hirdetés
08_cim.jpg

A Belügyminisztériumban is dolgozott a 61 éves hajléktalan nő, akit bevittek – megvan az ítélete

Hiába kérték a védői, és volt egyetlen szobára a tárgyalótól, nem vehetett részt személyesen a saját meghallgatásán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 19.


hirdetés

A mai nap folyamán két budapesti hajléktalannak is a bíróság elé kellett állnia. Az első az a férfi volt, akit a Nyugati téren figyelmeztettek a rendőrök pár órán belül háromszor, majd előállították. A bíróság figyelmeztetésben részesítette őt, és kötelezték rá, hogy a kirendelt védő díját, 6300 forintot kifizessen.

Délután tartották a második tárgyalást, amelyben a 61 éves nőről hoztak ítéletet. Ő nem lehetett jelen személyesen a tárgyaláson.

A Blikk tudósítása szerint O. Kálmánné a videokonferencia képernyőjén jelentkezett be, a tárgyalóteremmel szomszédos szobából, mégsem vitték át a terembe. A lap azt írja, a nő külseje rendezett volt, a haja ápolt, harisnyában és szoknyában "jelent meg a bírák előtt" - a videón keresztül. Ügyvédei hiába kérték, hogy hozzák át a terembe, hogy megillesse őt a közvetlen jelenlét joga, a hajléktalan nő saját érdekeire hivatkozva megtagadta ezt a tárgyalást vezető bírósági titkár.

A nő gyors és gépírónak tanult, az egykori Belügyminisztériumnak is dolgozott, valamint takarítónőként, titkárnőként, értékesítőként, ékszerbecsüsként, gyermekklinikán ápolóként és élt az Egyesült Államokban is. Élete nagy hibájának tartotta, hogy hazajött - írja a Blikk.

A nő nem ismerte el a felelősséget a szabálysértésben. A bíróságon elmondta, szerencsére vannak barátai, akikre számíthat, tervezi, hogy albérletbe megy.

hirdetés

"A rendőrök úgy vittek el, mintha legalábbis terrorista lennék. Pedig én nem tervezem, hogy az utcán éljem le az életem, alig várom, hogy fedél legyen a fejem fölött"

- idézi őt a Blikk.

A tárgyalás több mint két órán keresztül tartott, a hajléktalan nő figyelmeztetést kapott.

A nő védői szerint Alaptörvény-ellenes az eljárás, emberi és nemzetközi jogba ütközik, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnának. Azt mondják, tulajdonképpen a rendőrség szubjektív ítéleten múlik, hogy ki él életvitelszerűen az utcán és ki nem. Továbbá súlyosan sérti a nő érdekeit, hogy nem képviselhette magát személyesen a tárgyaláson. Az eljárás megszüntetését kérték.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mti-kobanya-tuz5.jpg

Fotókon a hatalmas füsttel égő tűz Kőbányán

A lángok nyomán keletkezett füst 50-100 méter magasba csapott fel az égő hulladék felett, ám a tűz nem veszélyeztet épületeket.
MTI, fotó: MTI: Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Bontásra váró hűtőszekrények és egyéb fémhulladékok gyulladtak meg a főváros X. kerületében, Kőbányán, egy Sírkert utcai ipartelepen péntek késő délután - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A lángok nyomán keletkezett füst 50-100 méter magasba csapott fel az égő hulladék felett, ám a tűz nem veszélyeztet épületeket - közölte Kisdi Máté.

Elmondta: a fővárosi tűzoltók öt vízsugár bevetésével kezdték meg a 300 négyzetméternyi területen pusztító lángok oltását, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor végigjárta a környező utcákat, és a szakemberek megállapították, hogy a füstnek nincs környezetkárosító hatása az utcaszinten - közölte a szóvivő.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
deli-palyaudvar-budapest-vasut-vonat-tapolca-keses-35perc.jpg

35 perc késéssel indult a tapolcai vonat, mert a vezetőnél nem voltak iratok

A Pesti Hírlap szerint az eset pénteken délután történt.
Fotó: Illusztráció/Szeretlek Magyarország/Déli pályaudvar - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Késett a tapolcai vonat indulása, mert a vezető nem vitt iratokat magával - írja a Pesti Hírlap.

A portál információi szerint pénteken délután a Déli pályaudvarról menetrend szerint 13:30-kor indult volna Tapolcára a 1974-es számú gyorsvonat.

A mozdonyvezetőnél hatósági ellenőrzést tartottak, a mozdonyvezető pedig nem tudta bemutatni a vasúti járművezetéshez szükséges iratokat – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága, miután a lap megkereste őket.

A MÁV tájékoztatása szerint a mozdonyvezetőknek szolgálatban maguknál kell tartaniuk a vasúti járművezetői engedélyt, a kiegészítő tanúsítványt, valamint az érvényes orvosi alkalmasságit. Az iratok megléte a mozdonyvezető felelőssége.

"A tapolcai gyorsvonatra a Déli pályaudvaron egy másik mozdonyvezetőt vezényelték át, a gyorsvonat 35 perc késéssel indulhatott el" - írja a Pesti Hírlap.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hid.jpg

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján

Egy szakértő szerint súlyos probléma lehet a háttérben, amiért a lezárás mellett döntöttek. A kisebb hibák ugyanis nem indokolják a forgalom letiltását.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.


hirdetés

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján. Ezt azzal magyarázzák a nemzeti infrastruktúrafejlesztőnél, hogy újra fel kell mérni a híd állapotát, azt azonban nem árulták el, hogy miért.

Az autósokat és bicikliseket is váratlanul érte a lezárás. Többen nem értik, miért kell megint kerülniük. Egy motoros szerint - aki naponta jár arra - nem látni, hogy folyna a munka.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakújságíró azt mondja:

egy felújított hídon is előfordulhatnak hibák, de a lezárás szerinte súlyos problémára utal. Úgy véli, az ilyen eseteknél kell új szakvélemény. Szerinte akár hónapokig is le lehet zárva a híd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kobanya-gyilkossag-bantalmazas-haromgyermekes-anya-dobbenetes-tettre-keszult-a-gyilkos.jpg

„A sátán segítségével megpróbálok gyilkolni” - írta naplójában a háromgyermekes édesanyát halálra késelő férfi

Kiderült, hogy a tavaly december végén történt gyilkosság elkövetője korábban erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönt kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, még tavaly, december 30-án a budapesti, X. kerületi Harmat utcában, egy társasházi lakásban egy férfi bántalmazott egy nőt.

A nőt bozótvágó késsel szurkálta meg egy fiatal férfi. A mentők kórházba vitték a nőt, ám a szakszerű ellátás ellenére meghalt.

Az áldozat egy háromgyermekes édesanya volt, egyedül nevelte a gyerekeket, és a család csak pár hónappal azelőtt költözött a házba.

A 22 éves elkövetőt később elfogták. Ugyanabban a lépcsőházban lakott, és nem volt különösebb oka a gyilkosságra.

A Blikk információi szerint más bűncselekményt is tervezett a fiatal férfi.

hirdetés

"A gyilkosság napján K. Dániel az Óhegy utcai parkban meglátott két fiatal lányt. Elhatározta, hogy megismerkedik velük, az egyiket kikötözi, majd arra kényszeríti, hogy nézze végig, amint a barátnőjét megerőszakolja és megöli"

– állította a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő informátor.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!