hirdetés
michael-jordan-wiki.jpg

A fele sem igaz a Michael Jordan pályafutását bemutató filmnek a kosaras egykori csapattársa szerint

Horace Grant – aki hét évig játszott a kosaras legendával egy csapatban – úgy gondolja, Az utolsó tánc című filmből sok fontos részlet kimaradt.
Fotó: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. május 20.


hirdetés

Az elmúlt hetek Netflix-szenzációja volt a Michael Jordan pályafutását bemutató sorozat, Az utolsó táncnak. Várható volt, hogy lesznek érintettek, akik belekötnek.

A tíz részes dokumentumfilm utolsó részét múlt vasárnap vetítették, és az amerikai kosárlabda-legenda régi csapattársai megkérdőjelezték annak hitelességét. Horace Grant például, aki hét éven át játszott Jordan mellett és három NBA-bajnokságot nyertek együtt a Chicago Bulls színeiben, úgy vélekedett, hogy a film csupán a hajdani 23-as további fényezését szolgálja.

Grant egy rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy

a sorozat valóban szórakoztató volt, de mivel csapattársak voltak, pontosan tudja, hogy 90%-ban nem sok köze van a valósághoz. Kimaradtak például azok a kemény szóváltások, amelyek „Air” és csapattársai között zajlottak, ezek nélkül pedig elég nehéz dokumentumfilmnek nevezni.

Az utolsó tánc olyan embernek mutatja be Jordant, akit elszánt győzni akarás motivál, és ennek érdekében kész saját népszerűségét is feláldozni. Grant szerint azonban Jordan időnként túlságosan messzire ment.

hirdetés

„Úgy érezte, hogy uralkodhat felettem, de tévedett. Valahányszor rám támadt, én visszavágtam neki. Ugyanakkor szívszorító volt azt látni, ahogy Will Perdue-vel, Steve Kerr-rel és a fiatal Scott Burrell-lel bánt, vezéregyéniség létére. Hogy engedhette meg magának, hogy másokat megüssön?”

– tette fel a kérdést Grant, utalva arra, hogy a filmben Kerr elmondja: Jordan az 1995-es edzőtáborban megütötte őt, de ez csak javította a köztük lévő kapcsolatot.

Grant, aki egyébként végig szerepel valamennyi részben, különösen sérelmezte, hogy Jordan azt állítja a filmben, hogy ő volt a Bulls részéről a „bennfentes forrás” a Jordan Rules című könyv számára. Ez a fogalom egyébként a Jordan elleni védekezési taktikát jelentette, amelyet a Detroit Pistons csapata alkalmazott először.

„Hazugság, hazugság, hazugság. Ha MJ-nek valami baja van vele, intézzük el férfiak módjára. Beszéljünk róla. De másképpen is elintézhetjük”

- közölte Grant, aki elismerte, hogy a könyv szerzőjével, Sam Smith oknyomozó újságíróval mindig is jó barátok voltak, de tiszteletben tartotta az öltözői titkokat, és nem árult el semmi személyes dolgot neki.

A csapattárs szerint Jordan egyszerűen irigy: ha valaki rosszat mond róla, azonnal a karaktergyilkosság eszközéhez nyúl.

A nem kevésbé legendás Scottie Pippennek, aki a Bulls nagy korszakának másik pillére volt, ugyancsak rosszul esett, hogy Jordan a filmben önzőnek nevezte őt.

Több kritikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a film társproducere Jordan egyik cége volt, de ezt szerényen elhallgatták. Grant éppen ezért nevezi Az utolsó táncot „úgynevezett dokumentumfilmnek”, mert szerinte nem lehet annak nevezni egy olyan filmet, amelyben a film alanya dönti el, hogy mi kerülhet bele és mi nem – idézte a Guardian.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
papp-gergo-valas.jpg

Papp Gergő feleségével együtt mesélt arról, miért döntöttek a válás mellett

A pár rengeteget dolgozott együtt. A közös munka egy darabig előrevitte őket, ám egy idő után pár dolog kihalt a kapcsolatukból. De azt is hozzáteszik, hogy nem csak ez vezetett a váláshoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy meglepő fordulattal ért véget csütörtökön az RTL Klub Reggeli című műsora. Papp Gergő élő adásban mondta el a nézőknek és műsorvezetőtársának, hogy a házassága zátonyra futott és már mindketten új párra leltek.

Az RTL Klub műsorvezetője feleségével együtt mesélt a Fókusznak arról, miért döntöttek a válás mellett.

"A felismerés onnan jött, hogy eltöltöttünk egy közös hétvégét együtt, mindenki az új párjával a Balatonnál és másnapra világos lett, hogy itt sokkal komolyabb együttlétekről van szó, talán mindkét esetben, amit egész egyszerűen muszáj kommunikálni, elmesélni, mert sokkal többről van szó, mint könnyed kitekintésről, vagy egy nyitott kapcsolatról"

- kezdte Papp Gergő.

hirdetés

A pár a téma érzékenysége miatt döntött úgy, hogy nem adnak teret különböző pletykáknak, találgatásoknak. Éppen ezért az élő adás tűnt a legjobb megoldásnak.

