hirdetés
peak23-1000x667.jpg

A digitális forradalmárságról mesél a kerékpárbajnok vállalkozó

A FIVOSZ 2017-es „Az Év Vállalkozója” díjazottját, a 27 éves Suppan Mártont faggattuk elképesztő karrierútjáról, és az ezek mögött álló küldetéstudatról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 27.


hirdetés

1990-ben hetedik gyerekként született, és 13 éves kora óta tudatosan menedzseli a karrierjét – mára több kerékpár bajnoki cím birtokosa, sikeres vállalkozásokat vezet, és egy 88 országban jelen lévő fintech cégcsoport tulajdonosa.

- Tizenhárom éves korod óta vállalkozol. Mivel indult a karriered?

- Versenyszerűen kerékpároztam, de akkortájt még semmi eredményem nem volt. Kitaláltam, hogy majd én menedzselem magamnak a dolgokat, szerzek biciklit, szponzorokat… Rengeteg versenyre el is jutottam, voltam országos bajnok, szerepeltem osztrák bajnokságon, és sok mindent megtanultam önmagamról, kitartóbb lettem.

- A Peak Financial Services prepaid kártya-rendszereket szolgáltat magánszemélyeknek és cégeknek, és 88 országban működik úgy, hogy konkrét helyi jelenléte nincsen. Ez valóban a digitális jövő felé mutat. Nyitott a magyar lakosság a digitális pénzügyi szolgáltatások felé?

- Egyelőre kevésbé, úgyhogy keményen dolgozni kell azon, hogy eljuttassuk mindezt az emberekhez. Sokféle projektet és edukációs programot indítottunk el – ezt egyfajta küldetéstudatból is tesszük.

peak3

- Hogyan edukáljátok az embereket?

- Van például egy rádióműsorunk kifejezetten a fintech-ről. Az &U Magazine-ban pedig helyet kapott a „Fintech világa” rovat. Ez inkább a fiatalabb generációkat célozza meg, a rádióműsor pedig a 25 pluszos korosztálynak szól.

Működik egy oldal Fintech.hu domain alatt, ahol a Daily News rovatba 15-20 nemzetközi forrásból veszünk át tartalmakat, hogy közérthető nyelven tálaljuk őket. Most például az amerikai lakosság digitális megoldásokra való nyitottságáról került fel egy kutatási összefoglaló. Ha valakit egy kicsit is érdekel a téma, annak rengeteg releváns cikket tudunk szolgáltatni. Van továbbá egy videós topikunk is – itt házon belül heti 2-3 alkalommal gyártunk alámondásos tartalmat különböző cégekről a fintech világából. Ezek mind könnyen fogyasztható tartalmak. A Szerencsejáték Zrt., az MVM és a Mavir támogatásával egymásra épülnek ezek az edukációs folyamatok.

peak1

- Van letölthető applikációtok a „Gipsz Jakabok” számára is. Miben különbözik ez a hagyományos bankok alkalmazásaitól?

- Érdekes, mi előbb csináltuk meg a mobilapplikációnkat, mint a webes banki felületet. Nem próbáltuk meg az internetbankot a mobil képernyőbe beleerőszakolni, hanem az átlátható mobilalkalmazás struktúráját illesztettük rá a nagy képernyőre. A hagyományos bankok még összemossák a határokat, hiszen attól, hogy van egy applikációjuk, még nem digitális bankként működnek, és alapvetően manuálisan történnek a tranzakciók.

- Vannak már statisztikáitok a letöltésekről?

- Még nincsenek, mert még nem a végleges változata van fent az applikációnknak. Apró dolgokat szeretnénk még javítani rajta, amiket a felhasználó talán nem is vesz észre, de mi szeretnénk a lehető legtökéletesebbre fejleszteni az app-ot. Idén tervezzük elindítani a végleges verziót, majd január elején bele is kezdünk az átstrukturálásába. Lesz például saját bankszámla-szolgáltatásunk is, ami szintén átalakításokat követel meg.

- Ezek szerint nem szabad megelégedni az aktuális fejlesztésekkel?

- Hát, ha már most ötcsillagos lenne minden, akkor nem lenne hova fejlődnünk, és feleslegesen ülne a csapat az irodában...

- Miért pont a digitális bankolás? Honnan jött a Peak ötlete?

- Egy vagyonkezelő cégnél dolgoztam, mint termékfejlesztő, és pont az volt a problémánk, hogy 3-400 értékesítőnk volt, több országban. Nagyon lassan, és drágán tudtuk eljuttatni hozzájuk a jutalékokat. Ekkor kezdtem el megoldásokon gondolkozni...

