A csoki a legjobb gyógyszer! Felejtsd el a köhögéscsillapító szirupokat!
Egy köhögésszakértő szerint sokkal hatásosabb, mint a patikai lötyik.
Mirror, fotók: Pixabay, Giphy - szmo.hu
2019. január 11.Nincs ember, aki szeretne köhögni, ilyenkor általában valamilyen köhögéscsillapítóval próbálkozunk, vagy a természetességpártiak hagymateával. Egy orvos szerint azonban – írja a Mirror – ezeknél sokkal hatékonyabb a csokoládé. Dr. Alyn Morice, a kardiovaszkuláris és légzőszervi tanulmányok Hull Egyetemi vezetője szerint a csoki képes lenyugtatni a köhögést.

Alyn éveken át tanulmányozta a köhögést, s most a MailOnline-on megjelent írásában értekezett arról, hogy egy friss kutatás eredményei szerint egy új, csokoládét, azaz pontosabban kakaót tartalmazó orvosság hatékonyabb, mint a hagyományos köhögéscsillapítók. A kutatók 163 embert tanulmányoztak, akik csokialapú gyógyszert kaptak, s látványos változást értek el náluk két napon belül.

Egy másik, a londoni Imperial College-ben végzett kutatás is ilyen eredménnyel zárult: kiderült, hogy egy, a kakaóban található alkaloida a codeinnél jobban csillapítja a köhögést, és szünteti meg a köhögési ingert. Az is kiderült, hogy miért: Alyn Morice szerint a csoki a torok idegvégződésein egy védőréteget hoz létre, így nem érezzük, hogy köhögnünk kellene.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x