hirdetés
michael-jordan-wiki.jpg

A fele sem igaz a Michael Jordan pályafutását bemutató filmnek a kosaras egykori csapattársa szerint

Horace Grant – aki hét évig játszott a kosaras legendával egy csapatban – úgy gondolja, Az utolsó tánc című filmből sok fontos részlet kimaradt.
Fotó: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. május 20.


hirdetés

Az elmúlt hetek Netflix-szenzációja volt a Michael Jordan pályafutását bemutató sorozat, Az utolsó táncnak. Várható volt, hogy lesznek érintettek, akik belekötnek.

A tíz részes dokumentumfilm utolsó részét múlt vasárnap vetítették, és az amerikai kosárlabda-legenda régi csapattársai megkérdőjelezték annak hitelességét. Horace Grant például, aki hét éven át játszott Jordan mellett és három NBA-bajnokságot nyertek együtt a Chicago Bulls színeiben, úgy vélekedett, hogy a film csupán a hajdani 23-as további fényezését szolgálja.

Grant egy rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy

a sorozat valóban szórakoztató volt, de mivel csapattársak voltak, pontosan tudja, hogy 90%-ban nem sok köze van a valósághoz. Kimaradtak például azok a kemény szóváltások, amelyek „Air” és csapattársai között zajlottak, ezek nélkül pedig elég nehéz dokumentumfilmnek nevezni.

Az utolsó tánc olyan embernek mutatja be Jordant, akit elszánt győzni akarás motivál, és ennek érdekében kész saját népszerűségét is feláldozni. Grant szerint azonban Jordan időnként túlságosan messzire ment.

hirdetés

„Úgy érezte, hogy uralkodhat felettem, de tévedett. Valahányszor rám támadt, én visszavágtam neki. Ugyanakkor szívszorító volt azt látni, ahogy Will Perdue-vel, Steve Kerr-rel és a fiatal Scott Burrell-lel bánt, vezéregyéniség létére. Hogy engedhette meg magának, hogy másokat megüssön?”

– tette fel a kérdést Grant, utalva arra, hogy a filmben Kerr elmondja: Jordan az 1995-es edzőtáborban megütötte őt, de ez csak javította a köztük lévő kapcsolatot.

Grant, aki egyébként végig szerepel valamennyi részben, különösen sérelmezte, hogy Jordan azt állítja a filmben, hogy ő volt a Bulls részéről a „bennfentes forrás” a Jordan Rules című könyv számára. Ez a fogalom egyébként a Jordan elleni védekezési taktikát jelentette, amelyet a Detroit Pistons csapata alkalmazott először.

„Hazugság, hazugság, hazugság. Ha MJ-nek valami baja van vele, intézzük el férfiak módjára. Beszéljünk róla. De másképpen is elintézhetjük”

- közölte Grant, aki elismerte, hogy a könyv szerzőjével, Sam Smith oknyomozó újságíróval mindig is jó barátok voltak, de tiszteletben tartotta az öltözői titkokat, és nem árult el semmi személyes dolgot neki.

A csapattárs szerint Jordan egyszerűen irigy: ha valaki rosszat mond róla, azonnal a karaktergyilkosság eszközéhez nyúl.

A nem kevésbé legendás Scottie Pippennek, aki a Bulls nagy korszakának másik pillére volt, ugyancsak rosszul esett, hogy Jordan a filmben önzőnek nevezte őt.

Több kritikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a film társproducere Jordan egyik cége volt, de ezt szerényen elhallgatták. Grant éppen ezért nevezi Az utolsó táncot „úgynevezett dokumentumfilmnek”, mert szerinte nem lehet annak nevezni egy olyan filmet, amelyben a film alanya dönti el, hogy mi kerülhet bele és mi nem – idézte a Guardian.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
istenes-bence-dzsudzsak-balazs-diplomata-utlevele.jpg

Istenes Bence poénkodott egyet Dzsudzsák Balázs diplomataútlevelével

Magas labda volt, kár lett volna nem lecsapni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Istenes Bence és Csobot Adél ugyan Németországban él, most hazautaztak.

Instagramjuk szerint pedig épp a Balatonon vannak - szúrta ki a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, a járvány kitörésekor 11 perces Instagram-videóval jelentkezett Istenes Bence, amiben azt magyarázta, milyen fontos otthon maradni.

