hirdetés
playitshow-mervai-mark-cimkep-1000x667.jpg

A gamer világ legjava egy helyen - fotókon a budapesti PlayIT Show

Mutatjuk, mi minden várta az érdeklődőket a Hungexpón.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. június 02.


hirdetés

Június 1-jén ismét megrendezték a gamer világ legjavát bemutató PlayIT Show-t Budapesten, a Hungexpón. Ezen a napon minden a számítógépes játékok körül forgott, a résztvevők beülhettek a menő gamer székekbe és kipróbálhatták a kedvenc játékaikat. De ezen felül rengeteg érdekes program, ismert magyar YouTuberek, díjátadó és közös játékok várták az érdeklődőket.

Ilyen volt képekben a szombati PlayIT Show a Hungexpón:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
keletipu.jpg

Kész a teljesen felújított Keleti pályaudvar, csak épp nem működött az utastájékoztató tábla

Az utasokat a bemondó tájékoztatta a táblák helyett.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2019. május 27.Két hétre teljesen lezárták a Keleti pályaudvart, ahol kicserélték a síneket, újraaszfaltozták a peronokat, lebontották a bódékat, pavilonokat és új utastájékoztató kijelzőfalat is felszereltek.

A 444 azonban kiszúrta: az utastájékoztató tábla nem működött a megnyitás napján, amiről olvasói fotók is készültek.

Az utasokat a bemondó tájékoztatta a táblák helyett.

A vonatoknál 15-30 perces késések voltak, a szerelvények nagyon lassan közlekednek a pályaudvaron, ami pedig forgalomirányítási problémákra utalhat.

Később MÁV közleményében azt írta, hogy csupán 4-5 percig állt fenn a lefényképezett állapot, a kijelzőt újraindították. A vonatkésést nem cáfolták.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kolodko-mihaly-jeffkoons-libido-dunakorzo-mysecretbudapest-9-1000x643.jpg

Erősen korhatáros lett Kolodko Mihály új budapesti miniszobra

A pimasz és frivol alkotás, a Libidó egy botrányos művész előtt tiszteleg.
My Secret Budapest - szmo.hu
2019. május 27.„Szerintem olyan, mint egy kutyagumi, és nem véletlenül” „Lehet tudni, hogy a kutyakakira való hasonlóság egy rejtett vélemény az eredeti szoborról, Jeff Koons lufikutyájáról?” „Zseniális! Már megint” - ehhez hasonló hozzászólások olvashatók Kolodko Mihály, a gerillaszobrairól ismert művész nemrég megosztott fotói alatt Facebookon.

A képeken az új budapesti mini gerillaszobor látható. Érdekessége, hogy Kolodko egy másik, az ifjabb Roskovics Ignác festőt ábrázoló szobra közelében helyezte el a Dunakorzón.

Az erre sétálók, ha nem tudatosan keresik, elsőre észre sem veszik.

A miniszobor egy botrányairól ismert amerikai kortárs művészre, Jeff Koonsra utal. A meglehetősen frivol szobrocska nem véletlenül került a Dunakorzóra, a közkedvelt és Instagram-fotókon rendszeresen feltűnő és közösségi oldalakon ezerszer posztolt zsánerszobrok, a Kutyás lány és a Kiskirálylány, illetve saját zsánerszobra közelébe. Hasonlóan merész munka, mint Duchamp piszoárja a Városligeti tó közelében. Hogy miért? Jeff Koons élete és munkássága a kulcs megfejtéshez.

A pesti oldalon a Lánchídtól az Erzsébet hídig húzódó partszakaszt nevezzük Dunakorzónak. Ezen 7-800 méteres szakaszon számtalan nevezetes épület vagy turisztikai látványosság áll, és a 19. század második fele óta tele van kávéházakkal, éttermekkel, amelyek részben az itt húzódó szállodasor vendégeit, részben a séta közben megfárad turistákat szolgálják ki. De itt látható korának pompás szórakozóhelye, a Pesti Vigadó is.

A Dunakorzó három híres zsánerszobra:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
luxushotel-cimkep-foto-batar-zsolt-1000x666.jpg

Luxushotelként kezd új életet Budapest egyik legizgalmasabb épülete

Tradíció és megújulás - a magyar millenniumi építőművészet egyik gyöngyszemében megnyílt a főváros legújabb, 82 szobás, ötcsillagos luxusszállodája, a Mystery Hotel Budapest.
Fotók: Batár Zsolt - szmo.hu
2019. május 28.A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket a XIX. század egyik legelismertebb magyar festőjének, Than Mórnak művei díszítették, az üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készíttette.

Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztárdizájner, Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

A szálloda a legújabb trendeknek megfelelően önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

Varró Zoltán nem elégedett meg azzal, hogy az épület közös tereit újjávarázsolta: munkatársaival 2 éven át dolgozott azon, hogy minden egyes szobában egyedi, különleges hangulat bűvölje el az érkezőket: sejtelmes fények, puha szőnyegek, kristályon csillanó festményrészletek teremtik meg a Mystery Hotel Budapest semmivel össze nem hasonlítható atmoszféráját.

Az épület szíve a TheGreat Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. A The Great Hall Restaurant & Lounge gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket - az épülethez hasonlóan - modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik.

Az antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában, olyannyira, hogy visszaköszönnek a közös terekben is.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós szellemben nyújt fenséges kényelmet, a Terráriumszoba pedig egy üvegfalú és üvegtetejű építészeti különlegesség.

A TheSecret Garden Day Spa egyedülálló spa egész Magyarországon. A gyönyörű eklektikus épület belső udvara igazi elvarázsolt barokk kertté változott, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek. A The Secret Garden Day Spa a szállóvendégek mellett a budapesti közönséget is várja luxus testkezelésekkel, személyi edzéssel.

A nyár elején bemutatkozó The Sky Garden Rooftop Terracetetőteraszról Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzit vehetnek igénybe.

A szálloda épületében külön bejárattal közelíthető meg három rendezvényterem, ahol konferenciák és privát rendezvények is otthont találnak.

A Mystery Hotel Budapest a nemzetközi Preferred Hotels & Resorts szállodalánc luxusszállodákat is tömörítő L.V.X brandjének a tagja.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
keleti_pu_ck2.jpg

2020 után a Keletiből is járhat vonat a reptérre

A pályaudvart kéthetes felújítás után május 27-én adták vissza a a forgalomnak. Jövőre új utascentrum épül, a távolabbi jövő egyik fő célja pedig, hogy a Keletiből is el lehessen jutni Ferihegyre.
Forrás:Indóház közlekedési portál, Fotók: Vörös Attila - szmo.hu
2019. május 29.Véget ért a pályaudvar kéthetes teljes lezárása és újra járnak a vonatok, kivéve persze azokat, amelyek a Rákos és Hatvan közötti teljes vágányzáras pályarekonstrukció miatt még nélkülözni kell június 2-áig.

Amíg a Keleti nem fogad és indít vonatokat, a járatokat át kellett csoportosítani. A kényszer szülte egyik ilyen megoldás

a Pécel és Piliscsaba közötti közvetlen összeköttetés, amely akár egy újabb S-Bahn-viszonylat próbájának is tekinthető.

Mint megtudtuk, az utasoktól pozitív visszajelzések érkeztek a szűk két hétig működő járatról, a MÁV pedig elvileg pártolja, hogy a körvasúton át városi és elővárosi átmérős járatok induljanak. Öt éve van így összekötve Kelenföld és Kőbánya-Kispest, az igazi áttöréshez azonban nagyobb beruházásokra lenne szükség, például megállókra a metrók, HÉV-ek, fontos villamos- és busztengelyek keresztezésénél.

Pécel–Piliscsaba Flirt halad megállás nélkül Rákosszentmihályon. Még peron sincs itt, nem lehet utasforgalomról szó, egyelőre.

A pályoldali munkákkal is végeztek 2 hét alatt

A falak tatarozásával még nem végeztek, de ez a vonatforgalmat már nem befolyásolja

Utolsó simítások

Az elnök-vezérigazgató ráncfelvarrásnak nevezte a mostani munkálatokat a Keletiben,

az egész csarnokban újraaszfaltozzák az utasforgalmi területeket, javították a pályát, csaknem ötszáz talpfát, 3850 betonaljat, 2,5 kilométer sínt, 1210 méternyi ágyazatot, 131 kitérőalkatrészt cseréltek. Elvégezték a felsővezetéki hálózaton is a szükséges beavatkozásokat, lebontottak néhány bódét, megújították a világítást, padokat, szemeteseket. Új a nagy kijelzőfal tartalma is.

A következő bejelentett változás éves időtávban értelmezendő, a MÁV tervei szerint

2020 végére készülhet el az aluljárószinten az új utascentrum a jelenlegi belföldi pénztárak és az előttük lévő tér kihasználásával. Innen mozgólépcső és lift is felvisz majd a vonatokhoz. Egy helyre kerülnek a belföldi és nemzetközi pénztárak, az ügyfélszolgálat, az információ.

Több lesz az automata (14 helyett 26), sőt, egy önkiszolgáló nemzetközijegy-vásárló pontot is kialakítanak. A milliárdos beruházást az EU-pénzek átcsoportosításából kívánják fedezni. Megújítják a mosdókat is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x