A fiú fogyatékkal él, szerelme pedig egy egészséges lány – rengeteg követőjük van, és most már gyermeket is szeretnének
Egy dokumentumfilmnek köszönheti szerelmét egy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő fiatalember.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.A 26 éves pennsylvaniai Shane Burcaw kétéves kora óta tolókocsival közlekedik. Három évvel ezelőtt kapott egy üzenetet a nála egy évvel fiatalabb Hannah Aylwardtól, miután a lány megnézte a Shane életéről Rainn Wilson által készített dokumentumfilmet.

Kapcsolatuk azóta kivirágzott, és immár a YouTube-on indítottak el egy vlogot Squirmy and Grubs (Izgő-mozgó és Lárva) címmel, hogy ezzel is segítsék levenni a fogyatékkal élőkre sütött bélyeget, és megtanítsák az embereket arra, miként élhet együtt egészséges és sérült ember – írta a Daily Mail

Hannah, aki jelenleg egy minnesotai főiskolára jár, leveleiben soha nem hozta szóba Shane fogyatékosságát, hanem kezdetben elsősorban a fiú írásait, tudásvágyát és humorát dicsérte. Shane tudta, hogy meg kell őt ismernie.

„Sosem felejtem el, hogy mennyire könnyűnek éreztem a szívemet, milyen hevesen vert, és igyekeztem elsorvadt ujjaimmal olyan gyorsan leírni a választ, amennyire csak tudtam.”

A levélváltásokból hamarosan hosszú videó-telefonhívások lettek, míg mindketten rájöttek, hogy mennyire szeretik egymást.

Először Hannah látogatta meg Shane-t Pennsylvaniában, ahol négy napot töltöttek együtt. Akkor megértették, hogy hosszú távon van dolguk egymással. 2018-ban összeköltöztek egy minneapolisi lakásba, hogy Hannah befejezhesse tanulmányait.

Hat hónappal ezelőtt indított YouTube-oldaluknak immár több mint 120 ezer követője van, és népszerűek lettek az Instagramra feltett fotóik is. Ezen kívül is gyakran mutatkoznak a nyilvánosság előtt, hogy ezzel is harcoljanak az előítéletek ellen. Shane elmondta, hogy az emberek nagyon nehezen fogadják el őket szerelmespárnak, mert el sem tudják képzelni, hogy egy egészséges és egy sérült ember képesek egymás iránti romantikus érzelmekre. Gyakran előfordult az utcán, hogy testvéreknek nézték őket, vagy pedig azt hitték, hogy Hannah Shane gondozója.

A pár elhatározta, hogy készítenek követőiknek néhány olyan videót, amelyben az életüket, kapcsolatukat érintő legkényesebb kérdésekre is válaszolnak.

Azt sem titkolják, hogy szeretnének gyermeket, és Shane egy korábbi posztban megerősítette. képes szexuális életre, tehát a gyermek utáni vágy nagyon is valóságos opció számukra.

A kommentelők közül sok méltatták bátorságukat, összetartásukat, de akadnak olyanok is, akik nem titkolják ellenérzéseiket. Volt, aki egyenesen „abnormálisnak és gusztustalannak” nevezte kapcsolatukat, ez azonban nem tartja vissza Shane-t és Hannah-t attól, hogy megosszák a világgal boldogságukat és talán sikerül sokaknak leckét adni szeretetből és elfogadásból egyaránt.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x