hirdetés
Bator_Tabor_1.jpg

A gyerekkor mindenkinek jár

A Bátor Tábor Alapítvány abban segíti a daganatos és krónikusan beteg gyerekeket, hogy bátran fel tudják venni a harcot a betegséggel szemben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. május 08.


hirdetés

„Kisfiam komoly műtéten esett át. Szerencsére azóta rendben van. Életében most volt először a Bátor Táborban. Egész héten izgultam miatta és azon gondolkodtam, hogy nem is őt, hanem minket kellett volna erre felkészíteni. Már hajnalban elindultam, hogy időben odaérhessek érte. Egy csillogó szemű kisfiú állt előttem. Boldog volt, és nem csak azért, mert találkoztunk, hanem mert annyi élménnyel gazdagodott ezekben a napokban, annyi barátot szerzett, hogy az leírhatatlan” – mesélte Zsófia, Peti édesanyja.

Bator_Tabor_3

Bator_Tabor_5

Peti számára különösen nagy élmény volt a magas-kötélpálya és az íjászat, hisz végre megfeledkezhetett a betegségéről és újra gyerek lehetett a Bátor Táborban.

hirdetés

Petihez hasonlóan a Bátor Tábor Alapítvány ingyenes táboraiban évente már több mint 1000 daganatos és krónikusan beteg gyerek és családja meríthet erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz. A Bátor Tábor egy egyedülálló hely Magyarországon, ahol a súlyosan beteg gyermekek és családjuk számára élménnyé válik a gyógyulás. Az alapítvány 2001 óta szervez a családok számára ingyenes élményterápiás programokat súlyosan beteg – köztük daganatos, cukorbeteg, ízületi gyulladással, izombetegséggel, gyulladásos bélbetegséggel élő – gyermekeknek és családjuknak, amely kiegészíti a kórházi kezeléseket, segíti a gyógyulást.

VIDEO: Bátor Tábor - életeket változtatnak.

A tavasztól őszig tartó turnusok alatt rengeteg örömben és sikerélményben van része a gyerekeknek – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. De a táborban újra gyerekek lehetnek. Az előző héten akár még a kórházi ágyban fekvő gyermek a Bátor Táborban biztonságos körülmények között, állandó orvosi felügyelet mellett minden olyan élményt megkaphasson, amit a betegség elvett. Magaskötél-pályán kalandozhatnak, íjászkodhatnak, zene-, kézműves- és fotóprogramon vehetnek részt. A táborban alkalmazott élményterápiának köszönhetően pedig kutatásokkal igazoltan nő a gyerekek önbizalma is.

Bator_Tabor_2

A Bátor Tábor Alapítvány már 13 éve adományozók nagylelkűségének és pályázatoknak köszönhetően fedezi a beteg gyermekek ingyenes táboroztatásának költségeit. Ezért minden támogatás segítség, hogy még több gyermeket fogadhassanak a Bátor Táborban, vidám napokat szerezve számukra a betegséggel küzdött harcban.

Bator_Tabor_4

Segíts te is!

Kérjük, támogasd Te is a daganatos és súlyosan beteg gyerekeket adód 1%-ával, hogy minél több gyógyító élményben lehessen részük!

A Bátor Tábor Alapítvány adószáma: 18107913-1-41

Ha még több információra vágysz a Bátor Táborról, keresd fel a honlapjukat is!

Ha szerinted is szuper hely a Bátor Tábor, nyomj egy lájkot!hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bejruti-robbanas-nover-babak-northfoto.jpg

Szívmelengető fotón a bejrúti nővér, kezében a három újszülött babával, akiket megmentett a robbanáskor

Az ápolónő a három kicsit magához szorítva menekült el a szülészetről, amikor a robbanás történt.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot. Egy raktár gyulladt ki a libanoni főváros kikötőjében, ahol nagy mennyiségben tároltak ammónium-nitrátot. A robbanásnak legalább 135 halálos áldozata van, a sérültek száma több mint ötezer.

A beszámolók szerint a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még 10 km-ről is lehetett érezni a hatását. A kikötő több kilométeres körzetében az épületek ablakai kitörtek, leszakadtak a mennyezetek és a berendezésben is hatalmas károk keletkeztek.

Sok kórház, köztük az Al Roum kórház is megrongálódott a robbanás következtében. Bilal Jawich fotóst "szakmai megérzés" vezérelte, hogy odamenjen, és nem csalódott az intuíciójában, ugyanis egy nagyon emlékezetes pillanatnak lehetett szemtanúja.

