tek-razzia3
A bőnyi rendőrgyilkos fiánál is házkutatást tartottak
Ezenkívül még hét településen csaptak le a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető személyekre.
Szeretlek Magyarország
2016. november 17.

Húsz nappal azután, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) vezetője fejbe lőtte Pálvölgyi Péter nyomozót, a Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorhárítási Központtal (TEK) karöltve rajtaütött a vállaltan hungarista nézeteket valló szervezet emberein, házkutatást tartottak a gyilkossággal gyanúsított Győrkös fiánál, Istvánnál is - írja a Blikk a police.hu információira alapozva.

A férfi ügyvédje szerint már volt egyszer házkutatás, amikor Győrkös István édesapjánál is jártak a nyomozók. Akkor lőfegyvert és lőszert keretek. A mostani akcióban számítástechnikai eszközöket foglaltak le. Később meggyanúsították közösség tagjai elleni erőszak előkészületével, de állítása szerint védence semmi ilyesmit nem követett el.

A TEK Bőnyön kívül még Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon csapott le a MNA-hoz köthető személyekre, és forgatott fel ingatlanokat.

tek-razzia1tek-razzia2

Mint mondták, a TEK 12 főt állított elő. A házkutatásokon több helyszínen különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagot találtak. Az előállított férfiak közül 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgattak ki, két fővel szemben indítványozták az előzetes letartóztatást.

A razziáról készült videó:

Előzmény

A Nemzeti Nyomozó Iroda a Teréz körúti robbantó kapcsán döntött úgy: házkutatást tartanak a több mint 27 éve nyíltan szélsőséges nézeteket valló Győrkös Istvánnál. Az akció tragédiába fulladt, mert Győrkös megölte a lakásába belépő egyik nyomozót. Végül a TEK fogta el a férfit. Az erről készült videó ITT látható.

Forrás: Blikk.hu, képek: police.hu


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!