Azt mondta, az eddig megszokott életünknek egy kis időre most vége, egészen új életstílust kell megszoknunk, és ezt el kell fogadnunk, ha nem akarunk sokkal súlyosabb bajt.

hirdetés

Most azonban itthon van Istenes Bence. Fel is tették a posztja alatt neki a kérdést:

"Én is Németországban élek, és én is Bayernben! Áruljátok már el, hogyan kell Magyarországra utazni úgy, hogy ne kelljen 2 hét karantén?"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
toth-gabi7.jpg

Tóth Gabi a 10 évvel ezelőtti képéről: „Amint azt a csendélet is mutatja, imádom a luxust”

Az énekesnő szerint nem változott túl sok minden azóta, hogy ez a fotó elkészült róla.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 30.


hirdetés

Úgy tűnik, Tóth Gabi mostanában szeret nosztalgiázni, mert már nem az első régebbi képet osztja meg magáról Instagram-oldalán.

Ahogy megírtuk, nemrég egy gyermekkori fotót posztolt, amin még igencsak kicsi volt. Azt is elárulta, hogy

amikor a kép készült, még az édesapja vágta a haját.

Az énekesnő most egy kevésbé régi képet választott, ami "csak" tíz éve készült róla. De állítása szerint azóta nem sok minden változott nála.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hien-george-floyd-tuntetes-amerika.jpg

Hien is ott volt a George Floyd halála miatt tüntető tömegben

Az énekesnő videókat is posztolt Instagramra a tüntetésről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Ahogy már több cikkben is beszámoltunk róla, folyamatosak és egyre durvábbak a zavargások Amerikában George Floyd halála miatt. A 46 éves afroamerikai férfi egy rendőri intézkedés után halt meg, miután az egyik egyenruhás percekig a nyakán térdelt. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Minneapolisban (itt történt az eset), de már az egész Egyesült Államokra kiterjedt a lázadás.

Az indulatok pedig továbbra sem csitulnak, Los Angelesben például gumilövedékkel oszlatták a tüntetőket, de több városban kijárási tilalom lépett életbe.

Az egyik tüntetésen pedig részt vett a vietnámi származású magyar énekesnő, Hien is, aki egyébként New Yorkban él. Az énekesnő láthatóan egy békésebb vonuláson vett részt. A tüntetésről több videót is megosztott az Instagram-sztorijában.

A felvételeken látszik, ahogy a vonuló tömegben táblákat, plakátokat tartanak fel és együtt skandálnak különböző szövegeket.

hirdetés

Hien videóit ITT tudjátok megnézni.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
erzsebet-kiralyno-kedvenc-koktelja.jpg

Ez II. Erzsébet kedvenc koktélja

Egyszerű elkészíteni, és mindössze három hozzávalóra lesz szükség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Bizony, a brit királyi családnak is megvannak a kedvencei, ha ételekről, italokról van szó. II. Erzsébet korábbi séfje, Darren McDardy a CNN-nek most azt is elárulta, hogy melyik a királynő kedvenc koktélja.

II. Erzsébet nagy favoritja a gin és a Dubonnet likőr.

Hozzátette, hogy a koktélt még egy kis friss gyümölcslével lehet megbolondítani. Ettől lesz egy kis éle az italnak.

A brit uralkodó kedvenc koktéljának elkészítése pedig nagyon egyszerű, és mindössze három hozzávalóra lesz szükség hozzá.

Egy pohárba három jégkockát kell dobni, majd egy rész gint és két rész Dubonet-et, ami igazából egy erjesztett bor alapú likőr. Végül pedig adjunk hozzá egy szelet citromot.

hirdetés

William Hanson, etikett szakértő szerint már II. Erzsébet édesanyjának is ez volt a kedvenc itala.

McDardy azt is elárulta, hogy a királynő nem csak a kedvenc koktélját szürcsöli jóízzel. A vacsorája mellé például szívesen fogyaszt el egy pohár édes német bort. II. Erzsébet egykori séfje pedig azt is elkottyantott, hogy a királynő egyébként csokifüggő, és az igazán sötét csokit kedveli.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!