hirdetés
penz-megatkaritas-szamla-allami-szamvevoszek.jpg

A fizetések egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ-elnök

Havonta egy bizonyos összeget nem követlenül a dolgozóknak fizetnének ki a munkáltatók, hanem az menne automatikusan a megtakarítási számlára.
Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2019. június 04.


hirdetés

Interjút adott a Világgazdaságnak az Állami Számvevőszék elnöke, Domonkos László.

Ebben azt is mondta, hogy

a lakosság, a családok válságokkal szembeni elenállóképességét is lehetne növelni, úgy hogy minden háztartás háromhavi tartalékkal rendelkezzen.

Domonkos László az interjúban említette, hogy a magyar kormány tartalékokkal rendelkezik. És a jelenlegi helyzetben a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy a saját maga tartalékolásán kívül a lakossági megtakarításokért is konkrét lépéseket tegyen.

Szerinte a kormány tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak,

hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor,

ha a munkabér átutalásakor a munkáltatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak.

Az interjúban - amelyből egy részletet közölt a Világgazdaság online kiadása - azt is mondta az Állam Számvevőszék elnöke:

"Most azt kell látni, hogy a kormány olyan többletfeladatokra biztosít forrást, amelyek a kormányzati stratégiához illeszkedő területekre juttatnak pénzt, ráadásul ezzel a következő év vagy évek költségvetését könnyíti meg. Azzal, hogy a kormány célhoz kötött támogatásokat ad – s nem hitelfelvétel támogatásával, garanciával teszi bonyolultabbá a finanszírozást –, szerintem egyszerűsíti a rendszert, és szavahihetőbbé, kiszámíthatóbbá teszi a kormányzati politikát."


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ercsi.jpg

Kiderült, hogy csak egy holttestet találtak a Dunában, Hartánál

Egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.A hétvégén több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból.

Később jött a hír, hogy délelőtt 11 után Mohácsnál is találtak egy holttestet.

A 24 megkereste az ORFK-t a hír kapcsán. Gál Kristóf az ORFK szóvivője a lapnak határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. A másik értesülést viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet , de nem Mohácsnál, hanem Harta térségében. Az ő azonosítása még tart.

Korábban két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból. Az utolsó hírek szerint legkorábban hétfőn merülhetnek újra a búvárok a roncshoz, a hajótest leárnyékolása után.


KÖVESS MINKET:hirdetés
harta-kikoto-holttest-duna-1000x676.jpg

A Hartánál talált holttest egy gabonaszállító uszály sodronykötelében akadt fenn

Az áldozat egy dél-koreai férfi, akit a múlt héten történt hajóbaleset után sodort el a Duna egészen odáig.
Fotók: Zsiga Ferenc/KALOhírek.hu - szmo.hu
2019. június 03.Új információk derültek ki a Hartánál talált holttesttel kapcsolatban.

Ahogy azt korábban megírtuk, a múlt szerdán történt halálos hajóbaleset miatt több, a Hableány hajón utazó utas is elmerülhetett a Dunában, őket eltűntként keresik.

Korábban két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból.

A rendőrség korábban már közzétett egy térképet, amin bejelölték az áldozatok megtalálásának pontos helyeit.

FRISSÍTÉS: Azonosították a halálos hajóbaleset kilencedik áldozatát, testét a Margit hídnál találták meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kepez-1.jpg

Az eddigi leglátványosabb szonárképek érkeztek az elsüllyedt hajóroncsról

Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján mutatták be a képeket.
Kép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. június 03.A GoogleEarth képéből és szonárfelvételből készített montázst mutattak be a Margit hídnál elsüllyedt Hableány turistahajóról a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján, hétfőn.

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.

A búvárok először május 30-án este merültek le, ekkor még mozogni is alig lehetett a vízben. Az alámerülő búvár a sodrás miatt még a létrát sem tudta elhagyni. Később sem sikerült érdemi munkát végezniük a víz alatt, hétfőn azonban a búvár már el tudta hagyni a létrát és meg is próbálkozik a hajótest felderítésével. Ez már egy közös koreai-magyar merülés.

Lapozz a képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
duna-buvar-merules-szegedi-eva-1000x667.jpg

Videó a dunai merülésről: ennyit látnak a búvárok a vízben

Ez a felvétel mindent elmond arról, milyen nehéz a búvárok munkája, akik továbbra is a hajóbaleset áldozatait kutatják a folyó mélyén.
Fotó: Szegedi Éva - szmo.hu
2019. június 03.A búvárok merüléséről videókat, a Hableány roncsáról pedig új szonárképeket közölt a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Hétfőn délelőtt és délután többször is a Duna mélyére ereszkedtek a búvárok, hogy a múlt hét szerdai baleset során elmerült Hableány roncsait vizsgálják és további áldozatokat keressenek. Eddig összesen más kilenc holttestet találtak meg: 7-et még közvetlenül a tragédia után, hétfőn pedig kettőt, egyet Hartánál, egyet pedig Budapesten, a roncs közelében.

FRISSÍTÉS: Azonosították a Margit hídnál megtalált holttestet.

A szakemberek már korábban is hangoztatták, hogy nincs könnyű dolguk a búvároknak, hiszen nehéz körülmények között kell merülniük. A TEK által közzétett videón erről most meg is bizonyosodhatunk.

Ezt a felvételt egy búvárra erősített kamera rögzítette, és az látszik rajta, mit látnak ők a víz alatt. Röviden: nem sokat.

Ha kíváncsi vagy tesztmerülésekről készült videókra és a legújabb szonárképekre is, kérjük lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x