- Mindemellett főiskolára is jártál?

- Haha, ez egy nagyon vicces történet. Konkrétan digitális bankolásból írtam a szakdolgozatomat, amit kétszer visszadobtak, úgyhogy nem fejeztem be a főiskolát.

- Akkor meg sem kérdezem, hogy szerinted szükség van-e felsőfokú végzettségre egy vállalkozás elindításához...

- A vállalkozás elindításához biztosan nem, de ettől függetlenül igyekszem folyamatosan tanulni, állandóan bújom az internetet, beszélgetek emberekkel, tájékozódom – rengeteg tudást szedtem fel így. Sok mindent meg lehet tanulni tapasztalatból, de nagyon fontos az alázat és az önedukáció.

peak2

- El tudnád képzelni, hogy ne vállalkozóként tevékenykedj?

- Nem, én nem. Persze megvan a folyamatos kockázat, és több ember is nekem dolgozik, ami hatalmas felelősség, de kell az adrenalin, és az, hogy lássam a folyamatos növekedést, ahogy gyarapszik a bevétel és fejlődik a cég – ez mind elképesztően motiváló. Ettől függetlenül az sem lenne jó, ha mindenki vállalkozóként működne. Típus kérdése, hogy kinek melyik út a jövedelmezőbb.

- Egy utolsó kérdés: mikor alszol? Alszol egyáltalán?

- A 4-5 óra átlagban megvan, de 6-nál többet soha nem alszom. Emlékszem, volt, amikor ezen az irodai kanapén éjszakáztam laptoppal a kezemben, még egyedül voltam a cégnél, úgy 2013 körül. Ma már egy 25-27 fős csapat van mellettem, és reméljük, hogy a későbbiekben még több értékteremtő munkánk lesz…


KÖVESS MINKET:

hirdetés
hosszu-katinka.jpg

Hosszú Katinka vezet a világkupa-sorozatban, Szingapúrban is arannyal zárt

Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is jól állnak. Októberben folytatják Budapesten az úszók pénzdíjas versenysorozatát.
MTI, a fotó illusztráció - szmo.hu
2019. augusztus 17.Hosszú Katinka aranyéremmel fejezte be szereplését az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán, emellett a szombati zárónapon Jakabos Zsuzsanna két, Szabó Szebasztián pedig egy ezüstöt szerzett.

Hosszú - a viadal eredményközlője szerint - ezúttal 200 méter vegyesen bizonyult legyőzhetetlennek (2:08.63 p), miután a háromszoros olimpiai bajnok magyar csütörtökön nyert 200 méter pillangón, pénteken pedig 400 méter vegyesen.

A szombati vegyesdöntőben Hosszú mögött másodikként Jakabos csapott célba (2:13.64). Jakabos, aki előző nap a 200 méter gyors fináléjában diadalmaskodott, a befejező napon még egy ezüsthöz jutott: ezt a 100 méter pillangó fináléjában érdemelte ki (58.43 mp).

A férfiaknál Szabó Szebasztián, aki csütörtökön 100 m pillangón, pénteken pedig 100 méter gyorson lett második, szombaton 50 méter pillangón nyert ezüstérmet (23.14 mp).

A kvangdzsui világbajnokság után az úszók a pénzdíjas vk-sorozat három részből álló ázsiai állomásán vettek részt, a sorozat második szakasza október 4. és 6. között a budapesti Duna Arénában indul, öt nappal később pedig Berlinben folytatódik. A harmadik részben Kazany (november 1-3.) és Doha (november 7-9.) látja vendégül az úszókat.

Az ázsiai etapon a teljes női mezőnyt tekintve Hosszú teljesített a legjobban, a három versenyen gyűjtött 156 pontjával vezet két ausztrál, Cate Campbell (150 pont) és Emily Seebohm (105) előtt.

Jakabos 63 pontjával jelenleg a hatodik, akárcsak a férfiaknál a 78 ponttal álló Szabó Szebasztián.

