hirdetés
peak23-1000x667.jpg

A digitális forradalmárságról mesél a kerékpárbajnok vállalkozó

A FIVOSZ 2017-es „Az Év Vállalkozója” díjazottját, a 27 éves Suppan Mártont faggattuk elképesztő karrierútjáról, és az ezek mögött álló küldetéstudatról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 27.


hirdetés

1990-ben hetedik gyerekként született, és 13 éves kora óta tudatosan menedzseli a karrierjét – mára több kerékpár bajnoki cím birtokosa, sikeres vállalkozásokat vezet, és egy 88 országban jelen lévő fintech cégcsoport tulajdonosa.

- Tizenhárom éves korod óta vállalkozol. Mivel indult a karriered?

- Versenyszerűen kerékpároztam, de akkortájt még semmi eredményem nem volt. Kitaláltam, hogy majd én menedzselem magamnak a dolgokat, szerzek biciklit, szponzorokat… Rengeteg versenyre el is jutottam, voltam országos bajnok, szerepeltem osztrák bajnokságon, és sok mindent megtanultam önmagamról, kitartóbb lettem.

- A Peak Financial Services prepaid kártya-rendszereket szolgáltat magánszemélyeknek és cégeknek, és 88 országban működik úgy, hogy konkrét helyi jelenléte nincsen. Ez valóban a digitális jövő felé mutat. Nyitott a magyar lakosság a digitális pénzügyi szolgáltatások felé?

- Egyelőre kevésbé, úgyhogy keményen dolgozni kell azon, hogy eljuttassuk mindezt az emberekhez. Sokféle projektet és edukációs programot indítottunk el – ezt egyfajta küldetéstudatból is tesszük.

hirdetés
peak3

- Hogyan edukáljátok az embereket?

- Van például egy rádióműsorunk kifejezetten a fintech-ről. Az &U Magazine-ban pedig helyet kapott a „Fintech világa” rovat. Ez inkább a fiatalabb generációkat célozza meg, a rádióműsor pedig a 25 pluszos korosztálynak szól.

Működik egy oldal Fintech.hu domain alatt, ahol a Daily News rovatba 15-20 nemzetközi forrásból veszünk át tartalmakat, hogy közérthető nyelven tálaljuk őket. Most például az amerikai lakosság digitális megoldásokra való nyitottságáról került fel egy kutatási összefoglaló. Ha valakit egy kicsit is érdekel a téma, annak rengeteg releváns cikket tudunk szolgáltatni. Van továbbá egy videós topikunk is – itt házon belül heti 2-3 alkalommal gyártunk alámondásos tartalmat különböző cégekről a fintech világából. Ezek mind könnyen fogyasztható tartalmak. A Szerencsejáték Zrt., az MVM és a Mavir támogatásával egymásra épülnek ezek az edukációs folyamatok.peak1

- Van letölthető applikációtok a „Gipsz Jakabok” számára is. Miben különbözik ez a hagyományos bankok alkalmazásaitól?

- Érdekes, mi előbb csináltuk meg a mobilapplikációnkat, mint a webes banki felületet. Nem próbáltuk meg az internetbankot a mobil képernyőbe beleerőszakolni, hanem az átlátható mobilalkalmazás struktúráját illesztettük rá a nagy képernyőre. A hagyományos bankok még összemossák a határokat, hiszen attól, hogy van egy applikációjuk, még nem digitális bankként működnek, és alapvetően manuálisan történnek a tranzakciók.

- Vannak már statisztikáitok a letöltésekről?

- Még nincsenek, mert még nem a végleges változata van fent az applikációnknak. Apró dolgokat szeretnénk még javítani rajta, amiket a felhasználó talán nem is vesz észre, de mi szeretnénk a lehető legtökéletesebbre fejleszteni az app-ot. Idén tervezzük elindítani a végleges verziót, majd január elején bele is kezdünk az átstrukturálásába. Lesz például saját bankszámla-szolgáltatásunk is, ami szintén átalakításokat követel meg.

- Ezek szerint nem szabad megelégedni az aktuális fejlesztésekkel?

- Hát, ha már most ötcsillagos lenne minden, akkor nem lenne hova fejlődnünk, és feleslegesen ülne a csapat az irodában...

- Miért pont a digitális bankolás? Honnan jött a Peak ötlete?