"Mi lettünk volna a legboldogabbak, ha erről nem kell beszélnünk"

- mondja Papp Gergő.

A műsorvezető párja, Judit iskolában tanít, így azt mondja, kellemetlen lett volna, ha meglátják az új párjával és találgatnak, hogy akkor most kivel van, vagy kivel nincs.

Gergő és Judit korábban együtt is dolgoztak, hiszen közösen készítették a Pimasz úr átcuccol című műsort. Korábban azt mondták, hogy a közös munka nem árt a kapcsolatuknak, most viszont máshogy vélekednek erről.

"17 éve vagyunk egy pár, 15 éve vagyunk férj és feleség, 13 éves a fiúnk. Viszont legalább egy 5-6 évet nagyon intenzíven dolgoztunk kettesben. Mi full együtt csináltuk az első perctől kezdve a saját műsorunkat, kizárólag kettesben, a nap 24 órájában. (...) Azért azzal tisztában voltunk, hogy a házasságunk vagy a párkapcsolatunk rovására fog menni, csak annyira sodort magával ez a dolog, hogy próbáltunk ez ellen küzdeni. Nagyon szerettük egymást, nagyon jól tudtunk együtt működni, vagy nagyon jól is tudunk az élet legtöbb területén, de bizony egy pár dolog kihalt ebben a nagyon intenzív közös munkakapcsolatban..."

- mondja Papp Gergő, aki szerint megszűntek férjként és feleségként létezni, mert annyira a munkára koncentráltak.

A pár ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem csak ez vezetett a váláshoz.

Papp Gergő a Fókusznak arról is beszélt, hogy 17 év elteltével felismerték, hogy valami hiányzik, valami, amit még mástól megkaphatnak. Mint sokan, úgy ők is próbálták megmenteni a házasságukat, de nem szakember segítségét nem kérték.

Gergő és Judit már mindketten új párkapcsolatban élnek és kedveseiket egymásnak is bemutatták, és örülnek a másik boldogságának.

A Fókusz riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
vajna-timea2.jpg

32 millió forint profitot termelt Vajna Tímea japán luxusétterme

A néhai producer és filmes kormánybiztos, Andy Vajna vállalkozása özvegye keze alatt is jól pörög.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Több mint 1,3 milliárd forint forgalmat ért el tavaly a néhai Andy Vajna luxusétterme, azaz özvegye, Vajna Tímea ügyvezetése mellett 170 millió forinttal jobban pörgött a Nobu, mint egy évvel korábban - írja a 24.hu.

Az éttermet működtető Buno Vendéglátóipari Kft. 2019-ben 32 milliós nyereséget termelt, ami tízmillióval kisebb az előző évinél.

A megtermelt nyereséget mind ki is vette az alapító osztalékként, vagyis a pénz a néhai producer egykori fő magyarországi vagyonkezelőjében, az AV Investments Kft.-ben landolt. A profitkivételről szóló határozat dátuma március 5., ami azért lényeges, mert ekkor még az AV Investments volt az étterem egyedüli tulajdonosa, tehát az osztalék teljes egészében a vagyonkezelő cégé lett - írja a lap.

Csak később szállt be az üzletbe 49 százalék erejéig az Alaszka 2000 Kft., ami Ráthonyi Zoltán debreceni milliárdos érdekeltsége. Vajna Tímea új párja pedig ifjabb Ráthonyi Zoltán.

A 24.hu szerint az étterem bérleti díja 76 millió forint, licenszdíja pedig 96 millió forint. A Buno 62 főt foglalkoztat, ennyi volt tavaly az átlagos statisztikai létszám.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
palvin-barbara-dylan-sprouse-magyar-konyha-parkapcsolat.jpg

Palvin Barbara párja elkezdett magyarul tanulni

Dylan Sprouse szereti a magyar konyhát és a hazai fesztiválokat is. A modell el tudná vele képzelni a családalapítást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

A 26 éves Palvin Barbara, a külföldön is népszerű és sikeres magyar modell már két éve van együtt Dylan Sprouse színésszel. New Yorkban élnek együtt egy ideje.

Korábban egy interjúban azt mondta a modell:

"Azért szeretem, amilyen, ő pedig szintén azért szeret engem, amilyen vagyok és ez ettől jó. Ezért hiszem el, hogy igazán támogat engem."

Palvin Barbara most a BEST magazinnak mondott pár szót kettejükről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vilmosherceg_katalinhercegne.jpg

Koronavírus: Vilmos herceg titokban önkéntes volt egy telefonos lelkisegély-szolgálatnál a karantén alatt

Álnéven dolgozott a telefonos lelkisegélynél a herceg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Vasárnapig tart az Egyesült Királyságban az önkéntesek hete, melynek keretében Vilmos herceg és Katalin hercegné videóhívásokban köszönik meg az önkéntesek munkáját. Az egyik ilyen beszélgetés során árulta el a trónörökös, hogy a koronavírus-karantén ideje alatt titokban a Shout 85258 nevű telefonos lelkisegély-szolgálatnak dolgozott, írja a BBC.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!