A vk-élcsoport állása:

nők:

1. Hosszú Katinka 156 pont

2. Cate Campbell (ausztrál) 150

3. Emily Seebohm (ausztrál) 105

...6. Jakabos Zsuzsanna 63

férfiak:

1. Vlagyimir Morozov (orosz) 156 pont

2. Andrew Wilson (amerikai) 129

3. Danas Rapsys (litván) 111

...6. Szabó Szebasztián 78


KÖVESS MINKET:hirdetés
hallasjavito-implantatum-debreceni-egyetem-1000x607.jpg

Debrecenben ültették be először a világújdonságnak számító hallásjavító implantátumot

A műtétet két súlyos hallásproblémával küzdő kisgyereken végezték el, akik enélkül egész életükben siketek és akár teljesen némák maradnának, ez az implantátum viszont a beszédfejlesztésüket is elősegíti.
MTI, fotó: unideb.hu - szmo.hu
2019. augusztus 13.Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) ültették be két kisgyerek belső fülébe azt a világújdonságnak számító hallásjavító implantátumot, amely akár zajos környezetben is elősegíti a hatékony beszédértést - jelentették be az egyetem klinikai központjának (DEKK) keddi sajtótájékoztatóján.

Rezes Szilárd, a DEKK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója elmondta:

a műtét mérföldkő a klinika cochleáris implantációs programjában, amelyet 2000-ben indítottak el, azóta számtalan vele született siket vagy nagyothalló gyerek kapott hallásjavításra alkalmas készüléket.

A dániai Oticon Medical legújabb fejlesztésének köszönhetően a két gyerek olyan implantátumot kapott, amely a beszédet kiszűrő eszközzel akár zajos környezetben is hatékony beszédértést, gyorsabb beszédfejlődést tesz lehetővé - hangsúlyozta. Az implantátumot egy másfél és egy három és fél éves gyerek mindkét fülébe ültették be.

Az igazgató kiemelte,

a beültetés nélkül a súlyos hallásproblémával küzdő gyerekek egész életükben siketek és akár teljesen némák maradnának. Az implantátum viszont lehetővé teszi, hogy a hallásfejlesztést követően beszédfejlesztésük is megtörténjen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Lubics-Szilvia-Bátor-Tábor.jpg

13 ezer méter szintkülönbség, 330 kilométeres táv – Lubics Szilvia teljesítette az egyik legkeményebb futóversenyt

Viharos esőzés, alvásmegvonás, hallucináció – ezekből mind kijutott a magyar versenyzőnek a Bigfoot 200-on, élete legnagyobb próbatételén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 17.Ugyan két héttel ezelőtt még úgy volt, hogy Lubics Szilvia a kínai Ultra Gobin áll rajthoz, a külföldi versenyzőket napokkal a start előtt eltiltották az indulástól. Ezután Lubics egyetlen hétvége alatt átszervezte az útitervet és végül az amerikai Bigfoot 200-on, a világ egyik legkeményebb ultramaratonján állt rajthoz.

A Cascade-hegységet átszelő, 330 km hosszú Bigfoot 200 augusztus 9-én startolt el. A verseny a maga 13 ezer méteres szintkülönbségével és egyenetlen tereptalajával Lubics szerint élete eddigi legnagyobb megpróbáltatása volt. Korábban a Badwater Ultramaratont tartotta karrierje legnehezebb versenyének, ám mint mondta, az a Bigfoothoz képest „egy óvodás futás, gyerekek is mehetnének.” A verseny nehézségét bizonyítja az is, hogy az indulók harmada feladta a küzdelmet.

„Az alvásmegvonás brutális volt. Négy nap alatt 4,5 órát aludtam”

– mondta, hozzátéve: „Egy idő után nem tudtam elkülöníteni a valóságot és a képzeletet… láttam az erdő közepén télapót és esküvői fátyolos kecskét is. Azon gondolkodtam, mit keresnek ott?!”

A futónő végül 3 nap 23 óra 51 perc alatt tette meg a távot, amivel a 12. helyen ért célba a női indulók közül.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kezi.jpg

Európa-bajnok az U17-es magyar leány kézilabda válogatott

A svédeket győzték le négy góllal!
MTI, Fotó: Facebook - szmo.hu
2019. augusztus 11.A magyar leány válogatott aranyérmet nyert az U17-es kézilabda Európa-bajnokságon Szlovéniában. A magyarok a vasárnapi celjei fináléban 13-9-es félidőt követően 28-24-re legyőzték a svédeket, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték a kontinensviadalt.

A magyarok a pénteki elődöntőben 11-13-as félidőt követően 25-21-re győzték le a dánokat

Nemrég a juniorok lettek kontinensbajnokok, amikor júliusban 27-20-ra legyőzték Hollandiát a Győrben rendezett női junior kézilabda Eb döntőjében.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x