- Egy vagyonkezelő cégnél dolgoztam, mint termékfejlesztő, és pont az volt a problémánk, hogy 3-400 értékesítőnk volt, több országban. Nagyon lassan, és drágán tudtuk eljuttatni hozzájuk a jutalékokat. Ekkor kezdtem el megoldásokon gondolkozni...

- Mindemellett főiskolára is jártál?

- Haha, ez egy nagyon vicces történet. Konkrétan digitális bankolásból írtam a szakdolgozatomat, amit kétszer visszadobtak, úgyhogy nem fejeztem be a főiskolát.

- Akkor meg sem kérdezem, hogy szerinted szükség van-e felsőfokú végzettségre egy vállalkozás elindításához...

- A vállalkozás elindításához biztosan nem, de ettől függetlenül igyekszem folyamatosan tanulni, állandóan bújom az internetet, beszélgetek emberekkel, tájékozódom – rengeteg tudást szedtem fel így. Sok mindent meg lehet tanulni tapasztalatból, de nagyon fontos az alázat és az önedukáció.peak2

- El tudnád képzelni, hogy ne vállalkozóként tevékenykedj?

- Nem, én nem. Persze megvan a folyamatos kockázat, és több ember is nekem dolgozik, ami hatalmas felelősség, de kell az adrenalin, és az, hogy lássam a folyamatos növekedést, ahogy gyarapszik a bevétel és fejlődik a cég – ez mind elképesztően motiváló. Ettől függetlenül az sem lenne jó, ha mindenki vállalkozóként működne. Típus kérdése, hogy kinek melyik út a jövedelmezőbb.

- Egy utolsó kérdés: mikor alszol? Alszol egyáltalán?

- A 4-5 óra átlagban megvan, de 6-nál többet soha nem alszom. Emlékszem, volt, amikor ezen az irodai kanapén éjszakáztam laptoppal a kezemben, még egyedül voltam a cégnél, úgy 2013 körül. Ma már egy 25-27 fős csapat van mellettem, és reméljük, hogy a későbbiekben még több értékteremtő munkánk lesz…


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dallosbogi-forbes-sikeres-magyar-fiatal.jpg

Dallos Bogi a legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatal

Még csak 23 éves, de ő vezeti a Forbes idei listáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 22.


hirdetés

A Forbes minden évben elkészíti a "30 sikeres magyar 30 alatt" című listáját.

Ezen a legsikeresebb magyar fiatalokat mutatják be.

Idén a 23 éves Dallos Bogi került a lista első helyére.

"14 éves korában édesapja felvette, ahogy énekel, és feltöltötte Youtube-ra. Végzős gimnazista korában már a Sportaréna színpadán találta magát James Blunt előzenekaraként" - írja a Forbes.hu.

hirdetés

Dallos Bogi számait sokan ismerik, de igazán akkor robbant be a neve a köztudatba, amikor elvállalta az X-Faktorban a mentori feladatokat.

Az RTL Klub műsora, a Fókusz most riportot készített az énekesnővel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
ingatlanos2.jpg

Lehetőség karrierváltásra: ingyenessé tették az online ingatlanos tanfolyamot

Május 31-ig díjmentesen elérhető az ingatlanostanfolyam.hu korábban 75 000 Ft-ért árult videós tanfolyama, ezzel is próbálnak segíteni a munkájukat elveszítő magyaroknak.
Fotók: VING - szmo.hu
2020. május 15.


hirdetés

Magyarországon március elején jelent meg az egész világot térdre kényszerítő koronavírus. A járvány miatt globálisan emberek milliói veszítették el állásukat, cégek álltak le, munkahelyek szűntek meg. Mégis vannak olyan vállalatok, ahol ebben a rendkívül nehéz időszakban is sikerült növelni a munkavállalói létszámot, ilyenek az ingatlanhálózatok.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta 120 fővel növelte csapatát egy magyar tulajdonú, országos hálózatú ingatlaniroda. A Városi Ingatlaniroda (VING) jelenleg közel 300 fős létszámmal az itthoni ingatlanközvetítői hálózatok élmezőnyébe került.

A robbanásszerű emelkedés már önmagában meglepte az alapítókat, de kezelték a helyzetet és jelenleg is heti 15-20 fővel folytatódik a bővülés, ami minden eddigi várakozásukat felülmúlja.

