hirdetés
cocacola-uj.jpg

A Coca-Cola lecseréli a meleg párokat ábrázoló plakátjait

A szivárványos design marad, de csak üdítős üvegek lesznek a képeken. A cég szerint eredetileg is ez volt a terv.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 07.


hirdetés

A Coca-Cola újakra cseréli eddigi, Love is Love, (a szerelem az szerelem) című kampányának részeként kirakott plakátjait.

A hírről a 24.hu számolt be.

A cég szerda délelőtti közleményéből derült ki a csere. A szivárványos design marad, a meleg párokat ábrázoló képeket veszik le.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kampány miatt kialakult vita és kritika miatt cserélik le a plakátokat, vagy eleve ennyi időre tervezték a plakátok kihelyezését.

FRISSÍTÉS: A 24.hu megkeresésére a Coca-Cola azt közölte, eredetileg is úgy tervezték, hogy a kampány a Sziget indulásával a második szakaszába lép. Mint mondják, szerdától a fesztiválon és a hirdetési felületeiken is a szivárványos címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola zero áll a középpontban.

hirdetés

A Coca-Cola #loveislove hashtaggel ellátott plakátjai miatt felzúdulás volt - erről mi is írtunk.

A kampányban számos politikus és közszereplő is megszólalt a plakátokat támogatva vagy azok ellen fellépve. A fideszes Boldog István a plakátok leszedéséért foglalt állást, erre a Coca-Cola reagált írásban.

A Hit Gyülekezete közleményt adott ki a plakátokkal kapcsolatban, ők kérdéseket intéztek a vállalathoz.

A Pesti Srácok egyik újságírója pedig cikkben reagált a plakátkampányra, azt írva:

"Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet."

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a bejegyzés megjelenése után közleményben tiltakozott a mozgássérült emberek méltóságának megsértése ellen.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-1992ben-amerika.jpg

„Orbán Viktornak hívnak, Magyarország következő miniszterelnöke leszek”

Egy holland lap idézte fel a Fidesz akkor 29 éves elnökének 1992-es amerikai utazását.
Fotó: Videó print screen - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Orbán Viktor tíz éve Magyarország miniszterelnöke. 1992-ben tíz másik "fiatal európai vezetővel" együtt hat hetes tanulmányútra utazott az Egyesült Államokba a German Marshall Fund of the United States alapítvány jóvoltából - írja az NRC nevű holland lap.

A lap szerkesztője, Marcel Haenen is a csoport tagja volt, cikkében felidézte, milyen volt a fiatal Orbán Viktor, és mit tapasztalt az utazás alatt. A visszaemlékezők között volt Németh Zsolt, aki 1990 óta fideszes országgyűlési képviselő.

Ez volt Orbán Viktor amerikai útja - idézi fel a cikkíró az utazást. A fiatal politikus intenzíven gyakorolta az angol nyelvet. Németh Zsolt elmondta, hogy Orbán rendszerint reggel 6-kor kelt, hogy az angol szavakat gyakorolja.

Az első napon a bemutatkozáskor Wolfgang Krach, a Süddeutsche Zeitung főszerkesztőjének visszaemlékezése szerint Orbán a következőképpen mutatkozott be:

"Orbán Viktornak hívnak, a Fidesz elnöke vagyok, és Magyarország következő miniszterelnöke leszek".

hirdetés

Krach azt mondta, meglepte, hogy ennyire megalomániás, de Orbán Viktor tartotta a szavát. Hat évvel később választották először miniszterelnönek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
spaxe-x-nasa-urhajosok-elo-bejeltkezes.jpg

Élőben jelentkeztek be a Crew Dragonból és megmutatták, hogy néz ki a Föld

Elképesztő látványnak lehetünk szemtanúi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Magyar idő szerint szombaton, este fél tíz körül indult útnak Floridából a SpaceX űrhajója a NASA két asztronautájával a fedélzetén. A Crew Dragon nevű űrhajón Robert Behnken és Douglas Hurley veterán asztronauták foglalnak helyet; előbbi 49, utóbbi pedig már 53 éves - írta korábban az MTI.

A kilövéssel már szerdán megpróbálkoztak a floridai űrközpontban. Akkor azonban a viharos időjárás miatt alig húsz perccel a start előtt elhalasztották az indítást. A NASA szombat reggel hozta meg a döntést a szombati felbocsátásról, amely a rossz időjárás miatt még délben is kétséges volt.

A start rendben zajlott: a fellövés után a Falcon rakéta első fokozata levált, és megindult vissza a Föld felé. A rakéta Föld körüli pályára állt, és óránként több mint 27 ezer kilométeres sebességgel tart a Nemzetközi Űrállomás felé.

A két asztronauta a start után nagyjából 19 órával éri el a Nemzetközi Űrállomást. A dokkolás előtt néhány órával pedig élőben is bejelentkeztek a Crew Dragonból, hogy megmutassák, milyen a Föld az űrhajóból.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nasa-space-x-dokkolas.jpg

Történelmi pillanat: megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra a Crew Dragon

Sikerült a SpaceX űrhajójának egyik legfontosabb manővere a világűrben.
Címkép: NASA TV - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Magyar idő szerint szombaton, este fél tíz körül indult útnak Floridából a SpaceX űrhajója a NASA két veterán asztronautájával a fedélzetén. Közel 19 órával a start után pedig újabb sikert könyvelhet el a SpaceX és a NASA.

A Crew Dragon ugyanis sikeresen megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra.

A dokkolás rendben zajlott, ezt a NASA is megerősítette.

A dokkolás pillanatáról még egy videót is közzétettek.

A két űrhajós, Robert Behnken és Douglas Hurley a Crew Dragon állapotától függően egy-három hónapot tölthetnek majd el a Nemzetközi Űrállomáson.

A dokkolás előtt néhány órával pedig élőben is bejelentkeztek a Crew Dragonból, és megmutatták, hogy néz ki a Föld.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
jon-a-nyar-junius-elejen.jpg

Már csak néhány napot kell várni, és tényleg nyár lesz

Jövő hét végén már 26-27 fokos maximumok is lehetnek.
Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

A - most tényleg - szomorú, borongós, felhős vasárnap után jövő héten enyhül az idő, lassan bekúszik a nyár.

Hétfőre felszakadozik felhőzet, legfeljebb gyenge, jelentéktelen záporokkal találkozhatunk az időnként megnövekvő felhőzetből - írja az Időkép.

Az északkeleti szelet több helyen erős lökések kísérik. Nappal 17-22 fok lehet.

Kedden erősen felhős idő lesz. Záporokra északon és a Dunától keletre lehet számítani. Erős lehet az északi szél. Délután 17-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán gyengül a szél, csak helyenként lehetnek élénk lökések. A sok napsütés mellett elszórtan ismét kialakulhatnak záporok. Zivatarokra a legnagyobb esély a Dunántúlon mutatkozik. Délután 17-23 fok várható.

hirdetés

Csütörtökön érkezik a melegebb levegő, sok napsütésre számíts, a hőmérséklet 21-28 fokig melegedhet.

Jövő hét végén túlnyomóan napos, meleg időre van kilátás, június 8-ra, hétfőre érkezhet egy hidegfront esővel.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!