hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
A fiú fogyatékkal él, szerelme pedig egy egészséges lány – rengeteg követőjük van, és most már gyermeket is szeretnének
Egy dokumentumfilmnek köszönheti szerelmét egy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő fiatalember.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.


hirdetés

A 26 éves pennsylvaniai Shane Burcaw kétéves kora óta tolókocsival közlekedik. Három évvel ezelőtt kapott egy üzenetet a nála egy évvel fiatalabb Hannah Aylwardtól, miután a lány megnézte a Shane életéről Rainn Wilson által készített dokumentumfilmet.

Kapcsolatuk azóta kivirágzott, és immár a YouTube-on indítottak el egy vlogot Squirmy and Grubs (Izgő-mozgó és Lárva) címmel, hogy ezzel is segítsék levenni a fogyatékkal élőkre sütött bélyeget, és megtanítsák az embereket arra, miként élhet együtt egészséges és sérült ember – írta a Daily Mail

Hannah, aki jelenleg egy minnesotai főiskolára jár, leveleiben soha nem hozta szóba Shane fogyatékosságát, hanem kezdetben elsősorban a fiú írásait, tudásvágyát és humorát dicsérte. Shane tudta, hogy meg kell őt ismernie.

„Sosem felejtem el, hogy mennyire könnyűnek éreztem a szívemet, milyen hevesen vert, és igyekeztem elsorvadt ujjaimmal olyan gyorsan leírni a választ, amennyire csak tudtam.”

A levélváltásokból hamarosan hosszú videó-telefonhívások lettek, míg mindketten rájöttek, hogy mennyire szeretik egymást.

Először Hannah látogatta meg Shane-t Pennsylvaniában, ahol négy napot töltöttek együtt. Akkor megértették, hogy hosszú távon van dolguk egymással. 2018-ban összeköltöztek egy minneapolisi lakásba, hogy Hannah befejezhesse tanulmányait.

Hat hónappal ezelőtt indított YouTube-oldaluknak immár több mint 120 ezer követője van, és népszerűek lettek az Instagramra feltett fotóik is. Ezen kívül is gyakran mutatkoznak a nyilvánosság előtt, hogy ezzel is harcoljanak az előítéletek ellen. Shane elmondta, hogy az emberek nagyon nehezen fogadják el őket szerelmespárnak, mert el sem tudják képzelni, hogy egy egészséges és egy sérült ember képesek egymás iránti romantikus érzelmekre. Gyakran előfordult az utcán, hogy testvéreknek nézték őket, vagy pedig azt hitték, hogy Hannah Shane gondozója.

A pár elhatározta, hogy készítenek követőiknek néhány olyan videót, amelyben az életüket, kapcsolatukat érintő legkényesebb kérdésekre is válaszolnak.

Azt sem titkolják, hogy szeretnének gyermeket, és Shane egy korábbi posztban megerősítette. képes szexuális életre, tehát a gyermek utáni vágy nagyon is valóságos opció számukra.

A kommentelők közül sok méltatták bátorságukat, összetartásukat, de akadnak olyanok is, akik nem titkolják ellenérzéseiket. Volt, aki egyenesen „abnormálisnak és gusztustalannak” nevezte kapcsolatukat, ez azonban nem tartja vissza Shane-t és Hannah-t attól, hogy megosszák a világgal boldogságukat és talán sikerül sokaknak leckét adni szeretetből és elfogadásból egyaránt.


KÖVESS MINKET:
Koós János temetése részleteiről posztolt lánya, Koós Réka
A szertartásra mácius 20-án kerül sor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 16.


hirdetés

A táncdalénekes-parodista-színész rövid betegséget követően március 3-án hunyt el, 81 éves korában.

A gyászoló család már korábban közleményt adott ki, melyben tudatták a végső búcsú helyét és idejét, illetve, hogy a szűk rokonságon kívül a nagyközönség is lehetőséget kap, hogy elbúcsúzzon szeretett művészétől.

Most Koós Réka is megoszotta a temetés részleteit közösségi oldalán:

"Édesapám, Koós János temetési szertartása 2019. március 20-án, 13:30-kor kezdődik a Farkasréti Temető Makovecz Terme előtt (Budapest 1124, Németvölgyi út 99).

Akik szeretnék leróni a kegyeletüket, ezt 13:30 és 14:30 között megtehetik, lehetőség szerint egy szál virággal.

14:30-kor hangzik majd el a búcsúbeszéd. Ezután együtt kísérjük Édesapámat utolsó útjára, a temető művészparcellájába.