„A legreálisabb becslések szerint a létszámunk elérheti a következő hetekben, hónapokban akár az 500 főt is, amellyel meghatározó szereplővé válhatunk az ingatlanpiacon. A létszámugrásnak a járványhelyzet volt a kiváltó oka, de az elmúlt nyolc évben már kifejezetten arra fejlesztettünk, hogy egyszerre home office rendszerben és irodahálózattal is el tudjuk látni az értékesítői feladatokat, ami most hatalmas előnyt jelent”

– magyarázta Barna József operatív cégvezető, aki érdekességként említette, hogy a Városi Ingatlanirodánál nem alkottak franchise hálózatot, hanem egyetlen központi cégként működnek, jól összehangolt online cégirányítási rendszerrel.

hirdetés
Barna József

Ingyenes ingatlanos tanfolyam otthonról

A cég ott segít, ahol tud, ezt bizonyítja az is, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a korábban 75 000 Ft-ért árult online videó alapú képzésüket is ingyenessé tették.

„A körülmények miatt 2020. május 31-ig díjmentesen elérhetővé tettük a képzésünket. Így megadjuk a lehetőséget a tanulásra és az elhelyezkedésre mindazoknak, akik a koronavírus miatt munka nélkül maradtak. A mi csapatunkhoz is bárki csatlakozhat, és ehhez a megfelelő felkészítést is megadjuk, teljesen ingyen”

– tette hozzá Barna József.

A képzési anyagokat e-mailben küldik videotámogatással. Az új csatlakozók kapnak egy olyan profilt, amelyet a befutott ingatlanértékesítők használnak. Felállítottak emellett egy 100 pontból álló karrierprogramot, ami segít elindulni a pályán.

A tanfolyam itt érhető el: www.ingatlanostanfolyam.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
nok-lapja-cimlap-apolono.jpg

Egy ápolónő lett a Nők Lapja legújabb címlaplánya

Nagy Zsuzsanna személyes történetén keresztül mutatja meg az egészségügyi dolgozók munkáját a járvány idején.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 20.


hirdetés

Egy ápolónő került a Nők Lapja legújabb számának címlapjára. A magazin Nagy Zsuzsannával készített hosszabb interjút, aki elmondta, milyen a koronavírus-járvány idején az egészségügyben dolgozni.

„Nem tudjuk, meddig tart, nincsenek rutinok, tíz beteg jól reagál valamire, kettő pedig nem. Küzdünk minden betegért, de közben az ismeretlennel harcolunk, mert még nincs arca az ellenségnek. Magunkra is nagyon kell vigyáznunk, hogy holnap megint dolgozhassunk”

– mondta az ápolónő a lapnak.

A Nők Lapja ezzel a rendhagyó címlappal szerette volna kifejezni elismerését az óriási erőfeszítésért, áldozatért és személyes kockázatvállalásért minden orvosnak, ápolónak, és azoknak, akik hősiesen helytállnak a jelenlegi helyzetben.

Egyébként volt már példa arra, hogy a magazin címlapján nem egy ismert ember szerepelt. Az 1950-es év első lapszámának címoldalán például egy munkáslánnyal találkozhattak az olvasók, de a parasztságot vagy éppen az értelmiséget megtestesítő, névtelen asszonyok, hölgyek, lányok is gyakran voltak címlaplányok - írja a Kreatív Online.

hirdetés

Nők Lapja

? Holnaptól kapható! ? Ahogy az egész ország, úgy a Nők Lapja szerkesztősége is hálás minden orvosnak, ápolónak, segítőnek, aki hősiesen helytáll a jelenlegi helyzetben. Rendhagyó címlappal (és...


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
Oszaka-naomi.jpg

Letaszították a trónról Serena Williamst, Oszaka Naomi a világ legjobban kereső női teniszezője

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es japán győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

A japán Oszaka Naomi megelőzte az amerikai Serena Williamst, ezzel élre állt a világ legjobban fizetett női sportolóinak listáján, amelyet az amerikai Forbes üzleti magazin tett közzé.

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly. Ez 1,4 millió dollárral több, mint a listát az elmúlt négy évben vezető Williams bevétele.

Eddig az orosz teniszező, Marija Sarapova tartotta a női sportolók között az éves jövedelmi rekordot: 2015-ben 29,7 millió dollár volt a bevétele, ezt döntötte most meg a 22 éves Oszaka. A női sportolók kereseti listáját 1990 óta mindig teniszezők vezetik a Forbesnál.

hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!