Látta, ahogy egy nővér három újszülöttet tart a karjában meglepő nyugodtsággal, ami igencsak furcsa volt a körülötte látható káoszban a fotós szerint. A földön ugyanis rengeteg halott és sérült ember hevert.

hirdetés

"Mindezek ellenére a nővér olyan volt, mintha egy rejtett erővel kontrollálná magát, hogy megmentse azokat a gyerekeket"

- mesélte Jawich a CNN Arabicnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mentoauto-omsz.jpg

A családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, már megszületett a baba, mire kiértek a mentők

A családnak sikerült gond nélkül világra segíteni az újszülött kislányt a mentésirányító telefonos segítségével, az Országos Mentőszolgálat oldalán gratuláltak is nekik ehhez.
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2020. augusztus 05.


hirdetés

Újabb rendhagyó szülésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Mint írták, kedd este egy mindenórás zuglói kismamánál otthon indult meg a szülés, ezért mentőt hívtak hozzá.

Mivel azonban a baba már nagyon ki akart bújni, a mentők kiérkezéséig a mentésirányító telefonon instruálta a családot a teendőkre, akik így gond nélkül világra is segítették az újszülött kislányt, mire a mentők odaértek.

A mentők az édesanya és a kislány helyszíni ellátása után mindkettőjüket stabil állapotban szállíthatták kórházba. A baba a Jázmin nevet kapta szüleitől.

"Jázminnak boldog, egészséges életet kívánunk, a családnak, az édesanyának és bajtársainknak gratulálunk"

- írták a mentőszolgálat bejegyzésében.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
feleseg-ujraelesztette-a-ferjet-northfoto.jpg

Fél órán keresztül élesztette újra férjét az ír nő, ezzel megmentette az életét

A kétgyermekes családapa szíve 50 percig állt, mielőtt sikerült visszahozni az életbe. Ha a felesége nem kezdi el a szívmasszázst, meghalt volna.
Fotó: Northfoto - Sanita Lazdauska/SWNS.COM - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Borzasztó pillanatokat élt át egy ír nő, akinek újra kellett élesztenie a férjét, miután az váratlanul szívrohamot kapott - számolt be róla a Metro.

A család sosem felejti el azt a napot, amikor kis híján tragédia történt. Juris Lazduaskis még tavaly márciusban lett rosszul egyik reggel. Felesége, Sanita először azt hitte, hogy a férje csak alszik és horkol, mert fura hangokat adott ki. De aztán gyanús lett neki a nem normális horkolás, ezért közelebb ment a férfihoz és megpróbálta felébreszteni őt. Hiába rázogatta a testét, a horkolás folytatódott.

Majd amikor Juris egyszer kinyitotta a szemét egy percre, aztán ismét visszaesett az előző állapotába, sőt el is kékült és már nem lélegzett, a felesége tudta, hogy baj van.

Rögtön hívta a segélyhívót, de a telefonban azt mondták neki, hogy el kell kezdenie az újraélesztést, különben a férje meghalhat. Telefonon instruálták, miközben fél órán keresztül szívmasszázst végzett a párján, amíg a mentők kiértek.

hirdetés

A szakemberek segítségével sikerült újraéleszteni a kétgyermekes családapát, akinek a szíve 50 percig állt, és ha a felesége nem kezdi meg a szívmasszázst, nem élte volna túl a szívrohamot.

"Nem nagyon volt időm arra, hogy hősként gondoljak magamra" - mondta Sanita.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apuka-segitsegevel-szuletett-meg-a-baba-illusztracio-pixabay.jpg

A hősiesen helytálló apuka segédkezett gyermeke születésénél, amíg a mentők oda nem értek

A 39 hetes kismamánál otthon indult be a szülés. A hős apuka tartotta a frontot, amíg a szakemberek kiértek hozzájuk.
A címkép illusztráció: Pixabay/ThorstenF - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Néhány napja írtunk arról, hogy a családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, mire a mentők kiértek, már megszületett a baba.

Most is az egyik családtag segítette a mentősök munkáját, ugyanis otthon indult be a szülés egy 39. hétben lévő kismamánál.

"A Nyírábrányi Mentőállomás esetkocsiját riasztották ma hajnalban ahhoz a 39. hetes kismamához, akinél otthonában indult be a szülés. A mentésirányító instrukcióit addig a hősiesen helytálló apuka követte, az ő segítségével vált láthatóvá az újszülött hajas fejbőre"

- számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A mentők hamar kiértek a helyszínre, a szakemberek átvették a szülés vezetését és végül egészséges kisfiút segíthettek világra.

Időközben ráadásul speciális koraszülött mentőegység is csatlakozott az ellátáshoz. Végül az anyukát és a kis Gáborkát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, a hős apuka kíséretében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!