001
A csokis program, amely mosolyt csal az autista gyermekek arcára
Több mint 60 autista gyermek próbálta már a Maszat Nap foglalkozásait, ahol a csokikészítés élményterápiaként szolgál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. február 15.


A Mozaik Egyesület és a Kockacsoki Csokoládémanufaktúra közös programján a gyerekek megismerkedhetnek a kézműves csokoládé készítésével és haza is vihetik a saját hagyományos technológiával készített, kizárólag természetes és minőségi alapanyagokból álló csokoládéikat. Mindeközben észrevétlenül fejlődik a szociális képességük és együttműködést tanulnak, mert az élmények tágítják a határokat.

Kockacsoki_Maszat_Nap (3)

A MOL Gyermekgyógyító programján elnyert támogatásnak köszönhetően 2016 júniusának végéig összesen 12 élményterápiás foglalkozást szerveznek. A szervezők sok szeretettel várják az autista jelentkezőket az ingyenes programra!

A gyermekek a foglalkozáson Maszat Naplót kapnak, amit a szervezők előzetesen megküldenek a szülők, pedagógusok számára, azért, hogy a gyermekek otthon fel tudjanak készülni a programra. A naplót a gyermekek a foglalkozáson kitöltik, így az élmények a jövőben is bármikor felidézhetők. A korábbi foglalkozásokról kivétel nélkül pozitív visszajelzések születtek.

Kockacsoki_Maszat_Nap (1)

"Nagyon élveztem a foglalkozásokat, jó volt ilyen boldognak látni a gyerekeket. M. azóta is minden nap a csokiműhelyes lapot nézegeti az én-könyvében! Köszönjük!"

"Gyermekünk újból szeretne Maszat Napra menni. Ezt mindennap mondja. Nem hiszem, hogy lehetne jobban csinálni."

Kockacsoki_Maszat_Nap (2)Kockacsoki_Maszat_Nap (4)

Az autizmus spektrumzavar a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon, évente több gyermeket diagnosztizálnak autizmussal, mint rákkal, cukorbetegséggel és AIDS-el együttvéve. A nemzetközi kutatási eredmények szerint az autizmus előfordulási gyakorisága 1% körüli, ami hazánkban kb. 100.000 autista embert jelent. Az autizmus olyan állapot, ami a jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható. Az autista emberek nehézségekkel küzdenek a kommunikáció és a társas kapcsolatok területén, gondolkodásuk sokszor merev, rugalmatlan, vagyis pont azok a készségeik sérültek, amiket naponta használunk és leginkább szükségesek emberi kapcsolatainak kialakításához és fenntartásához.

Ha érdekes volt a cikkünk, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x