csikisor
A Csíki Sör tulajdonosa a nagy sörgyárakat és a román nemzetbiztonságot okolja a róla szóló hírért
Lénárd András videóinterjúban beszélt az embercsempészési ügyről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 05.


Ismét botrányba keveredett a Csíki Sört gyártó üzem tulajdonosa. De ezúttal nem a névhasználattal kapcsolatos jogvita a probléma. Megegyezett ugyanis még tavaly márciusban a Ciuc Premiumot gyártó Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyáró cég: közös nyilatkozatukban bejelentették, hogy mindketten visszavonják keresetüket a folyamatban lévő bírósági ügyekben, és a felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon.

Most azonban embercsempészet miatt keresik az Egyesült Államokban a Csíki Sör gyártulajdonosát, Lénárd Andrást, írta a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy a birtokukban lévő periratok szerint Lénárdot 2001. január 21-én Champlain település közelében fogta el a rendőrség, amint Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre a hivatalos határátkelőhelytől három külföldi nőt csempészett az országba.

A nők nevük alapján valószínűleg magyarok voltak.

Egyikükről lehet tudni, hogy pécsi, sőt azt is elárulta: egy amerikai sztriptízbárban táncoltak volna, de mivel nem kaptak vízumot, Kanadába mentek,

ahol Lénárd várta őket autóval és megígérte, hogy átcsempészi őket az Egyesült Államokba.

Lénárd András a történtekkel kapcsolatban azt nyilatkozta: rég nem járt az Egyesült Államokban, és "nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott vele évtizedekkel korábban történt." A tettenérés után őt magát letartóztatták, a nők, akiket át akart csempészni, tanúk és egyben gyanúsítottak is lettek az ügyben.

A lap szerint miután menyasszonya kifizette az óvadékot és szabadlábra helyezték, Lénárd elhagyta az Államokat. Ügyvédje 2001 júniusában azt üzente a bírónak, hogy védence Kanadában tartózkodik, és sem most, sem a jövőben nem kíván megjelenni a bíróság előtt.

A bíró erre letartóztatási parancsot adott ki Lénárd ellen, amit máig nem is vont vissza.

Mint arra az Index felhívta a figyelmet, Lénárd András a hírre egy, a Csíki Sör Youtube-csatornájára feltöltött videóban reagált.

A felvételen azt mondta, hogy fiatalon, turistavízummal utazott az Egyesült Államokba, többek között szobafestéssel is foglalkozott, de soha nem sikerült teljesen legális státuszt szereznie, sem letelepedési engedélyt, sem zöldkártyát. Szerinte akkor, a 2000-es évek elején a kanadai-amerikai határ laza határ volt.

A Magyar Nemzetben megjelent cikkre reagálva azt is elmesélte, hogy akkor is éppen autóval ment Kanadába társasággal, és ő vezette a kocsit,

de 2 kilométerre a határtól megállították őket, és feltételezték, hogy Kanadában voltak, onnan jöttek vissza, papírt azonban nem tudtak mutatni, így elindult egy ügy, aminek úgyis az lett volna a vége, hogy hazaküldik. A sztriptíztáncról nem beszélt.

A továbbiakban Lénárd András már azt sugallta, hogy belőle ellenséget csináltak.

Szerinte a magyarországi söripar, a nagyipari sörgyártás arról szól, hogy mérgezik az embereket.

"Erre megjelenik egy székely legény, aki minőségi sörről kezd el beszélni", és azt kezdi készíteni is, és van egy réteg, aki erre vevő. És hogy a nagy cégeknél nagy a lobbi, és van pénzük arra, hogy másokat lejárassanak.

Azt is állította a felvételen, hogy amit ő csinál Székelyföldön, az vállalható, és hogy ő naponta 80 ezer üvegre teszi rá a székely nemzeti szimbólumokat. Lénárd András azt kérdezte, az vajon a román nemzetbiztonság számára ez nem probléma?

Arra a kérdésre, hogy csődközelben van-e a Csíki Sör, azt felelte, nem. És azt állította az interjúban, hogy nincs köze a politikához. Annak ellenére, hogy Lázár János és a magyar kormány többször is nyíltan kiállt a Csíki Sör mellett, a magyar kormány annak idején a Heineken bojkottjára is felszólított, sőt, Lázár János indítványozta, hogy tüntessék el a Heinekenről a vörös csillagot.

VIDEÓ: Lénárd András teljes videónyilatkozata:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x