hirdetés
peak23-1000x667.jpg

A digitális forradalmárságról mesél a kerékpárbajnok vállalkozó

A FIVOSZ 2017-es „Az Év Vállalkozója” díjazottját, a 27 éves Suppan Mártont faggattuk elképesztő karrierútjáról, és az ezek mögött álló küldetéstudatról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 27.


hirdetés

1990-ben hetedik gyerekként született, és 13 éves kora óta tudatosan menedzseli a karrierjét – mára több kerékpár bajnoki cím birtokosa, sikeres vállalkozásokat vezet, és egy 88 országban jelen lévő fintech cégcsoport tulajdonosa.

- Tizenhárom éves korod óta vállalkozol. Mivel indult a karriered?

- Versenyszerűen kerékpároztam, de akkortájt még semmi eredményem nem volt. Kitaláltam, hogy majd én menedzselem magamnak a dolgokat, szerzek biciklit, szponzorokat… Rengeteg versenyre el is jutottam, voltam országos bajnok, szerepeltem osztrák bajnokságon, és sok mindent megtanultam önmagamról, kitartóbb lettem.

- A Peak Financial Services prepaid kártya-rendszereket szolgáltat magánszemélyeknek és cégeknek, és 88 országban működik úgy, hogy konkrét helyi jelenléte nincsen. Ez valóban a digitális jövő felé mutat. Nyitott a magyar lakosság a digitális pénzügyi szolgáltatások felé?

- Egyelőre kevésbé, úgyhogy keményen dolgozni kell azon, hogy eljuttassuk mindezt az emberekhez. Sokféle projektet és edukációs programot indítottunk el – ezt egyfajta küldetéstudatból is tesszük.

peak3

- Hogyan edukáljátok az embereket?

- Van például egy rádióműsorunk kifejezetten a fintech-ről. Az &U Magazine-ban pedig helyet kapott a „Fintech világa” rovat. Ez inkább a fiatalabb generációkat célozza meg, a rádióműsor pedig a 25 pluszos korosztálynak szól.

Működik egy oldal Fintech.hu domain alatt, ahol a Daily News rovatba 15-20 nemzetközi forrásból veszünk át tartalmakat, hogy közérthető nyelven tálaljuk őket. Most például az amerikai lakosság digitális megoldásokra való nyitottságáról került fel egy kutatási összefoglaló. Ha valakit egy kicsit is érdekel a téma, annak rengeteg releváns cikket tudunk szolgáltatni. Van továbbá egy videós topikunk is – itt házon belül heti 2-3 alkalommal gyártunk alámondásos tartalmat különböző cégekről a fintech világából. Ezek mind könnyen fogyasztható tartalmak. A Szerencsejáték Zrt., az MVM és a Mavir támogatásával egymásra épülnek ezek az edukációs folyamatok.

peak1

- Van letölthető applikációtok a „Gipsz Jakabok” számára is. Miben különbözik ez a hagyományos bankok alkalmazásaitól?

- Érdekes, mi előbb csináltuk meg a mobilapplikációnkat, mint a webes banki felületet. Nem próbáltuk meg az internetbankot a mobil képernyőbe beleerőszakolni, hanem az átlátható mobilalkalmazás struktúráját illesztettük rá a nagy képernyőre. A hagyományos bankok még összemossák a határokat, hiszen attól, hogy van egy applikációjuk, még nem digitális bankként működnek, és alapvetően manuálisan történnek a tranzakciók.

- Vannak már statisztikáitok a letöltésekről?

- Még nincsenek, mert még nem a végleges változata van fent az applikációnknak. Apró dolgokat szeretnénk még javítani rajta, amiket a felhasználó talán nem is vesz észre, de mi szeretnénk a lehető legtökéletesebbre fejleszteni az app-ot. Idén tervezzük elindítani a végleges verziót, majd január elején bele is kezdünk az átstrukturálásába. Lesz például saját bankszámla-szolgáltatásunk is, ami szintén átalakításokat követel meg.

- Ezek szerint nem szabad megelégedni az aktuális fejlesztésekkel?

- Hát, ha már most ötcsillagos lenne minden, akkor nem lenne hova fejlődnünk, és feleslegesen ülne a csapat az irodában...

- Miért pont a digitális bankolás? Honnan jött a Peak ötlete?

- Egy vagyonkezelő cégnél dolgoztam, mint termékfejlesztő, és pont az volt a problémánk, hogy 3-400 értékesítőnk volt, több országban. Nagyon lassan, és drágán tudtuk eljuttatni hozzájuk a jutalékokat. Ekkor kezdtem el megoldásokon gondolkozni...

- Mindemellett főiskolára is jártál?

- Haha, ez egy nagyon vicces történet. Konkrétan digitális bankolásból írtam a szakdolgozatomat, amit kétszer visszadobtak, úgyhogy nem fejeztem be a főiskolát.

- Akkor meg sem kérdezem, hogy szerinted szükség van-e felsőfokú végzettségre egy vállalkozás elindításához...

