hirdetés
karacsonyi.jpg

A belvárosban már ünnepi a hangulat: fotókon a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Nagy Szabolcs fotói tökéletesen átadják azt az atmoszférát, ami az ország egyik legnépszerűbb, 20. alkalommal megrendezett karácsonyi vásárát jellemzi.
Fotó: Nagy Szabolcs - szmo.hu
2018. november 10.


hirdetés

Mint beszámoltunk róla, pénteken megnyílt az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár. Az utánozhatatlan hangulatú ünnepi bazár gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, valamint ünnepi műsorokkal várja a látogatókat november 9. és 2019. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Fotósunk, Nagy Szabolcs gyönyörű képeket készített a helyszínről:

hirdetés
hirdetés

KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vorosmarty-ter-karacsonyi-vasar-csakvari-peter-1000x668.jpg

A világ legjobbjai közé választotta a CNN a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt

Lenyűgözte a CNN-t a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Azt is leírták az amerikaiak, mi tetszik nekik a legjobban benne.
Címkép: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Most már kijelenthetjük, hogy az amerikai CNN újságírói rajonganak a télen (is) gyönyörű Budapestért és a karácsonyi vásárokért. Nemrég megírtuk, hogy szerintük a magyar főváros a legszebb európai város télen, cikkükben pedig sorra vették, mi mindent érdemes megnézni és kipróbálni.

Már abban a cikkben is első helyen említették meg a hangulatos karácsonyi vásárokat. Mint írták, a közép-európai karácsonyi vásárok olyanok, mint az álom, de Budapest kiemelkedik mind közül. Lehet forralt bort szürcsölni, hagyományos magyar ételeket enni, és kézműves alkotásokat venni, az egész pedig egy "autentikus magyar karácsonyi élményt ad, amit soha nem lehet elfelejteni".

hirdetés

Most pedig a Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt be is választották a világ legjobbjai közé. Összesen 17 karácsonyi vásárt szedtek össze, a budapesti pedig olyan nagyvárosok vásárai mellett szerepel, mint Bécs, Prága, Strasbourg, Krakkó, Firenze, Zágráb vagy Berlin, csak hogy a hozzánk közelebb esőket említsük.

Mint írják, a Vörösmarty téren látogatható karácsonyi vásár a legrégebbi és egyben a legnépszerűbb is Budapesten. Akár karácsonyi ajándékokat is lehet venni a több mint 100 standnál, de forralt borozni és hagyományos magyar ételeket is lehet kóstolni. Kiemelik még az egyéb szórakozási lehetőségeket, mint pl. a fényshowt, az élő zenét és a néptáncot.

A megnyitás után mi is körbejártuk a vásárt:

A CNN-cikk szerzője szerint

az teszi igazán különlegessé a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, hogy a híres Gerbeaud Házban található kávéház falára minden évben látványos fényfestéssel jelenítik meg az adventi naptár ablakait. Ezt december 1-24. között minden nap sötétedés után lehet megcsodálni.

Legutóbb az Advent Bazilikát is nagyon dicsérték, ezért mi is megnéztük, miért tetszett nekik annyira.

A CNN 17 legjobb karácsonyi vására között 15 Európában található, csupán New York és Toronto egy-egy vására kerülhetett be, viszont a szomszédos és Magyarországhoz viszonylag közeli országokból több is a listán van.

Ha esetleg van kedvetek messzebbre is utazni egy karácsonyi vásárért, mutatjuk, a CNN melyikeket ajánlja.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
miskolc-mezeskalacs-villamos.jpg

Fantasztikus mézeskalács-villamos robog Miskolc utcáin

Fotókon is nagyon látványos, mutatjuk a képeket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 05.


hirdetés

December elsején elindult a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci Adventi Villamos, amit nyolcadik éve készítenek a város közlekedési vállalatának dolgozói. A szerelvény különlegessége, hogy minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik. Tavaly egy varázslatos, kívülről kézzel festett jégpalota várta az utasokat, idén egy bájos, szinte harapnivaló mézeskalács házikót késztettek a lelkes MVK-sok, számolnak be a különlegességről az MVK Zrt. Facebook-oldalán, ahol igazán látványos képeket is megosztottak.

hirdetés

A szerelvény ünnepi hangulatát a külső megjelenése teszi teljessé: több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti. A villamos belseje is megújult, a kandalló helyett a egy búbos kemence teszi meghitté a hangulatot, a kemence mellett pedig Puszedli boszi és Zserbó cica vigyáz a mézeskalács házikóra. A villamos középső része a házikó konyhája, két vége pedig a nappalivá alakult át, csodás adventi dekorációkkal. A miskolci Adventi Villamos utasait tavaly Adventi Vilmos és Adventi Vilma köszöntötte, idén Mézes Manci és Marcipán Marci a szerelvény házigazdája, írják.

