hirdetés
01_bejarat.jpg

Bloggerek főztek a Street Foodon

Street Food Show volt a Hold utcai vásárcsarnokban. Ott voltunk, és próbáltunk mindent megkóstolni.
Mandy Kertje - szmo.hu
2013. május 13.


hirdetés

A Street Food Show utolsó napján érkeztünk a Hold utcai vásárcsarnokba. Nem titkolt célunk az volt, hogy megkóstoljuk a bloggerek főztjét.

Az első turnusban Vegasztrománia, Flat-Cat és Limara főzött, a második turnusban pedig Gabojsza, Food & Wine és Praliné Paradicsom ételeit kóstolhattuk. Piros pont a szervezőknek, hogy idén nem csak a teljes menüt lehetett egyben megvenni, hanem külön-külön a fogásokra is befizethettünk. Mivel a szójára allergiás vagyok, csak a levest és a desszertet kóstoltam meg.

gabojsza_csalankremleves
hirdetés
pralineparadicsom_bonbonvalogatas

Gabojsza levese turbolyás csalánkrémleves volt, sonkás-kenyérmorzsával. Első alkalommal ettem csalánt, a találkozásunk nagyon kellemes volt, a sonkás morzsát pedig különösen jónak találtam hozzá.

Praliné Paradicsom bonbon válogatása abszolút elvarázsolt, az epres-levendulás darab különösen ízlett, a kivitelezés csillagos ötös, ráadásul, mivel az elsők között érkeztünk, ajándékot is kaptunk.

Food & Wine egy fúziós étellel, a Szefárd hamin, fekete teában főzött tojással és csirkemell tokánnyal készült, erről az említett okok miatt csak képet hoztam.

05_foodandwine_etel06_praline_paradicsom
07_szimpla

Szerencsénkre nem volt nagy tömeg, úgyhogy le is tudtunk ülni enni. Ez itt különösen jó volt, mivel az emeleten elég szűk a hely, állva nem tudtunk volna kényelmesen enni.

Bár, amint már mondtam, az elsődleges cél a bloggerek főztjének megkóstolása volt, a többi kiállítót is megnéztük. A Szimpla Háztáji Piac finomságai a piacon is kapható háztáji alapanyagokból készültek, a standjukat cserepes zöldfűszerekkel díszítették, behoztak egy kis Szimpla-hangulatot a csarnokba.

A Da Mario Olaszországot hozta el nekünk. A SonkaArcok kínáló táljai láttán összefutott a nyál a szánkban, az alapanyagul szolgáló egész sonkákat is megnézhettük, körmöstől. A Bodegában nagyon rákívántam a hamburgerre, de sajnos-nemsajnos többen is voltak így, úgyhogy akkora volt a sor, hogy nem vártam ki, viszont kénytelen vagyok felírni az éttermes bakancslistámra a helyet, mert egy ilyen burgert muszáj ennem valamikor.

08_da mario
hirdetés
09_sonkaarcok

A Marmorstein Pékség kínálata olyan finomra sikerült, hogy nekünk már csak az üres polcok jutottak, viszont megkaptuk a kóstoló kenyér utolsó szeleteit, amelyek nagyon finomak voltak, gondolom ezért is fogyott el minden az utolsó morzsáig. Kiderült, hogy a közelemben is árulják a termékeiket, úgyhogy egy új vásárlót már biztosan szereztek maguknak.

A Gyradiko standján bebizonyították, hogy van görög konyha a gyroson túl is, az Innioban megbújt egy bonbonos is, a tenger illatát pedig a Budaörsi Halpiac és Dokk Büfé szállította.

11_marmorstein12_innio

Szerintem a délután abszolút favoritja – a Bodega burgerei mellett – a Fragola kézműves fagylaltjai voltak, ott konkrétan akkora volt a sor folyamatosan, hogy elképesztő, de tegyük hozzá, hogy a fagyijuk is finom.

A pénzváltásnál sajnos csak egy sor volt, ezért amikor később a megmaradt játékpénzünket szerettük volna visszaváltani, már olyan sokan voltak, hogy inkább elcseréltük a sorban állókkal.