Arra kérjük a helyszínen megjelent sajtó képviselőit, hogy a temetői szertartás alatt és után is tartsák tiszteletben az elhunyt emlékét valamint a család fájdalmát és interjúkészítéssel vagy fotózással ne zavarják meg a gyászolókat.

Köszönjük."

- írta a színésznő, a kommentelők pedig sorban biztosítják részvétükről és szeretetükről.

Réka korábban megható videóval búcsúzott imádott édesapjától.


KÖVESS MINKET:Hatalmas meglepetés érte a nyugdíjba vonuló mentőorvost: a saját búcsúbulijára 'riasztották'
Azt hitte, egy fulladásos beteghez tartanak szirénázva, ehelyett azonban munkatársai várták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 17.


hirdetés

27 év munka után megy nyugdíjba Harmath Ibolya mentőorvos. Az egyik utolsó riasztásán egy fulladásos beteghez hívták – legalábbis ő így tudta.

A szirénázó mentőautó azonban kollégáihoz vitte, akik ajándékokkal várták a munkájától búcsúzó doktornőt - derült ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalára feltöltött videóból.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is köszöntötte a doktornőt, aki semmit nem vett észre a napokig tartó szervezkedésből. A meglepetés jól sikerült, hatalmas tapssal üdvözölték a mentőorvosnőt, aki egy kisvárosnyi emberen segített a hosszú évek alatt - írta a mentőszolgálat közösségi oldalán.

Nézd meg te is!

Országos Mentőszolgálat

UTOLSÓ SZOLGÁLATÁN VICCELTÉK MEG BUDAPEST IKONIKUS MENTŐORVOSNŐJÉT Dr. Harmath Ibolya Bajtársnőnk 27 éven keresztül volt tartópillére a Központi Mentőállomás rohamcsoportjának, ám most nyugdíjba...


KÖVESS MINKET:
Eszenyi Enikő volt férjére, Kaszás Attilára emlékezik: "Mindig gondolok rád. Nagyon hiányzol!"
A legendás színész ma lenne 59 éves.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 16.


hirdetés

Kaszás Attila Jászai Mari-díjas színművész nevét számtalan sikeres színdarabból és többek között olyan alkotásokból ismerhette az ország, mint az Üvegrigris, vagy a Patika című sorozat.

Tragikus hirtelenségű halála mindenkit sokkolt: épp a Tizenkét dühös ember című darabra készült a Nemzeti Színház falai között, amikor összeesett. A mentőben újraélesztették, ám pár nap múlva agyvérzésben elhunyt a kórházban.

Mindez 12 évvel ezelőtt történt, ám első felesége, Eszenyi Enikő színésznő gyásza azóta sem csillapodott.

A két művészpalánta 18 évesen szeretett egymásba és 18 évig éltek boldog házasságban, majd az erőteljes kötelék válásuk után is összetartotta barátságukat.

A 47 éves korában elhunyt színész ma lenne 59 éves - Enikő közösségi oldalán emlékezett meg róla:

"Mindig gondolok rád. Nagyon hiányzol!"

- írta portréjához.

Forrás: Blikk


KÖVESS MINKET:
Így emlékezik Baló Györgyre az RTL Klub
Baló György 2015 óta vezette az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy 71 éves korában meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró. 2015 óta vezette a Magyarul Balóval című műsort az RTL Klubon. Kollégái az RTL Híradóban és a Fókuszban is megemlékeztek róla egy-egy rövid összeállításban. A Híradó műsorvezetői Szellő István és Erős Antónia, valamit Pataki Zita is fekete ruhában jelentek meg a képernyőn.

A Híradóban és a Fókuszban is elhangzottak karrierje főbb állomása. Az RTL Híradónak nyilatkozó egykori kollégája, Horvát János szerint Baló György korának kimagasló televíziósa volt, aki maradandót alkotott.

Kotroczó Róbert az RTL Magyarország hírigazgatója azt mondta Baló György még a visszavonulása után is hosszas levelekben taglalta, hogyan lehetne jobbá tenni műsorát, ezért ők is bíztak benne, hogy tudják majd folytatni. A Fókuszban megszólalt szerkesztő kollégája Vidos Mihály is, akivel a Magyarul Balóval című műsort készítették.Vidos Mihály elmondta, hogy ő is akkor találkozott utoljára Baló Györggyel, amikor a nézők utoljára láthatták az RTL képernyőjén, ezután már csak SMS-ben kommunikáltak néha.

"Négy évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük" - ezzel és így búcsúzott a nézőktől utolsó műsorában a televíziós.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x