A dróntól riadhattak meg baranyai szarvasok, akiknek a vágtájáról légifelvétel készült?
Természetvédők szerint normális esetben nem viselkednek így a szarvasok, ezen kívül balesetveszélyes is a több száz, nagytestű állat rohanása.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 15.Mi is írtunk arról a látványos, drónnal készült felvételről, amelyen több száz szarvasból álló csapat vonul végig Baranya megyén. A felvétel apropóján az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Mályi Természetvédelmi Egyesület közös közleményben hívja fel a figyelmet a vad nyugalmának fontosságára, annak biztosítására, illetve a megzavart állatok okozta balesetveszélyre.

A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, ezzel együtt az ekkora csapatok általában zavarás esetén verődnek össze.

"A vad normális esetben nem mozog nappal, így a felvételen – és az elmúlt években napvilágot látott, hasonló videókon is – a jelenség oka egyértelműen valamiféle emberi zavaró tényezőben keresendő"

- olvasható a közleményben, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy egy ekkora, száz kilogramm feletti testtömegű egyedekből álló csapat komoly balesetveszélyt jelent, különösen a téli útviszonyok mellett. A szakemberek arra kérnek minden felelős természetjárót, természetfotóst, videóst, hogy tartsa szem előtt a vadállomány nyugalmát és az autósok biztonságát, ne zavarja a vadon élő állatokat sem drónnal, sem azzal, hogy megpróbálja megközelíteni azokat.

A felvétel:


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x