02_attekinto

Aki még nem látogatott ki ilyen rendezvényre, annak mindenképpen ajánlanám, hogy legalább egyszer nézze meg. Fel lehet fedezni pár érdekes helyet, amik elsőre ismeretlennek tűnnek, de közelebbről megismerve eszmélünk rá, hogy szinte naponta megyünk el mellettük.

Ha te is megéheztél, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
obuda-gazgyari-lakotelep-mysecretbudapest-2019.jpg

Tündéri mézeskalácsházakból áll Óbuda eldugott mini negyede

Az gázgyári munkásoknak építették a telepet, ahol mintha megállt volna az idő.
My Secret Budapest - szmo.hu
2019. október 26.


hirdetés

Óbuda nem mindig kapja meg azt a figyelmet, amit megérdemelne - valószínűleg azért, mert más, nagyobb területű kerületekhez hasonlóan széttagolt, és apró, finom részleteiről, érdekes építészeti emlékeiről a lakótelepek, a forgalmas utak és a Római part büféi gyakran elterelik a figyelmet.

Pedig elég sok felfedezni való akad még a kerületben.

Itt van például a volt Óbudai Gázgyár munkástelepe, ahol a séta felér egy időutazással.

hirdetés

A gyár dolgozóinak házait olyan gondosan és egységes koncepció mentén tervezték, mint Kispesten a Wekerle-telepet.

Az egykori gázgyárhoz két mini lakónegyedet építettek: egyet a munkásoknak, egyet a tisztviselőknek. A munkásokét Almási Balogh Lóránd tervezte, a gázgyárat és a tisztviselők telepét Reichl Kálmán.

Előbbit, a munkásnegyedet U-alakban rendezték el, középen egy park található, annak egyik végén áll az iskola és az óvoda. A földszintes és emeletes mézeskalács házak az U két szárán szimmetrikusan tükrözik egymást, és az U görbületében is látható egy-egy oszlopos, egymásnak megfelelő épület. A házakhoz kertek is tartoznak.

A telepet 1911 és 1914 között húzták fel, és sokan szecessziós negyedként tartják számon. Én inkább azt mondanám, hogy néhol a magyaros szecesszió egy-egy elemét felhasználó, hangulatában a kisvárosokat és a tradicionális erdélyi építészetet idéző kis negyed ez.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
colin-farrell.jpg

Colin Farrell Budapesten forgat, és egy hetedik kerületi kebabos lett a kedvenc helye

A hely dolgozói csak több nap után ismerték fel, amikor kártyával fizetett. Ráadásul egy nem mindennapi bókot is kaptak tőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 09.


hirdetés

Budapesti kebaboshoz jár ebédelni a hollywoodi világsztár, Colin Farrell – szúrta ki a Ripost.

A színész a lap szerint épp egy sarkvidéki expedíció alatt játszódó sorozatot forgat North Water címmel, aminek munkálatait Norvégia után nálunk folytatják.

És úgy tűnik, nagyon megtetszett neki a Hari Kebab nevű hely a Városligethez közel eső István utcában: maga az étterem posztolta a Facebookra, hogy napok óta rendszeresen náluk ebédelt, de akkora a szakálla, hogy sokáig nem ismerték fel.

Végül egy kártyás fizetés buktatta le, ezután viszont egy közös képet is bevállalt a dolgozókkal. Sőt, állítólag azt is megosztotta velük, hogy itt ette élete legjobb kebabját, ami nem kis elismerés.

hirdetés

Íme a poszt:

Hari Kebab

Megunhatatlan az érzés, ami elfog minket a nevünket hallván, évről é... vre a díjátadón. Természetesen Nektek köszönhetjük Drága Hari fanok, hogy ismét a Hari Kebab lett Az Év Kutyabarát Budapesti Étterme!! Juhuuuu!! Köszönjük mindenkinek a szavazatokat azt, hogy mellettünk álltok és hogy VAGYTOK NEKÜNK!!! CSAK A HARI!!


