Akár az Eurovízión is képviselheti Magyarországot Váray László új dala – premier
A Someone who lives like this bekerült A Dal 30-as mezőnyébe, hamarosan eldől, Európa-szerte megismerik-e. Hallgasd meg nálunk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 08.December elején jelentették be A Dal 2019-es mezőnyét, vagyis azt a 30 számot, amelyek közül kiderül majd, ki képviselheti Magyarországot májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon, amit ezúttal Tel Avivban rendeznek.

A Colombre Band és a Belvárosi Betyárok frontembere, Váray László is bekerült a harmincba Someone who lives like this című szólódalával, amit az alábbiakban lehet először meghallgatni, a hozzá készített szövegvideóval együtt.

Átadjuk Lacinak a szót:

"Izgalmas időszakban született ez a dal, mivel 2018 nyarán és őszén a gyerekzenekarom turnéi miatt csak lopott napokon voltunk itthon – ezeken a lopott napokon pedig stúdióban dolgoztunk az új lemezünkön és klipet forgattunk. Nyár közepe óta utazott velem a zenei vázlata, a zene és a szöveg is akkor kapta meg a végleges formát, amikor volt két egymást követő nap, hogy csak ezzel tudtam foglalkozni.

Viszont így indirekt módon ott van benne a sok utazás és impulzus, ami tavaly ért. Nyár közepén került a hangszerparkomba egy guitalele, amin feljátszottam a dalt.

Amikor új hangszer kerül egy zenész kezébe, az nagyon inspiráló állapot. Folyton játszik rajta, egyrészt be is játssza, de közben rengeteg ötlet, új irány is jön az új hangokkal együtt.

Ebben az időszakban észrevétlenül vittem át ezt a zenevázlatot a guitalele-re. Ugyanúgy játszottam a témát, mint az első számú gitáromon, de hát ez ugye másik hangolás, így át is transzponáltam a dalt, de ez csak jót tett neki.

A szöveg a szólólemezemre készülő egyik dal angol fordítása. Cseh Róbert és Panker Gergő készítette el, ami új fejezet a közös munkáinkban. Gergő a Colombre Band basszusgitárosa volt két lemez idején is, Robival pedig 2012 óta dolgozunk együtt zenekaraim klipjein és az ő filmes projektjeinek zenéin.

A dal perspektívája, hogy az a csodálatos Ember, aki tudásvágyból és kíváncsiságból lemászott a fáról és ‘néhány evolúciós ugrással később már az eget is meghódította, ugyanilyen kreatívan és éhesen aprítja magát, egymást, az élőhelyét és ha kell, “az élet fájával fűtünk be ma éjszakára” (az idézet a Colombre Band Kontroll nélkül című számából való).

Nem új felismerés, de a nyelvezete az, másrészt ha ez a dal egy ilyen irányú beszélgetést előidéz valakik között, akkor az már nagy gól.

A végső üzenete a dalnak, hogy Te tehetsz róla. Meg Én, meg Ők. A szépségről, a pusztításról, sok csodáról is mi tehetünk. És nem csak róla-, hanem érte is tehetünk. Nagyon örülök, hogy A DAL 2019 mezőnyébe került, így az üzenete is sokkal több mindenkit megtalálhat."


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x