- A vállalkozás elindításához biztosan nem, de ettől függetlenül igyekszem folyamatosan tanulni, állandóan bújom az internetet, beszélgetek emberekkel, tájékozódom – rengeteg tudást szedtem fel így. Sok mindent meg lehet tanulni tapasztalatból, de nagyon fontos az alázat és az önedukáció.

peak2

- El tudnád képzelni, hogy ne vállalkozóként tevékenykedj?

- Nem, én nem. Persze megvan a folyamatos kockázat, és több ember is nekem dolgozik, ami hatalmas felelősség, de kell az adrenalin, és az, hogy lássam a folyamatos növekedést, ahogy gyarapszik a bevétel és fejlődik a cég – ez mind elképesztően motiváló. Ettől függetlenül az sem lenne jó, ha mindenki vállalkozóként működne. Típus kérdése, hogy kinek melyik út a jövedelmezőbb.

- Egy utolsó kérdés: mikor alszol? Alszol egyáltalán?

- A 4-5 óra átlagban megvan, de 6-nál többet soha nem alszom. Emlékszem, volt, amikor ezen az irodai kanapén éjszakáztam laptoppal a kezemben, még egyedül voltam a cégnél, úgy 2013 körül. Ma már egy 25-27 fős csapat van mellettem, és reméljük, hogy a későbbiekben még több értékteremtő munkánk lesz…


KÖVESS MINKET:

hirdetés
utazas.png

Ez a 21 éves lány a legfiatalabb utazó, aki már a világ összes országában járt

Észak-Korea volt a lány utolsó állomása.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 10.A 21 éves Lexie Alford a világ legfiatalabb utazója azok közül, akik már a világ minden országába eljutottak. Június 2-án Lexie feltöltött egy fotót az Instagram-fiókjába, mely szerint Észak-Korea volt az utolsó mérföldkő az utazásai sorában, és egyben a világrekord befejező lépése.

"Furán hangzik, de több ember jutott már el az űrbe, mint a világ minden országa" - mondta Alford Bored Pandának .

"A becslések szerint 150 vagy annál több embernek sikerült, és közöttük kevesebb, mint 10 volt nő" - magyarázta.

A kalandor Instagramján dokumentálta utazásait, ahol jelenleg több mint 200 ezren követik mindennapjait.

Indonéziában búvárkodott:

Lapozz a legjobb fotóiért!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
neszmelyi-amerika1.jpg

Megmászta a magyar ügyvéd mind a 7 földrész legmagasabb hegycsúcsát

Neszmélyi Emilnek már csak Észak-Amerika hiányzott a 7 Summits sorozathoz, de most feljutott a 6194 méter magas alaszkai Denalira is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 17.Mi is írtunk arról, amikor Neszmélyi Emil ügyvéd arra készült, hogy megmássza az Antarktisz legmagasabb hegyét. Év elején ez sikerült is, úgyhogy már csak Észak-Amerika hiányzott, de most feljutott a 6194 méter magas alaszkai Denalira is.

Amikor interjúztunk vele, ezt mondta:

"...a lélektan nagy tanítómester, a Denalit kétszer nem tudtam megmászni, és nem érdekel, hányadik próbálkozásra sikerül majd. (...) Nem véletlenül gyakorlatoznak ott az amerikai különleges katonai egységek is."

Most a Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy végül ez a csúcs is megvan neki, sikerült a Denalit is megmászni.

Sikerült a 7 Summits / 7 Hegycsúcs sorozat!

Június 14-én felértem az alaszkai Denali 6194 méter magas csúcsára is, amivel lezártam a 7 Summits sorozat Messner-féle változatát, amelyből már csak Észak-Amerika kontinensének csúcsa hiányzott.

Ez a videó a korábbi mászás után készült:

Lapozz a posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
borics-adam-ketrecharcos.jpg

Örömében elsírta magát a fiatal magyar ketrecharcos a fantasztikus győzelme után

Borics Ádámnak hatalmas dolog, hogy egy párezer fős településről eljutott New Yorkba, a Madison Square Gardenbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 16.A ketrecharcos Borics Ádám nemrég győzelmet aratott Aaron Pico felett. A 25 éves magyar versenyző a New York-i gálán vett részt, és második felvonásban repülő térdrúgással terítette le ellenfelét.

Ráadásul ezután az amerikai sportcsatorna, az ESPN beválasztotta a nap tíz leglátványosabb jelenete közé. Erről Borics Ádám videót tett közzé Facebook-oldalán, az alábbi szöveggel:

"A tegnapi mérkőzésemmel bekerültem újra az espn top 10 be. (Az espn által a tegnapi nap folyamán történt 10 legnagyobb sportteljesítménye közé.) A tavalyi áprilisi gála után is benne voltam, de most Luke Rockhold megörökítette.

Elmondhatatlanul hálás vagyok nektek és a csapatomnak, hogy mennyire tudtok velem együtt örülni, elképesztőek vagytok, épp már úton vagyok hazafelé, nemsokára feszáll a gépem."