KÖVESS MINKET:


hirdetés
diszno-rakoczi-1.jpg

A nap legbizarrabb fotója: disznó ácsorgott a forgalmas Rákóczi úton

A szabálytalanul szállított állat akkor szökött ki az úttestre, amikor a kocsi hátsó ajtaja menet közben kinyílt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

A közösségi médiában már több oldalon és csoportban is feltűnt egy nagyon bizarr fotó, ami Budapesten, a forgalmas Rákóczi úton készült.

Az látható rajta, amint az úttesten egy jól megtermett disznó szaglássza az aszfaltot.

Az állat az előtte álló, nyitott csomagtartójú kocsiból került elő. A Bp-i Autósok közössége oldalán azt írják olvasói információk alapján, hogy pénteken 11 óra körül egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt, a kocsiban szabálytalanul szállított állatok pedig kiszöktek az útra. Remélhetőleg egyiküknek sem esett baja.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
DSC_4906-1.jpg

Még a halálfélelmemről is megfeledkeztem, miközben a Boráros tér szépségeit néztem

Ez a bika most a hídon áll vagy lebeg? Miért van ennyire kitekeredve a feje? A teste tényleg egy mélytányér?
Orosz Emese cikke, fotók: Lampert Benedek - szmo.hu
2019. november 09.


hirdetés

Utálom a Boráros teret. Nem vagyok egy ijedős csaj, de szó szerint félek, ha egyedül kell átmennem a villamostól a hévig, pláne sötétedés után. Jó pár rémtörténetet hallani, és a hírek is rendszeresen beszámolnak ott történt atrocitásokról. Legutóbb például gyerekeket raboltak ki fényes nappal az ottani gördeszkapályán.

A cím ezzel szemben nem elírás. A szemét és gyanús figurák fölött elnézve a Boráros térnek igenis vannak szépségei. Lampert Benedekkel ezúttal a Boráros tér mocskában keresgéltünk kincseket.

hirdetés

A Boráros tér közepén áll Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművészt 1983-ban felállított Borárus-szoborkompozíciója. Jól látszik a hídról, és tulajdonképpen uralja a hídfeljáró déli oldalának kerengőjét is. A kőhordók homloklapját egykor bronzdíszek ékesítették. Sajnos nem igazán csodálkoztunk azon, hogy ezeknek az évek során lába kélt.

A borárus szobor miatt joggal feltételezhetnénk, hogy a tér egykor borpiacnak adott otthont. Ez azonban csak urbán legenda, amiért a jó humorú szobrászművész a felelős.

A tér valójában Boráros Jánosról (1756-1834), Pest egykori főbírójáról és ügyvezető helyettes polgármesteréről, a Városliget megteremtőjéről kapta a nevét. A Ráday utca és a tér találkozásánál álló Boráros tér 4. számú ház térre néző homlokzatán impozáns emléktábla őrzi az ő emlékét is.

Kiskoromban autóval sokszor hajtottunk át a Petőfi hídon, én pedig már egész korán kiszúrtam a különös “kecskefejű tálat”, amit gyerekként sehogy sem értettem. Ezt most a hídon áll vagy lebeg? Miért van ennyire kitekeredve a feje? A teste tényleg egy mélytányér? És mielőtt jól szemügyre vehettem volna, rendszerint már el is suhantunk mellette.

Ma már tudom, hogy a “kecskefejű tál” igazából a nagyszentmiklósi aranykincs legismertebb darabjának, a bikafejes ivócsanaknak sokszorosára nagyított, hegesztett rézből és krómacélból készített mása.

Az ivócsanak különben szintén Boráros Jánosnak állít emléket. Az egykori avar fejedelmi kincstár részét képező, 23 aranyedényből álló nagyszentmiklósi aranykincset ugyanis egy szerb szőlősgazda a saját udvarán találta meg 1799-ben, miközben épp árkot ásott. A gazda felesége a kincseket eladogatta, illetve beolvasztatta. A túlélő darabok különböző kereskedőkön át Pestre jutottak, ahol Boráros János gyűjtötte össze, és küldte tovább őket a bécsi Császári és Királyi Régiségtárba.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!