Az Adventi Villamos december első vasárnapjától 2020. január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. A pontos menetrend a posztban is megtalálható.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
taylorswift_christmastreefarm.png

Valósággal berobbant Taylor Swift új karácsonyi száma: 2,5 millió megtekintés alig fél nap alatt

A Christmas Tree Farm életrajzi ihletésű karácsonyi dal lett, és azonnal a felkapottsági toplista élére tört.
Fotó: YouTube/Taylor Swift - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

Mindent tud Taylor Swift új karácsonyi száma, amitől könnyen örökzöld karácsonyi sláger lehet belőle, sőt még annál is többet. A Christmas Tree Farm (magyarul Karácsonyfa farm) hét órával a premier után már másfél millió megtekintésnél jár.

Az énekesnő tegnap a semmiből jelentette be egy videóban, hogy december 1-jén, vasárnap néhány óra alatt összedobott egy új karácsonyi számot. Az egyperces videóban azon töpreng, hogy mit csináljon a számmal: még idén kidobja, vagy eltegye jövőre. A macskáitól kér segítséget, és - meglepetés! - végül úgy döntenek, hogy még idén jelenjen meg a szám.

hirdetés

A Christmas Tree Farm életrajzi ihletésű szám lett, hiszen Taylor Swift valóban egy pennsylvaniai karácsonyfa farmon nőtt fel. A dalhoz ennek megfelelően családi VHS-videókból vágták össze a klipet. Az új karácsonyi dalon érződik, hogy borzasztóan személyes, tényleg szeretetből íródott, ennek ellenére végig nagyon könnyed, fülbemászó, és könnyen dúdolható. A végeredmény:

A szöveges videót már egy nappal korábban feltöltötték a YouTube-ra. Akinek nem megy a hallás utáni angol, annak érdemes végigolvasni a dalszöveget, így plusz egy réteget kaphat a villámgyorsan készült videóban látható családi felvételekhez:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
arthur-karacsonyi-reklam.jpg

Itt az év legédesebb karácsonyi reklámja – egy kétéves kisfiú a főszereplője

Arthur édesapja walesi kisboltjának reklámjában kapott főszerepet. A videó pedig amellett, hogy eszméletlen cuki, fontos üzenetet hordoz magában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 05.


hirdetés

A kétéves Arthurral lopta be magát a vásárlók szívébe egy walesi kisbolt karácsonyi reklámja. Rhayader és egy falu Walesben, itt él a kisfiú a családjával és itt működtetik a műszaki cikkeket és háztartási eszközöket árusító Hafod Hardware nevű kisboltjukat is. A bolt tulajdonosa Arthur édesapja, aki idén igazán megható reklámot készített az ünnepi időszakra.

A reklám főszereplője Arthur, aki reggel egyedül felkel, fogat mos és reggelizik a nagy asztalnál, majd a családtagjai segítségével kinyitja a kisboltot és végigviszi az egész napot.

A kétéves kisfiú kiszolgálja a vevőket, kasszázik, feltölti a polcokat, takarít, felteszi a karácsonyi dekorációt, és még arra is marad ideje, hogy mesét olvasson a plüssállatkáinak.

hirdetés

A reklám amellett, hogy elképesztően édes és könnyeket csal az ember szemébe fontos üzenetet hordoz magában.

Tom Jones, Arthur apukája ugyanis a videóval arra szeretné buzdítani az embereket, hogy a nagy üzletláncok helyett helyi boltokban vásároljanak.

Az apuka a BBC-nek arról beszélt, megérti, hogy az emberek spórolni akarnak, és a karácsony nagyon drága, ugyanakkor, ha lehet, próbáljuk a helyi kis független boltokat is támogatni a vásárlásainkkal az ünnepi időszakban és azután is.

A reklám egyébként egész alacsony költségvetésből készült, mindössze 100 fontot, azaz körülbelül 39 ezer forintot fordítottak rá, amelynek többsége a videó alatt szóló szám jogdíjára ment el. De úgy tűnik, megérte, a videó ugyanis december elsején került fel a YouTube-ra és máris több mint 45 ezren nézték meg.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!