Amikor pedig a győzelem után a sajtóeseményen kérdezték, elmondta, hogy egy 2000 fős településről, Sirokról származik, és szüleinek az is nagy dolog volt, ha eljutottak Budapestre. Most pedig azt látják, hogy a fiuk a New York-i Madison Square Gardenben bunyózik.

A felvétel utolsó percében láthatod, hogy a meghatottságtól elsírta magát:

Korábban, egy június 8-án írt bejegyzésben Borics Ádám ezekkel a szavakkal köszönte meg a támogatást, és így vallott arról, hogy miként jutott el idáig.

Nagyon sokat dolgoztam ezért a pillanatért, úgy érzem eljött az ideje megmutatni igazán nagy színpadon is fellépni a Madison Square Gardenben. 16 éves korom óta csak egyetlen cél lebeg előttem, amire feltettem az egész életem, és mindent alárendeltem a cél érdekében. Elköltöztem egy másik kontinensre, egy időre elhagytam a hazámat, a családomat, barátaimat, csak azért, hogy jobb harcossá váljak. Nagyon sok nehézséggel kellett szembe néznünk, azért beszélek többesszámmal mert a párom mindvégig velem volt (Zsófi), aki nélkül nem tudtam volna végigcsinálni. Nagyon sok ember segített utazásunk során, végtelenségig sorolhatnám őket. Tudják, hogy nagyon hálásak vagyunk nekik.

A munkát beleraktam, a felkészülés során, ígérem a ketrecben is minden bele fogok adni. Köszönöm a sok támogatást mindenkinek."

Via: 24.hu, Borics Ádám


KÖVESS MINKET:
hirdetés
brain_bar_mikaila_ulmer_3.jpeg

Mikaila Ulmer, a limonádés lány: „50 dollárból indítottam a cégem, illetve a szüleimtől kaptam még 20 dollárt kölcsön”

Hogy jut el valaki egy méhcsípéstől odáig, hogy 14 évesen már a saját vállalata vezérigazgatója? A Brain Bar Fesztivál legfiatalabb fellépője arról is beszélt, miért tanúskodott a texasi bíróság előtt.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. június 10.A Brain Bar egyik legnépszerűbb előadóját, Mikaila Ulmert 4 éves korában megcsípte egy méh. A kislány az élmény hatására érdeklődni kezdett a méhek iránt, és miután rájött, mennyire fontos szerepet játszanak és milyen veszélyeztetett helyzetben vannak, úgy döntött, a nagymamája limonádéreceptjét felhasználva olyan vállalkozást indít, amellyel a hasznos rovarokon is segíthet. Így indult a Me & the Bees Lemonade története. Ha többet szeretnél megtudni, keresd fel a facebook oldalát.

Mikailát három kollégával egyszerre kérdezgethettük. Mint elmondta, a legnagyobb példaképei más hasonló korú gyerekek voltak, akik saját vállalkozásokat indítottak, illetve Michelle Obama, akivel már háromszor is találkozott.

- Most biztos sokan azt mondják, hogy a méhtartás és a vállalkozás indítás sokba kerül. Valójában mennyire volt nehéz és költséges az indulás?

- Igen, a méhtartás nagyon költséges. Nincsenek saját méheim. A belvárosban lakom, úgyhogy a szomszédok sem örülnének neki, ha méheket tartanék. De ahhoz nem kell sok pénz, hogy valaki tegyen a megmentésükért.

Ha virágokat ültetünk, ha tanulunk róluk, ha helyben termelt mézet vásárolunk, azok igenis nagy hatással lehetnek a méhek megmentésére, és egyik sem kerül sokba.

A vállalkozásomat ötven dollárból indítottam, illetve a szüleimtől kaptam még húsz dollárt kölcsön. Ebből vettem meg az alapanyagokat és az első standomat. A vállalkozás fejlesztése valóban drága tud lenni, de elkezdeni nem olyan vészes. Több olyan sok millió dollárt érő vállalat van, amelyek a nulláról, kevesebb, mint száz dollárból indultak.

Elmondta, hogy a legfontosabb, amit a vállalata vezetéséből megtanult, hogy tudnod kell, kik alkotják a „kaptáradat”: Hiszen egy csapat olyan, mint egy kaptár. Olyan emberekre van szükség, akik hisznek a küldetésedben, és az is fontos hogy tanulj meg segítséget kérni, ha kell.

A szülei mindenben támogatták, amikor elmondta nekik az ötletét. Az apja felajánlotta, hogy készít neki egy limonádés pultot, anyukája pedig plakátokat készített. Azt is megtanulta tőlük, hogyan készíthet költségvetést. Fontosnak érzi, hogy a szülők ne törjék le a gyerekek álmait.

Nagyon sokan mondták neki, hogy túl kicsi ehhez. Ha meghallják, hogy saját vállalata van, azt felelik: „Jaj, de cuki!” Sokkal nehezebb egy céget vezetni gyerekként, nőként és afro-amerikaiként – kisebbségként. De fontos, hogy az ember ne hagyja magát eltántorítani.

Azt is elmondta, hogy kizárólag üvegpalackokat használnak, mert az újrahasznosítható, jobb a környezetnek. Ezért már díjakat is nyert a vállalat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x