt csak az idő tudja majd megmondani.

Előfordulhat, hogy cerebrális parézis alakul majd ki nála, amely a mozgásában korlátozza majd. Emellett az életmentés közben égési sérüléseket szenvedett, amikor az életmentő adrenalin a bőrére ömlött - az is felmerült, hogy amputálni kell a jobb lábát, ám szerencsére az is begyógyult.

Az édesanya szerint a tapasztalatok eddig jók, úgy viselkedik, mint egy normális csecsemő. Az orvosok azt mondták, hogy a félrenyelés miatt problémái lehetnek majd az ivással és a mosolygással, ám egyikkel sincsen baj egyelőre.

"Bertie egy igazi kis csoda, nagyon büszkék vagyunk rá" - mondta a lapnak az édesanya.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!